reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Też mnie stresuje mój, bo jest 20, czyli niby idealnie w środku, ale jakoś tak mało. Chociaż podobno, jeśli jest w widełkach to znaczy, że jest w normie.
W międzyczasie napisałam do dziewczyny która pisała o niskim progesteronie w zeszłym roku i odpisała że już więcej nie badała i normalnie urodziła :-)

W innym poście dziewczyna pisała że miała progesteron 7, i też donosiła 🥳🥳🥳

reklama
W alabie tez dlugo czekalam, jakos po 16 mialam wynik.

Piekne bety, ja przebieram nogami do soboty, ale pocieszylam sie jeszcze tym, ze mam dluzsze cykle (30-31dni) i w sumie to mi wyszlo ze ciaza jest o 2-3 dni mlodsza, a na takim etapie to dużo daje.. chyba :)

Jakie bierzecie witaminy? Ktoras bierze metylowane formy? Ja poki co mam pregna start, zastanawiam sie co kupić jak mi się skończy.
Myślę, że to właśnie mocno zależy od tego czy laboratorium jednak jest przy punkcie pobrań a nie jaka firma. Jak trzeba dowieźć to wiadomo.. nie pojadą z jedną próbką więc dostawy są przeważnie po pobraniach więc i wyniki będą późno. Jak większy punkt pobrań to często maja dwie dostawy to i wyniki będą szybciej ale znowu nie tak jak w tym co ma laboratorium obok :D itd :D Coś czuję, że zaraz jakaś rozprawka mi na ten temat wyjdzie tak się wczułam :D

W międzyczasie napisałam do dziewczyny która pisała o niskim progesteronie w zeszłym roku i odpisała że już więcej nie badała i normalnie urodziła :-)
Ja też badać więcej nie będę. Nie wiem jak miałam w poprzedniej ciąży, nie badalam bo od dawna wtedy brałam duphaston, ale wierzę, że skoro nie jest go za mało, to wszystko będzie dobrze.
Beta ładnie przyrasta, wiec pozostaje mi czekać.

Te pierwsze robiłam w drodze do pracy, reszte juz w dwoch innych laboratoriach w innym miescie zeby nie powidzieli ze jakas pier… 😂 Chociaz w tym co dzisiaj kobitka jak mnie zobaczyla to az przewrocila oczami 🤷🏼‍♀️😂
:D :D :D Ja też jak byłam na becie to zastanawiałam się co babeczka powie :D Na trzecią poszłam do innego labo ale to dlatego, że chciałam właśnie szybciej wynik :) Jak coś może dać spokój w pierwszych tygodniach to trzeba korzystać :)

Dziewczyny cierpicie na bezsenność jak ja? Mam takie kłucia brzucha w okolicy pępka. Nie cały czas tylko raz za czas zakłuje

Ja kompletnie świruje dziewczyny, bolą mnie plecy po lewej stronie w odcinku lędźwiowym w brzuchu czasami tez cos kłuje po lewej stronie i martwi mnie to ze tylko po jednej stronie mnie boli…
Nie wiem czy to w ogóle ma jakiś związek ale wiecie jak to jest człowiek się martwi

Pytałam o to lekarza, ze niektóre śpią, a ja pobudzona, od 5 nie mogę spać 😂 mówi, ze takie reakcje tez u kobiet się obserwuje, każdy organizm jest inny :)
To ja wczoraj zasnęłam z moim dzieckiem. Co prawda on chodzi późno spać ale mimo wszystko ;) Z synem w ciąży zasypiałam o 17 jak wracałam z pracy i ciągnęłam do 7 rano. Mam nadzieję, że tym razem mnie to nie spotka.. ale póki co bez jakiś większych objawów. Czasami mnie lekko zmuli, czasami w brzuchu zakłuje no i czuję się właśnie zmęczona koło 16-17 .

reklama
Ja kompletnie świruje dziewczyny, bolą mnie plecy po lewej stronie w odcinku lędźwiowym w brzuchu czasami tez cos kłuje po lewej stronie i martwi mnie to ze tylko po jednej stronie mnie boli…
Nie wiem czy to w ogóle ma jakiś związek ale wiecie jak to jest człowiek się martwi
Ech, niestety te pierwsze tygodnie są naprawdę trudne. Nie wiele możemy zrobić by ciąża się utrzymała. NIe mamy na to większego wpływu. Mnie też na początku ciągnął jeden jajnik i się martwiłam. Teraz już się uspokoiło.

Do góry