reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

[emoji25] każdy inaczej radzi sobie ze strata, my zawsze staramy się być silniejsze.. pamiętam jak powiedziałam mężowi że serce przestało bić. Próbował być silny, po 15 min zaczął płakać i wyszedł.. po prostu tego potrzebował - wrócił i wspieraliśmy siebie z całych sił.
Biłam się tak jak Ty z myślami że go nie ma, że może obarcza mnie wina.. ale każde z nas w inny sposób pierwsze godziny od tej wiadomosci musiało przeżyć. [emoji25]
Nie tłumacze w żaden sposób zachowania Twojego męża ( bo go nie znam ) ja też byłam totalnie kurw..ona bo zostałam z córką i musiałam ukrywać wszystko w sobie..
Ale trzymam mocno za Was kciuki. I naprawdę wierzę że będzie dobrze. [emoji3590][emoji304]
Faceci są z reguły dużo słabsi psychicznie, w trudnych sytuacjach często reagują ucieczką. Taka biologia 😞.

reklama
Ja ostatnio byłam tez na nfz. I jeszcze nie trafiłam na tak delikatnego gina. Wcześniej chodziłam prywatnie i na razie ten z nfz wychodzi korzystniej. Do tego dał mi chyba z 13 zdjęć z usg. 5 dołączonych do dokumentacji, reszta dodatkowa dla mnie. Dał mi skierowanie na prenatalne, nawet trochę naciągnął abym miała na nfz 🤷‍♀️ Co do pytań, to chyba nie ma sensu, bo zależy gdzie się trafi. Z resztą nie wiem jaki ten Twój prywatny jest, ale może to dziwnie odebrać. Do tych dobrych na nfz są kolejki duże.. ja miałam mieć pierwsza wizytę w polowie stycznia, rejestrowałam się na początku listopada, ale udało mi się do niego wkręcić.
Miewacie jeszcze bóle podbrzusza?
Już nie

Mamusia_2022 - głowa do góry - widzę ze padły mocne słowa między wami ale tak to bywa w trudnych chwilach. spójrz ile tutaj historii z tego roku ze nie wyszło ( sama na koniec kwietnia miałam łyżeczkowanie ) a jednak teraz tu jesteśmy i mamy kolejna szanse ! Nie poddawaj się ! Odczekajcie jeden miesiąc i do dzieła z nowym optymizmem ! Bo co miesiąc mamy szanse nie obwiniajcie się tylko patrzcie do przodu ! Bo będzie dobrze !

Wczoraj kłucie dosyć mocne ale tylko pare razy, dzisiaj na razie spokoj. Mdłości także minęły już mogę zjeść coś innego niż tylko bułkę, ale z drugie strony trochę mnie to martwi 🤦‍♀️
Ja nie mam wcale mdłości i moja mama mi mówiła ze cała ciąże ze mną nie miała nigdy mdłości i nigdy nie wymiotowała 🤣 wiec się pocieszam ze mam to genetycznie po niej 😌

swoją droga chwile milczałam, ale wczoraj miałam straszny dzień tez na chacie się pokłóciłam jakaś drażliwa jestem do tego te zastrzyki mi głowę rezaja.. normalnie mam ochotę wyć trzymając je :/ dziś mnie jajniki kłują - chyba dociera do mnie ze naprawdę jestem i będę w ciąży 😳 mam naprawdę nie równo pod sufitem przez te hormony 🤣

Ja nie mam wcale mdłości i moja mama mi mówiła ze cała ciąże ze mną nie miała nigdy mdłości i nigdy nie wymiotowała 🤣 wiec się pocieszam ze mam to genetycznie po niej 😌
Taak, oczywiście pozazdrościć tylko spokojnej ciąży i dziękować mamie za geny 🤣👍 kuzynka tez tak miała ze gdyby nie brak okresu i później większy brzuch to by nie wiedziała ze jest w ciąży. Jednak ja miałam pare dni mdłości, a zanik objawów czasem wróży zle. Ale zapominam już o tym 🤞

reklama
Mnie też pobolewa brzuch, nie cały czas ale jak długo stoję to np trochę jak by okres, jak leżę na boku to kłują jajniki. Ale z córkami miałam tak że 3 pierwsze mce codziennie jak bym okres miała.

Do góry