reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Witam, od kilku dni śledzę Was na forum i bardzo chciałabym dołączyć. Jestem w 9+1 tyg ciąży. W domu 5 letnia córka, o którą staraliśmy się 6 lat. Termin z USG mam ma 6.07 a z OM koniec czerwca. Ostatnia miesiączka 18.09 ale owulacja była napewno później więc też te rozbieżności. Na ostatniej wizycie 22.11 widziałam już dzidzię i serduszko 🥰 teraz czekamy na prenatalne. Pozdrawiam Was serdecznie.

reklama
Ja już po wizycie. Na usg jest ładny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółkowy, ale nie widać jeszcze zarodka. Dzisiaj z om 6+0. Lekarz powiedział, że jest jeszcze czas i mam spokojnie czekać, kolejna wizyta w sobotę za tydzień. Teraz pozostaje mieć nadzieję, że za tydzień będą piękne wieści 🙏
to u mnie też wczoraj 6+0, ale nie było nawet zoltkowego, też mam spokojnie czekać. Trzymam kciuki za twoja fasolkę. Ja chyba pójdę w piątek za tydzień.
A jak duży masz pęcherzyk ciążowy?

dziewczyny kiedy gin was kieruje na pierwsze badania? te wiecie podstawowe? tokso, HIV, grupa krwi itp?itd? bo ja jestem 6+1 to mowi ze to za wczesnie i zeby przyjść za 3 tyg, jak to bylo was?
Każdy gin ma swoje kroki.
Ja na 1. wyzycie w 6t dostałam do zrobienua morfologie, grupę krwi, tsh, glukozę, mocz .
Chodzę prywatnie ale te badania zrobili mi przez NFZ jako te podstawowe.
Na 2. wizycie w 8t. dostałam same zakaźne hiv, kiłę, toksoplazmozę, wątrobowe zapalenie typu b i c, i te musiałam już sobie sama zapłacić bo badania specjalistyczne i NFZ już ich nie refunduje przy wizycie prywatnej.

Ja dziś wstałam taka niespokojna, że tylko te piersi mnie bolą a z fizycznych objawów to nic a nic.

Mnie się dzisiaj śniło, że zjechała się cała rodzina męża i wszyscy byli na mnie źli, że się przypałętałam, że nie pasuję do nich , a jak się dowiedzieli że w ciąży jestem to takie gromy na mnie poleciały , że ja mu życie zniszczę, że na brzuch go chcę złapać, że jestem nikim i marnuję mu całe życie. Teściowa ( o matko święta Kim Kardashian czy jak ona sie nazywa... ) chciała mi zapłacić żebym wyjechała i wyniosła się z dzieckiem z dala od nich i jej syna czyli mojego męża...

obudziłam się o 2 w nocy i tak już nie śpię.

kiedy wam gin załozył karte ciąży? ja bylma 6+1 to mówi ze za wczesnie i mam przyjsc za 3 tyg. i wtedy...

reklama
Do góry