reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Mam już wyniki [emoji54]
Beta: 2950 (Przyrost 113%) [5t+1]
Próg: 16 (poszedł dokładnie o 0,70 w górę [emoji3060][emoji3060][emoji3060])

Niestety glukoza >100 [emoji25]

A miałaś już wcześniej przed ciążą podwyższoną czy dopiero teraz tak skoczyła? Może coś zjadłaś wczoraj za późno

A miałaś już wcześniej przed ciążą podwyższoną czy dopiero teraz tak skoczyła? Może coś zjadłaś wczoraj za późno
Właśnie bardzo pilnowalam diety. Poprzednia ciąża (stracona w 12 tyg) też od 1. dnia miałam ketony w moczu i podwyższony cukier na czczo... jestem jednym z tych freakówżywieniowych co nie ma białego cukru w domu...
Mam glukometr i po posiłkach jest ok. Tylko na czczo problem... przed ciąża miałam wyniki po 75...

Właśnie bardzo pilnowalam diety. Poprzednia ciąża (stracona w 12 tyg) też od 1. dnia miałam ketony w moczu i podwyższony cukier na czczo... jestem jednym z tych freakówżywieniowych co nie ma białego cukru w domu...
Mam glukometr i po posiłkach jest ok. Tylko na czczo problem... przed ciąża miałam wyniki po 75...
To chyba zostaje tylko dietetyk 🥵

Część dziewczyny.. też dopiero dziś zrobiłam pierwsza betę .. w srode następna... Nawet nie wiecie jaki mnie przeszywa lęk..[emoji17] z córką nawet tego nie robiłam a teraz chyba po stracie wariuje.. a do tego dziewczyny z innej beczki - mój mąż się dziś dowiedział że ma grzybicę prącia.[emoji25] Myślę że podczas starań jej nie miał ( ale wiecie-moze nie miał objawów), a może to ja coś miałam .. ginekolog dopiero 22 - co myślicie ? Szukać pilnie innego ? Dodam że nie mam żadnych objawów i nigdy nie miałam niczego podobnego .

Część dziewczyny.. też dopiero dziś zrobiłam pierwsza betę .. w srode następna... Nawet nie wiecie jaki mnie przeszywa lęk..[emoji17] z córką nawet tego nie robiłam a teraz chyba po stracie wariuje.. a do tego dziewczyny z innej beczki - mój mąż się dziś dowiedział że ma grzybicę prącia.[emoji25] Myślę że podczas starań jej nie miał ( ale wiecie-moze nie miał objawów), a może to ja coś miałam .. ginekolog dopiero 22 - co myślicie ? Szukać pilnie innego ? Dodam że nie mam żadnych objawów i nigdy nie miałam niczego podobnego .
Powinnaś zrobić cytologię, albo jakiś inny wymaz żeby to sprawdzić dla świętego spokoju🙂 najlepiej ginekologa zapytać. Ja w 1 ciąży miałam zapalenie dróg moczowych, które mimo antybiotyku utrzymało się do końca i dziecko miało przez to żółtaczkę = 15 dni w szpitalu po porodzie 😑

Powinnaś zrobić cytologię, albo jakiś inny wymaz żeby to sprawdzić dla świętego spokoju[emoji846] najlepiej ginekologa zapytać. Ja w 1 ciąży miałam zapalenie dróg moczowych, które mimo antybiotyku utrzymało się do końca i dziecko miało przez to żółtaczkę = 15 dni w szpitalu po porodzie [emoji58]
Myślisz że 2 tyg to za długo żeby czekać do swojego ginekologa?
Mój mąż jest zaawansowanym cukrzykiem i rzadko ale jednak się to u niego dzieje czasami też po prostu po zwykłej infekcji .. [emoji17]

Wydaje mi się, że w tym przypadku należałoby zrobić posiew w tym kierunku

Myślisz że 2 tyg to za długo żeby czekać do swojego ginekologa?
Mój mąż jest zaawansowanym cukrzykiem i rzadko ale jednak się to u niego dzieje czasami też po prostu po zwykłej infekcji .. [emoji17]
Im wcześniej tym lepiej. Bo tu chodzi o czas. Żeby się nie rozwinęło i jak najszybciej zwalczyć bakterię.

reklama
Do góry