reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

A ja jeszcze kompletnie nie mam objawów ani bólu piersi ani mdłości chyba, że baaardzo długo nic nie jem to wtedy odrobine mnie mdli, od czasu do czasu mnie podbrzusze zaboli i to wszystko, ale chyba jeszcze mam czas to dopiero początek 4 tygodnia i nie muszę się tym jakoś przejmować 🤔 Jak było u Was na tak wczesnym etapie?

reklama
Mój dziwny objaw przed @ to kichanie ale takie co chwilę, do tej pory kicham ale mniej już. Przy ciążach poprzednich mdłości zaczęły mi się w 8 tyg wcześniej tylko bóle jak na @ a teraz całkiem inaczej, piersi jak kamień, kłucie w brzuchu i metaliczny posmak w buzi, mdłości od ok 3 dni, dziś najgorzej. Ale wszystko wytrzymam byle tylko było wszystko dobrze

Przy 4 tygodniu to jedynie brzuch mnie bolał ale potem coraz mniej i ból przeskoczył na piersi na przełomie 5-6tygodnia. Wczoraj spojrzałam w lustro i aż mi żyły widać na piersiach 😐 . Wymiotnik u mnie to może być zwykła jelitówka więc na razie nie biorę tego jako objaw.

Przy 4 tygodniu to jedynie brzuch mnie bolał ale potem coraz mniej i ból przeskoczył na piersi na przełomie 5-6tygodnia. Wczoraj spojrzałam w lustro i aż mi żyły widać na piersiach [emoji52] . Wymiotnik u mnie to może być zwykła jelitówka więc na razie nie biorę tego jako objaw.

Mnie właśnie tak pobolewa jak na @, ale wczoraj i dziś już dużo mniej bardziej tylko raz na jakiś czas troszkę zakłuje, jeszcze w środę chodziłam co chwile do łazienki patrzeć czy mi się okres nie zaczął [emoji849] Trzymam kciuki, żebyś się jak najszybciej lepiej poczuła [emoji110]

A mi się ciagle odbija…. [emoji85] 20 razy dziennie! Na usg piersi pani widziała już powiększone kanaliki mlekowe [emoji23] prawdopodobnie owulacja była 14.10 albo 15.10 - czyli ciąża u mnie z tydzień młodsza niż z OM, nie wiem jak liczyć tez tygodnie, kiedy @ był 25.09, to jakby koniec 6 tyg. teraz dzisiaj, ale z uwagi na późno owu, to wcześniejsza ciąża. I chyba nie wyglada tam jak na 6 tydz. gdy kobieta ma owu w 12-14 dniu cyklu, a ja 20-21 to może być tydzień dłużej w ciąży. Nie kumam jak mam na to patrzeć, będę rozmawiać z lekarzem 18.11 - niech tłumaczy :) udanego weekendu! Odpoczywajcie! I brak [emoji2961] Wam życzę:) moja znajoma mówi, ze gdyby nie rosnący brzuch w ogóle by o ciąży nie wiedziała, wiec są takie szczęśliwe kobietki bez objawów[emoji2]

Ja dokładnie wiem, że miałam owulacje 20.10 (13 dc), bo dostałam zastrzyk ovitrelle 18.10 i miałam monitoring. Za tydzień w piątek pierwsza wizyta i będę się nieźle stresować do tego czasu chociaż to będzie dopiero 5+1, więc nie wiem czy w ogóle już będzie na tym etapie cokolwiek widać 🤯 Myśle, że w Twoim przypadku to nic tylko czekać, aż lekarz sam wyznaczy, który to dokładnie tydzień.

Miłego weekendu!

Hej dziewczyny,
Dziś zrobiłam pierwsze badania z krwi.
Z owu. wychodzi mi 4tyg+4 dni beta 2920, a progesteron 24. To chyba ok?
Za to w morfologi wyszly mi podwyzszone monocyty,pdw, mpv, p-lcr. Myslicie ze powinnam się martwić? Juz nie pamiętam jakie mialam wyniki krwi w poprzednich ciązach. Wizytę u gina mam dopiero w srode...

reklama
Była dzisiaj na forum taka lista jakie badania krwi warto sobie zrobuć bo ginekolog na pewno też je zleci do zrobienia. Gdzieś to dzisiaj widziałam i teraz nie wiem gdzie.

Do góry