reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Ja we wtorek mam wizytę i też muszę mojego zapytać co i jak mogę brać, bo kaszel się u mnie uruchomił i przy okazji popytać o takie rzeczy jak ból glowy czy stany gorączkowe bo jednak sezon jest, ja uważam ale np mąż może coś przynieść więc zarazić się można w każdej chwili byle czym.

Dostałam wyniki krwi. Wszystko okej, glukoza w normie jedyne zmiany to:

neurocyty 74,10 norma 40,80-70,39
limfocyty 17,5 norma 21-50

ale czytam, że w ciąży może tak być, więc chyba wszystko okej
Powiem Ci tak że ja 3 badania miałam poza normę, wyczytałam co to może być, pisałam też tu a gin popatrzył i mówi że wyniki mam super. Małe odchyły w ciąży pewnie to norma

Mi w aptece powiedzieli że amol zakazany w ciazy i nie sprzedali
Amolu z pewnością doustnie nie wolno stosować w ciąży. Ja dodaję kilka kropel do inhalacji, bo niestety przeziębienie mnie złapało 🤧🤧 raz dziennie tylko robię, a bardzo mi pomaga i wiem od lekarza że tak wolno. Natomiast co do stosowania miejscowego to tutaj zdania są podzielone.

@Mamusia_2022 bardzo mi przykro. [emoji25]
Również, wiem co czujesz.. po lawinie wylanych łez, rowniez myślałam o tym że tak miało być, że to nie teraz, że może miało wady z którymi to dziecko by cierpiało.. mąż jest w nerwach, mówi to co mu przyjdzie na język.. Zdecydowałaś się na lot po lekarzu i zaraz po przylocie też byłaś na kontroli .
I tak jak piszą dziewczyny - starajcie się możliwie wcześnie ( czas leczy rany ) ja niepotrzebnie zamknęłam się na rok czasu..[emoji17]

Dziewczyny mam pytanie.
Byłam we czwartek u ginekologa. Robił mi usg dopochwowe. Następnego dnia czyli wczoraj zauważylam, że momentami śluz jest jasnobrązowy lub jak kawa z mlekiem. Ale nie cały dzień, tylko głównie przy podcieraniu. Czy któraś tak miewa właśnie po usg? Dzisiaj odrobinę zauważyłam, ale już znacznie mniej. Brzuch mnie w ogóle nie boli. Narazie się nie martwię, bo wiem że tak się może zdarzyć i nic się nie nasila. Z ciążą wszystko ok.
A druga sprawa to czekam na wynik wymazu pcr i się stresuję 🙈

Nie słyszałam aby po USG dopochwowym występowało plamienie. Po pobraniu cytologii np to norma. Ale być może każdy reaguje inaczej.

Dziewczyny mam pytanie.
Byłam we czwartek u ginekologa. Robił mi usg dopochwowe. Następnego dnia czyli wczoraj zauważylam, że momentami śluz jest jasnobrązowy lub jak kawa z mlekiem. Ale nie cały dzień, tylko głównie przy podcieraniu. Czy któraś tak miewa właśnie po usg? Dzisiaj odrobinę zauważyłam, ale już znacznie mniej. Brzuch mnie w ogóle nie boli. Narazie się nie martwię, bo wiem że tak się może zdarzyć i nic się nie nasila. Z ciążą wszystko ok.
A druga sprawa to czekam na wynik wymazu pcr i się stresuję [emoji85]

reklama
Do góry