reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Witam. Postanowiłam dołączyć do lipcowych przyszłych mam bo termin mam na 28.07. i mam nadzieję, że nie przesunie mi się na sierpień. Dziś według usg 6+2, maleństwo ma się dobrze pomimo, że od dwuch tygodni mam plamienia i krwawienia z nieznanej przyczyny. Trzymam kciuki za wszystkie ciążę i szczęśliwe dotrwanie do końca 🙂

reklama
Jejku dziewczyny dostałam takiego silnego bólu brzucha [emoji17] trwał co prawdę chwilę, ale taki jakby miał za chwilę eksplodować.. kurde mam nadzieję że to nic związanego z moją kropeczka.[emoji17]

Jejku dziewczyny dostałam takiego silnego bólu brzucha [emoji17] trwał co prawdę chwilę, ale taki jakby miał za chwilę eksplodować.. kurde mam nadzieję że to nic związanego z moją kropeczka.[emoji17]
Ja raz przed spaniem dostałam silnego brzucha który promieniował na cały bok u udo. Aż mojego wolałam bo się przestraszyłam. Mnie dziś też jakoś bardziej boli

Nie dawało mi spokoju to, ze dziś jestem 8+4, wizytę mam 22go grudnia i wtedy będę 10+3, a lekarz nic o prenatalnych nie wspomniał. Ponadto 22go mnie Pani w recepcji zapisała na konsultacje bez usg.

Zadzwoniłam powiedziałam żeby mi zmieniła 22go na usg i pogadałam z nia trochę. Zapisała mnie 5 stycznia na prenatalne i wtedy będę mogła Pappa ewentualnie zrobić, a 22go omowie to z lekarzem. Dobrze, ze zadzwoniłam bo terminów już nie było.

My mamy syna w domu. Mąż jest przekonany, że w brzuchu jest drugi chłopak, mi się zdaje, że dziewczynka, bo czuję się zupełnie inaczej. Nawet rozmawialiśmy, ze będę chciała starać się o trzecie za jakiś czas jak się okaże, że będzie 2chlopakow [emoji86]
No, jakby była teraz dziewczynka to reż bym chciała to trzecie, a moE akurat byłby chlopak, ja igolnie chciałam trójkę, ale on po pierwszym powiedział, że dwójka to max 🤣🤣

O Nie
Mam dokładnie tak samo… co dzień mandarynki, a lekarka mówiła żeby uważać z cytrusami… słodycze tak samo pochłaniam…

Mnie tez tak wysypuje, i włosy się przetłuszczają…
Wogole wygladam okropnie…
Ponoć dziewczynki odbierają mamie w ciąży urodę a chłopcy dodają😂

Mój miał 140 to chyba nie da się wróżyć ;)

Ja tez na szczescie jeszcze przez 5 lat stałe oprocentowanie…

Witam się piękne :)
Wreszcie dziś wstałam z jakaś chęcią do działania, mam nadzieje ze szybko nie opadnie…:)
Ostatnie dni byłam jak parowóz… ledwo się ruszałam, zadyszka, sapanie, spanie w każdej możliwej chwili…

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wam waga już idzie w gore?
Ja już 2 kg przybralam a to dopiero 8+3….
Jak tak dalej będzie to znów wyląduje na porodówce plus 30 kg😭
Hehe, ja się pilnuje fest i dzisiaj mam chyba 9+5 i waga nie drgnęła jeszcze, bardzo mnie to cieszy, bo poprzednie 26 na plusie to był dramat :D

JA z córka tez miałam cudowne włosy, skóra beż żadnych wyprysków. Teraz to nie dość, że włosy mi się przetłuszczają mega szybko to mam łupież, a wlosow się rozczesać nie da. Plus mnie wysypało i czuje się tragicznie. Ale nie było już będzie ten chłopak, niech ma syna, bo aż mi go szkoda 🤣
Obalam mit z odbieraniem urody przez dziewczynki w poprzedniej ciąży bylam piękna hehehe a dziewczynki urodziłam. Ale serio tak jak teraz skorę mialam idealna. Wszyscy mówili że kwitnę i o wiele lepiej wygląd

Cześć dziewczyny, widzę że ostatnio wiele z nas narzeka na bóle brzucha, ja dziś też już leżę bo mnie boli. Głupia ogarnęłam dziś garderobę, okno, pranie i chyba przez to teraz źle się czuje. Musimy teraz więcej odpoczywać, niech nasze dzidzie pięknie rosną 🥰 miłego dnia

reklama
Cześć dziewczyny, widzę że ostatnio wiele z nas narzeka na bóle brzucha, ja dziś też już leżę bo mnie boli. Głupia ogarnęłam dziś garderobę, okno, pranie i chyba przez to teraz źle się czuje. Musimy teraz więcej odpoczywać, niech nasze dzidzie pięknie rosną 🥰 miłego dnia
Cześć 8-)
Ja też dzisiaj mam gorszy dzień, ale ogólnie to od początku ciąży mam takie dni łóżkowe, że czasem muszę leżeć pół dnia, a czasem cały, bo tak źle się czuję.
Też mam dziś silny ból w podbrzuszu, ale czytałam że to może być nacisk na narządy, wszystkie się przesuwa, macica powiększa itd. że o ile ból / skurcze nie są regularne to wszystko w normie.
Trochę mnie to uspokaja, ale i tak każde bóle mnie trochę niepokoją :-) też tak macie?

Do góry