reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Bardzo dziękuję! Wiesz może czy jak robiło się grupę krwi z poprzedniej ciąży czy trzeba jeszcze raz ?
Ja mam z poprzedniej ciąży i w medicover widzą te wyniki badań a i tak mi zlecili. Wiem, że u nas w szpitalach chcieli aktualną tzn. z danej ciąży, chociaż szczerze nie mam pojęcia po co.

reklama
Ja mam z poprzedniej ciąży i w medicover widzą te wyniki badań a i tak mi zlecili. Wiem, że u nas w szpitalach chcieli aktualną tzn. z danej ciąży, chociaż szczerze nie mam pojęcia po co.
No właśnie też się zastanawiam czemu nowa chcą, szczerze myślałam, że to odpadnie :D ale teraz wiem na jakie badania się nastawiać:)

Piękne bety macie [emoji171] skoro w diagnostyce tyle się czeka na wyniki ... to ja nie wiem jakiego Labo szukać w tym Szczecinie [emoji85][emoji85]
W alabie tez dlugo czekalam, jakos po 16 mialam wynik.

Piekne bety, ja przebieram nogami do soboty, ale pocieszylam sie jeszcze tym, ze mam dluzsze cykle (30-31dni) i w sumie to mi wyszlo ze ciaza jest o 2-3 dni mlodsza, a na takim etapie to dużo daje.. chyba :)

Jakie bierzecie witaminy? Ktoras bierze metylowane formy? Ja poki co mam pregna start, zastanawiam sie co kupić jak mi się skończy.

W alabie tez dlugo czekalam, jakos po 16 mialam wynik.

Piekne bety, ja przebieram nogami do soboty, ale pocieszylam sie jeszcze tym, ze mam dluzsze cykle (30-31dni) i w sumie to mi wyszlo ze ciaza jest o 2-3 dni mlodsza, a na takim etapie to dużo daje.. chyba :)

Jakie bierzecie witaminy? Ktoras bierze metylowane formy? Ja poki co mam pregna start, zastanawiam sie co kupić jak mi się skończy.
Ja teraz biorę Jarrow B-right i Prenacaps DHA i D3, ale dzisiaj zamówiłam też z Prenacaps zestaw Multi 1 + DHA, bo akurat mi się kończy [emoji4] Muszę brać metyle, bo przy zwykłym mi bardzo wywaliło kwas foliowy mam oba mthfr hetero i pai-1 homo

Ostatnia edycja:
Te pierwsze robiłam w drodze do pracy, reszte juz w dwoch innych laboratoriach w innym miescie zeby nie powidzieli ze jakas pier… 😂 Chociaz w tym co dzisiaj kobitka jak mnie zobaczyla to az przewrocila oczami 🤷🏼‍♀️😂

A rodzince kiedy?
Mamy 11.11 rodzinne spotkanie (rodzice, teściowie, rodzeństwo), nasza córka wkroczy do restauracji w koszulce 'będę starszą siostrą '.
Dziadkowie dowiedzą się po pierwszej wizycie i usg, w pracy pewnie dowiedzą się też zaraz na początku grudnia.
Mam dużo znajomych w pracy, znajomi znają się z rodziną, moje zajęcia dodatkowe przekładają się z innymi znajomymi, a ci znów że sobą pracują, więc u mnie nie da się dłuższej tajemnicy z tego zrobić:D

reklama
Widzę, że nie tylko mnie tak nosi z tą betą, bo ja tez juz 4 razy robiłam.
Ostatnia @ 03.10, niby dzisiaj jest 4+5.
26.10 4,4
27.10 17,8
28.10 35,9
04.11 1362

Progesteron niby tylko 20,00 ng/ml ale mam nadzieję, że wystarczy, żeby było okej. Do wizyty zostało 26 dni 🤣🤣
Ciekawe ile teraz dni wytrzymam zanim znów zrobię betę.

Do góry