Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was odczuwa albo odczuwała taki ból podbrzusza jak na miesiączkę ? Ja od dnia kiedy powinnam dostać czuje mocno podbrzusze ból przypomina ból menstruacyjny i zastanawiam się czy to normalny objaw ?
reklama
W pierwszych 2 ciążach przez 3 pierwsze mce czułam się jak bym miała okres cały czas, teraz tak nie mam caly czas ale to normalne.Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was odczuwa albo odczuwała taki ból podbrzusza jak na miesiączkę ? Ja od dnia kiedy powinnam dostać czuje mocno podbrzusze ból przypomina ból menstruacyjny i zastanawiam się czy to normalny objaw ?
Dziękuje za odpowiedz, uspokoilas mnieW pierwszych 2 ciążach przez 3 pierwsze mce czułam się jak bym miała okres cały czas, teraz tak nie mam caly czas ale to normalne.
Tak to normalne. W 1 ciąży trwało to u mnie około 2-3 tygodni. Natomiast w tej ciąży ok. 5 dni. Teraz już nic totalnie w razie czego można zazyć nospę.Hej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was odczuwa albo odczuwała taki ból podbrzusza jak na miesiączkę ? Ja od dnia kiedy powinnam dostać czuje mocno podbrzusze ból przypomina ból menstruacyjny i zastanawiam się czy to normalny objaw ?
Dziewczyny, czy korzystacie ze swoich teoretycznych praw pierszeństwa w punktach pobrań, żeby zrobić badania bez kolejki?
We wtorek mam badania, zazwyczaj kolejka jest taka, że trzeba nawet 1,5 h stać i to na dworze (przez covida poczekalnia jest zamknięta) a ja mam ciążę zagrożoną i powinnam leżeć - i nie wiem jak to rozegrać
Jak to jest z Wami? Grzecznie czekacie na swoją kolej, tłumaczycie się przed innymi, czy korzystacie tylko kiedy ciąża jest już widoczna?
We wtorek mam badania, zazwyczaj kolejka jest taka, że trzeba nawet 1,5 h stać i to na dworze (przez covida poczekalnia jest zamknięta) a ja mam ciążę zagrożoną i powinnam leżeć - i nie wiem jak to rozegrać
Jak to jest z Wami? Grzecznie czekacie na swoją kolej, tłumaczycie się przed innymi, czy korzystacie tylko kiedy ciąża jest już widoczna?
Ewelina-elf
Fanka BB :)
Jak byłam w pierwszej ciąży,to właśnie dopiero z widocznym brzuchem korzystałam,ale i tak zawsze czułam się dziwnie wiec pewnie teraz też będę "grzecznie" czekać na swoją kolej.Dziewczyny, czy korzystacie ze swoich teoretycznych praw pierszeństwa w punktach pobrań, żeby zrobić badania bez kolejki?
Alicjaaa85
nie korzystam jeśli nie muszę, ale jak będę się źle czuła to nie będę miała oporów.Dziewczyny, czy korzystacie ze swoich teoretycznych praw pierszeństwa w punktach pobrań, żeby zrobić badania bez kolejki?
Jeżeli Twoja ciąża jest zagrożona to się nie zastanawiaj, wyjaśnij tylko, że jesteś w ciąży i resztę możesz ewentualnie paniom z punktu pobrań wyjaśnić. Ludzie niestety często nieprzychylnie patrzą na wciskanie się w kolejkę, ale nie przeskoczymy tego ;( Musisz zadbać o siebie i maleństwo, nie miej oporów.
Stałam godzinę w kolejce na test na covid na dworze, zimno i deszcz popadywał. Dwie Panie w ciąży widocznej podeszły na początek to ludzie okropnie komentowali ;( Powiedziałam sobie, że następnym razem jak mnie wyślą na test nie będę siebie narażała i też skorzystam.
justyska89
Normalne mnie jak dłużej nie boli to się zastanawiam czy wszystko Oki hehe. Macica się powiększa i to przez to. W pierwszych tyg zarodek bardzo szybko rośnie I wszystko się tam naciąga i robi się miejsce dla dzidziusia i to dlategoHej dziewczyny, mam pytanie czy któraś z was odczuwa albo odczuwała taki ból podbrzusza jak na miesiączkę ? Ja od dnia kiedy powinnam dostać czuje mocno podbrzusze ból przypomina ból menstruacyjny i zastanawiam się czy to normalny objaw ?
Justyna85.12
Nie miej żadnych oporow, grzecznie wyjaśnij i tyle. To są Twoje prawa - tym bardziej ze masz zagrożoną ciążę. Rozumiem Twoje rozterki, tak zostałyśmy wychowane - mamy być grzeczne, ciche, nie upominać się o swoje prawa... bo co ludzie powiedzą?? W ogole się tym noe przejmuj, część będzie gderać pod nosem a część z uśmiechem Cię przepuściDziewczyny, czy korzystacie ze swoich teoretycznych praw pierszeństwa w punktach pobrań, żeby zrobić badania bez kolejki?
reklama
Andziulka30+
Oj to ja na sali miałam luksus. Byłam sama u miałam swoją toaletę. Ale ja po cesarce byłam jsk inwalida. Strasznie się źle czułam. Szpital na NFZ Łódź