reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Wy się zastanawiacie nas kwestią spania, a ja się zastanawiam co będzie z karmieniem. Jeżeli się uda chciałabym lipcowego malucha karmić piersią lub odciągać i karmic z butli. Syn nigdy nie był karmiony piersią, ale jak zobaczy, że dzidzia je mleko z piersi, to on może też będzie chciał... I co wtedy? Dać mu czy nie dać... Aktualnie pije mleko owsiane 2 razy dziennie. Jak się małych urodzi Młody będzie miał 2 lata 3 miesiące. Jakie macie podejście?

Raczej nie będzie chciał natomiast jakby to zawsze możesz mu dać w kubku :) Ale mleko kobiece ma dość specyficzny smak więc nie sądzę by jakoś mega polubił :)

reklama
Wy się zastanawiacie nas kwestią spania, a ja się zastanawiam co będzie z karmieniem. Jeżeli się uda chciałabym lipcowego malucha karmić piersią lub odciągać i karmic z butli. Syn nigdy nie był karmiony piersią, ale jak zobaczy, że dzidzia je mleko z piersi, to on może też będzie chciał... I co wtedy? Dać mu czy nie dać... Aktualnie pije mleko owsiane 2 razy dziennie. Jak się małych urodzi Młody będzie miał 2 lata 3 miesiące. Jakie macie podejście?
Też się zastanawiam nad ta kwestia bo ja jeszcze karmię. Jak urodze to młody będzie miał 2 latka. Lekarz powiedział mi żeby go odstawić Ale to nie takie proste. Od września wrucilam do pracy i tak myślał że się odzwyczai jak nie będzie mnie tyle godzin a tu dupa. Jak tylko wracam z pracy to ciagnie mnie za bluzkw i wola ama🤣🤣🤣

Też się zastanawiam nad ta kwestia bo ja jeszcze karmię. Jak urodze to młody będzie miał 2 latka. Lekarz powiedział mi żeby go odstawić Ale to nie takie proste. Od września wrucilam do pracy i tak myślał że się odzwyczai jak nie będzie mnie tyle godzin a tu dupa. Jak tylko wracam z pracy to ciagnie mnie za bluzkw i wola ama🤣🤣🤣

Jest duża szansa, że odstawi się w połowie ciąży bo mleko wtedy zmienia smak i sporo dzieci rezygnuje.
I mnie akurat nie dziwi, że się nie dostawił od razu jak wróciłaś do pracy bo to mega stres dla malucha i na pewno potrzebuje odreagować

Ja z kolei przy pierwszym dziecku karmiłam pół roku, przy drugim dwa miesiące. Teraz nie mam kompletnie ciśnienia. Jak się uda, to super, jak nie - też będzie ok.
Złożyło się na to kilka powodów:
- mam bardzo duże piersi i karmienie jest trudne,
- nie pomogły położne, doradca laktacyjny,
- karmienie było dla mnie cały czas niesamowicie bolesne, ze względu na budowę brodawek
- karmienie nie było dla mnie w ogóle źródłem bliskości z dzieckiem, wywoływało u mnie ogromny stres, głównie ze względu na ten ból.
Odetchnęłam i ja i dziecko jak przeszliśmy na MM.
Fajnie by było karmić, bo to jednak wygoda i dobrze dla malucha, ale nic na siłę.

Ja jak urodziłam syna córka miała 3 lata jak karmilam syna to córka patrzała i sama zapytalam czy chce raz pociagla i powiedziała że więcej nie chce 🤣🤣dla mnie to normalne wiadomo ze dzieci też to interesuje :)
No właśnie mi też koleżanka pisała, że podobny schemat u nich był tylko, że dziecko samo poprosiło. Raz samo pociągnęło i tyle był w temacie ;)

Mój syn jak dopadał mnie po pracy i żłobku to miałam wrażenie, że go nie karmiono tam (jadł sporo, a jedzenie było smaczne bo sama próbowałam). Tak mu brakowało tej bliskości i odstresowania, że mega ciężko było go generalnie odstawić.

Ja nie mogłam karmić wg przez antybiotyki. Na początku przez parę dni karmilam młodego ale w ciąży wyszło że mam HCV i jak zaczęły krwawić mi sutki to musiałam odciągać żeby mały siw niw zaraził. Później wyszedl gronkowiec i zakończyło się całkowicie. Bardzo ubolewam nad tym. Marzyłam o karmieniu go piersią. Niestety się nie udało. Mam nadzieję że tym razem się uda. Dla mnie najgorszym koszmarem było jak go odpieluchowac. Okazało się że mój syn sam to zrobil😂

reklama
Do góry