reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

No i jest coś czego nie wiedziałam : jest Beta HCG i zwykłe Beta bez HCG ?
Nie, jest betaHCG i zwykłe HCG bez beta ;)

Takie mam normy dla beta HCG
1636122014037.png

A takie miałam dla zwykłego HCG

Kobiety nie będące w ciąży <=1
Ciąża
3 tydz = 5.8-71.2
4 tydz = 9.5-750
5 tydz = 217-7138
6 tydz - 158-31795
7 tydz = 3697-163563
8 tydz = 32065-149571
9 tydz = 63803-151410
10tydz = 46509-186977
12tydz = 27832-210612
14tydz = 13950-62530
15tydz = 12039-70971
16tydz = 9040-56451
17tydz = 8175-55868
18tydz = 8099-58176
Badanie wykonano testem firmy Roche, metodą elektrochemiluminescencji na aparacie Cobas.

Więc wygląda na to, że wskaźnik ten sam? To samo laboratoriu Diagnostyki i w pierwszej ciąży robili HCG a teraz robią betaHCG.

reklama
No i jest coś czego nie wiedziałam : jest Beta HCG i zwykłe HCG ?
ja mieszkam za granicą i zbadano mi całościowe hcg które składa się z dwóch podjednostek ALFA i BETA . Nie wiem czy dobrze tlumacze bo jestem już zdenerwowana. Dziś zbadalam betę I nie wiem jak się ma jedno do drugiego...

Dziewczyny przyszla mi beta 3831. Wynik odpowiada tygodniom tylko kurde... martwi mnie to że jak badałam HCG ( nie bete) to mialam 27.10 -444 a 29.10 1068 więc roslo ładnie ale to było hcg całościowe a nie beta... wiecie jak to się ma do siebie bo zaczynam lekko wariować 🤯
A ile wychodzi przyrost procentowo? Może skocz do tego samego labu i tam sprawdź?

Dziewczyny, krótko zrelacjonuję wczorajszą wizytę u gina (choć byłam w gabinecie 40 min). Widoczny jest już pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym oraz "prawdopodobnie echem zarodka". Akcja serca jeszcze niewidoczna. Pani doktor naprawdę starała się dostrzec, ile się da w tak młodej ciąży i było to bardzo miłe z jej strony. Opowiedziałam jej o objawach, typu ból brzucha jak na okres i ból piersi. Powiedziała, żeby się tym nie trapić. To absolutnie normalny objaw. Uspokoiła jeśli chodzi o wyniki. Jeśli są w zakresach norm, to jest ok, dlatego odradziła (do czego my tu na forum mamy tendencję 😁) natarczywe badanie progesteronu i bety Hcg. Pytała o wagę, wzrost (warto to wiedzieć przed wizytą) i cykl starań (nam udało się w 5).

Zdałam sobie sprawę, że ciąża to jest tak naprawdę ciągłe czekanie. Trzeba zachować spokój, choć czasem o to najtrudniej 🙂

no właśnie patrzę, że wskaźniki te same... eee dobra nie będę się w to wciągać 😄
Ja w poniedziałek idę na powtórkę Bety. Pierwszy test miałam robiony 29.10 ( 644) więc minie... 10 dni ale ja w tym tygodniu nie miałam możliwości żeby zrobić wcześniej.
Ja jak ja, nawet w sumie nie chcę robić drugiego testu ( po co skoro wiem że jestem ) ale mąż mi spokoju nie daje, mówi że chce widzieć o ile wzrosło.

Cześć dziewczyny, to i ja się witam. Chociaż ciagle nie mogę uwierzyć. Ostatnia miesiączka 7.10. Potem zapalenie ucha, antybiotyk i ciagle czekałam na okres. Nie przyszedł, a trzy testy ciążowe pokazują dwa paski. Chyba nie ma co robic 4. Po czytaniu Was dzisiaj zrobiłam krew i czekam na wynik bety.

reklama
Do góry