reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

A ja dziś wstałam o mam wrażenie ze nie jestem w ciąży 😱 kompletnie nic mi nie jest - cycki jakby żyły mi znikły ( są mniej widoczne) nawet kawa mi smakuje :/ której zapach mnie drażnił ... mam nadzieje ze to po prostu przywilej ze mi nic nie dolega zbyt w tej ciąży a nie powtórka z rozrywki :/ ale jak czytam was to mi zle chyba naprawdę wolałbym kibel przytulać , czuła bym się pewniej. Ej i najgorzej czy któraś ma totalny awers do seksu ? Jeżu mógłby nie istnieć a już czuje w głowie ze starego przeciągam już zbyt długo. Przeciwwskazań w sumie nie mam 😅 ale chęci zerowe. Wiem ze któraś odwrotnie aż zazdroszczę heh :p a napewno moj mąż ;p
Ja nie mam wcale ochoty a po drugie to nam nie wolno czyli wszystko w normie 😅😂🤣

reklama
Mam dokładnie tak samo… co dzień mandarynki, a lekarka mówiła żeby uważać z cytrusami… słodycze tak samo pochłaniam…

Mnie tez tak wysypuje, i włosy się przetłuszczają…
Wogole wygladam okropnie…
Ponoć dziewczynki odbierają mamie w ciąży urodę a chłopcy dodają😂

Mój miał 140 to chyba nie da się wróżyć ;)

Ja tez na szczescie jeszcze przez 5 lat stałe oprocentowanie…

Witam się piękne :)
Wreszcie dziś wstałam z jakaś chęcią do działania, mam nadzieje ze szybko nie opadnie…:)
Ostatnie dni byłam jak parowóz… ledwo się ruszałam, zadyszka, sapanie, spanie w każdej możliwej chwili…

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wam waga już idzie w gore?
Ja już 2 kg przybralam a to dopiero 8+3….
Jak tak dalej będzie to znów wyląduje na porodówce plus 30 kg😭
Obalam mit z odbieraniem urody przez dziewczynki w poprzedniej ciąży bylam piękna hehehe a dziewczynki urodziłam. Ale serio tak jak teraz skorę mialam idealna. Wszyscy mówili że kwitnę i o wiele lepiej wyglądam

O rety , a ja marzę kiedy mi to wszystko przejdzie i będę się czuła normalnie . Nie mam siły się nawet cieszyć że wszystko ok. Nie poznaje siebie . W poprzedniej ciąży to jak tylko test pozytywny wyszedł to pobiegłam do mamy żeby mnie na drutach nauczyła robić - oczywiście nie mówiłam po co mi to- postanowiłam sobie że 3 dziecko to już tylko na wielorazowych pieluszkach będzie . I chciałabym sama coś zrobić . No a że ciąża się nie rozwinęła to i na drutach dalej nie umiem nic .
Mi też przez te dolegliwosci ciezko się cieszyć, ja to porownuję do kaca giganta, tyle, ze kac nie trwa 4 tygodnie… a stresować i tak się stresuję czy dzidzi będzie zdrowe, więc te dolegliwosci na nic mi nie są potrzebne.
Co do teorii o tętnie to u mnie się sprawdziło- córcia miała wyższe od synka, więc teraz wypadałoby na dziewusię, było 180 w 9 tyg.

Witam dziewczyny.[emoji3526]

Trzymam kciuki za wizyty [emoji110][emoji110] dajcie znać po.

Ja dziś po pobraniu krwi - 504 zł poszło.[emoji44][emoji1745] Ale nie robiłam gruby krwi bo mam z poprzedniej ciazy z potwierdzeniem..

Co do kredytu ja też mam stałe, nie zależnie co się dzieje, także ufffff. Bo już mam nie mała ratę.

W poprzedniej ciazy czułam że będzie córką i była, w tej mam mieszane uczucia ale powoli dzieje się tak jak w poprzedniej, zaczynam mieć chęć na słodkie i i jestem wysypana krostami.. chociaż chciałabym mieć chłopca bo to raczej ostatnie dziecko.. ( chociaż nigdy nie mów nigdy ) mój mąż ma 5 braci i ostatni rodzynek to siostra, ja również 2 braci..

Moja prawie 4 latka wczoraj zapytała kiedy będzie miała mała dzidzię w domu ( nic nie wie o ciąży ) [emoji16] i aż się popłakałam.. ah, te hormony..

Miłego dnia.[emoji3526]

Dużo jem do popołudnia, po polusniu mnie odrzuca i mi niedobrze [emoji28] dzisiaj mam 7+2 i plus 1kg
Mam dokładnie tak samo… co dzień mandarynki, a lekarka mówiła żeby uważać z cytrusami… słodycze tak samo pochłaniam…

Mnie tez tak wysypuje, i włosy się przetłuszczają…
Wogole wygladam okropnie…
Ponoć dziewczynki odbierają mamie w ciąży urodę a chłopcy dodają[emoji23]

Mój miał 140 to chyba nie da się wróżyć ;)

Ja tez na szczescie jeszcze przez 5 lat stałe oprocentowanie…

Witam się piękne :)
Wreszcie dziś wstałam z jakaś chęcią do działania, mam nadzieje ze szybko nie opadnie…:)
Ostatnie dni byłam jak parowóz… ledwo się ruszałam, zadyszka, sapanie, spanie w każdej możliwej chwili…

Dziewczyny powiedzcie mi, czy Wam waga już idzie w gore?
Ja już 2 kg przybralam a to dopiero 8+3….
Jak tak dalej będzie to znów wyląduje na porodówce plus 30 kg[emoji24]

Moja pierwsza beta była poniżej 80, z synem też .... Ale też o tym słyszałam...
Czytałam jeszcze gdzieś co do płci że wysoka beta na początku zwiastuje córkę. [emoji1787] No to będę miała 3 córeczkę. Już nie mogę się doczekać jak wszystkie będziemy miały te drugie prenatalne

Obalam mit z odbieraniem urody przez dziewczynki w poprzedniej ciąży bylam piękna hehehe a dziewczynki urodziłam. Ale serio tak jak teraz skorę mialam idealna. Wszyscy mówili że kwitnę i o wiele lepiej wyglądam
Ja się dołożę do obalania, moja przyjaciółka miała piękna cerę, ślicznie wyglądała, a moja cera to był jeden wielki zart. Ona ma córkę, ja syna.

reklama
Do góry