reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
Tak tak wie, bo ja w pracy krwotoku dostałam na wieczornej zmianie i od razu na SOR i następnego dnia szefowa od razu dzwoniła co się stało że z pracy uciekłam.A szefowa już wie o ciąży?
Czort z nią. Jak sobie pomyślę teraz te warunki, zimno, mokro, na hali się zgrzejesz przy cięższym dniu a tu nagle na zewnątrz trzeba wyjść, kaloryfery są ciepłe ( pfff raczej letnie ) do 12:00 bo potem szefowa idzie do domu to już nie trzeba palić, na popołudniówce pod wieczór to już każdy w kurtce robi i w czapce brrrrr... a w domu ciepluuutko i przyjemnie ...
A jeszcze teraz jak od przychodni wracałam to śnieg tak dość mocno pruszy, biało dookoła ... wczoraj sobie część okien umyłam , dzisiaj jak będzie rak sypać to będę sople odplątowywać do powieszenia na balkonie ... i tak te święta się powoli zbliżają ... i od razu jestem spokojniejsza
Madzia86G
Ja mam 35 więc z automatu mi dał bez pytania. Ja jadę do Gliwic do Kliniki Serafin.Haha w sumie ja wczoraj też poszłam do innego lekarza, żeby sie uspokoić przed wizytą 10.12.
Nie można się tak stresować, bo to tylko szkodzi dziecku.
Zapisałam się właśnie na badania pierwsze prenatalne i tam gdzie chcę zrobić to oczywiście z funduszu europejskiego nie ma już miejsc ;/
Myślicie, że dostanę skierowanie od mojego gina tak po prostu? Ten wczoraj nie chciał mi wypisać, bo jestem za młoda (31lat)
Mam tu skierowanie i tu mam wypisane warunki do prenatalnych na darmowe:
-35 lat
- wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej
-stwierdzenie aberracji chromosomowej u ciężarnej lub ojca dziecka
- stwierdzenie nieprawidłowego wyniku usg wskazujacego na ryzyko aberracji chromosomowej lub wady płodu.
jazz_joanna
Ja tak samo….Mi też
Lecę na nieplanowana wizytę, dopadła mnie grzybica i swędzi jak cholera :/
A co z jedzeniem sera fety??? Coś mi się kiedyś tez obiło o uszy, że raczej fety nie wolno.Dziewczyny właśnie wyczytałam, że nie możemy jeść wątróbki...Szkoda a miałam smaka
Majaga
Jeżeli feta jest z pasteryzowanego mleka to można. Tak samo jak sery pleśniowe - większość sklepowych są z pasteryzowanego mleka więc bez problemu można je jeść przez całą ciążę .
Ja tak samo….
A co z jedzeniem sera fety??? Coś mi się kiedyś tez obiło o uszy, że raczej fety nie wolno.
Aksamitka28
Ja jestem dopiero jakieś 6+0Ja mam nadzieję, że za tydzień będzie już dobrze jutro będę mieć 10+0 i mówię, że został mi jeszcze tydzień i zaczynam znowu normalnie żyć o innej opcji nie chce słyszeć .. gdzie tam męczyć się do połowy stycznia
Aksamitka28
W czwartek mam pierwszą wizytę i już trzęsę portkami
Mom2B
ja 6+0 bede chyba w czwartek na 2. wizycieJa jestem dopiero jakieś 6+0
reklama
marta021993
A mi się dzisiaj tak nie chce jechać na wizytę Troche mnie mdli, mam taką boląca gule w gardle, ze z bólem przełykam ślinę