Aaagaa
Fanka BB :)
My mamy nawet dla dwóch dziewczynek, ale dla chłopca to tak zmieniamy co chwilę, żadne nie jest nasze naj i będzie kompromis jakiś jak trzeba będzie znaleźćTak u nas identycznie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My mamy nawet dla dwóch dziewczynek, ale dla chłopca to tak zmieniamy co chwilę, żadne nie jest nasze naj i będzie kompromis jakiś jak trzeba będzie znaleźćTak u nas identycznie
O, a 2020 Mikołaj też był na liście najpopularniejszych - super, że już nie, bo jak my wybieraliśmy imię dla Miśka to nie znałam żadnego Mikołaja, a teraz mój ma nawet koloege o tym imieniu 4 miesiące młodszego.Dziewczyny jako że pracuje w szpitalu i mam wgląd do danych pacjentów to napiszę wam jakie imiona są u nas najczęściej spotykane (rocznik 2021) [emoji846]
Piotr
Max
Franciszek
Aleksander
Jan
Michał
Nikodem
Antoni
Szymon
Tymon
Marcel
Cezary
Gabriel
Igor
Oskar
Mieszko
Artur
Milena
Pola
Maja
Zofia
Julia
Oliwia
Laura
Martyna
Łucja
Ida
Helena
Gaja
Liwia
Hanna
Emilia
Zoja
Jagoda
Liliana
Inga
Lena
A to nie, u nas z pierwszą było tak, że 5 min po zrobieniu testu mieliśmy już wybrane No i nosi to imię dumnie już prawie dwa latkaCześć Matki
Ja dla dziewczynki mam kilka typów, dla chłopca 3 . Coś się tam wybierze. Jeszcze żadne moje dziecko nie dostało.imienia o jakim mówiliśmy w ciazy. Jak wyjeżdżałam z porodówki to maz został tylko poinformowany o zmianach
Moja pracowniczka ma tak na imie, ale dopiero teraz doceniła mówi, ze całe życie nie lubiła. Ale ładne imie.A myślałam, że moje Liwia będzie mało spotykane a tyle czasu temu wybrałam...
Ja chodzę tylko do jednego lekarza. Prowadziła u niego pierwsza ciążę I nikomu innemu bym nie dała jej prowadzić. Chyba, że by tego mojego nie było, to myślę, że dalej bym szukała kogoś dobrego prywatnie. Ale ze swojego jestem mega zadowolona, wizyty xo 3 tygodnie, pracuje w szpitalu, robi prenatalne, o wszystko baaardzo dba, troszczy się i zawsze mogę do niego zadzwonić jak potrzebuję.A mam do Was pytanie dziewczyny :-) jak prowadzicie ciążę na NFZ czy prywatnie?
Ja od początku jestem prywatnie, ale badania kosztują majątek. Znajomy lekarz podpowiedział mi, że skoro płacę podatki, mam zatrudnienie to dlaczego mam płacić za badania.
No i faktycznie poszłam do lekarza na NFZ i mam skierowanie na badania (krew, mocz itd) i też na prenatalne. Także fajnie, tylko że ponieważ miałam już 2 poronienia wolę też mieć prowadzenie poleconego prywatnego lekarza, przynajmniej na początku ciąży. Wychodzi na to że wizyty mam podwójne :-) Czy któraś też tak kombinuje jak ja?
Logistycznie trzeba to dobrze rozegrać i się trochę nagimnastykować
Ja właśnie tez nie miałam w żadnej ciąży kresy czarnej… zawsze się nad tym zastanawiałam dlaczego, ale jak widać pewnie zależyJa tej kresy w żadnej ciąży nigdy nie miałam. Brzuszek też już mam widoczny. Ubieram luźne bluzki żeby się nie wydać. U mnie wie tylko mąż, no i w pracy bo mam L4 ciążowe. Nawet dzieci nie wiedzą jeszcze.
Też mi się podoba, ale moj teść to Adam, więc odpuszczamyTez mi się podoba, ale brat i siostra męża maja synów Adasiow
Ja właśnie myślałam nad Liwia czy Oliwia, ale stwierdziłam, że Liwia mniej popularne, a teraz już sama nie wiemMoja pracowniczka ma tak na imie, ale dopiero teraz doceniła mówi, ze całe życie nie lubiła. Ale ładne imie.
Jadwiga - cudne imieU nas dla dziewczynki Jadwiga , zapytałam kiedyś męża jak się jego babcie nazywały i to imię od razu mi do głowy weszło.
W rodzinie już padło hasła, żebyśmy dali Paulinę. Co to w ogóle jest, że rodzina mówi jakie imię masz dać bo im się takie podoba ???
No więc Jadwiga. Ewentualnie jeszcze Judyta gdyby miały być bliźniaczki
Dla chłopaka podoba mi się Sebastian, Adrian, Krzysiu, ale chyba wygrał Jakub.