reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Laski, jaki miałam dziś sen! Aż mną trzęsie. Śniło mi się, że musiałam w wannie wykąpać jakiegoś małego chłopca (to nie było moje dziecko) i on mnie tak irytował, że szok! Strasznie był niegrzeczny i wredny. Nie wytrzymałam i normalnie go spoliczkowałam, tak mocno!!! Że młody wpadł do wody, stracił przytomność i z ucha zaczęła mu lecieć krew. Obudziłam się z płaczem i kołataniem serca. Jak mogłam być tak okrutna??? Jestem przerażona że będę okropną mamą...

reklama
Laski, jaki miałam dziś sen! Aż mną trzęsie. Śniło mi się, że musiałam w wannie wykąpać jakiegoś małego chłopca (to nie było moje dziecko) i on mnie tak irytował, że szok! Strasznie był niegrzeczny i wredny. Nie wytrzymałam i normalnie go spoliczkowałam, tak mocno!!! Że młody wpadł do wody, stracił przytomność i z ucha zaczęła mu lecieć krew. Obudziłam się z płaczem i kołataniem serca. Jak mogłam być tak okrutna??? Jestem przerażona że będę okropną mamą...
To tylko sen, ja też dzis miałam bardzo zły sen chce o nim jak Najszybciej zapomnieć, będzie wszystko dobrze ☺☺

Leczyć się powinno. Natomiast jeśli chodzi o znieczulenie to tylko w 2 trymestrze jest najbezpieczniej podać. Ja już nie pamiętam co się robi w takiej sytuacji (z zawodu jestem higienistką stomatologiczną i 2 lata jedynie pracowałam w zawodzie), ale trutki chyba nie można zostawiać na tak długi okres czasu.

A co z usuwaniem kamienia? Wybierałam sie od dwóch msc do dentysty i teraz sie zastanawiam czy moge w ogóle

Też się zastanawiam jak to będzie spanie u nas wyglądało. Ale tak jak muwicie nie ma co planować. Bo wszystko wyjdzie w praniu😁. Jak córka była malutka to nigdy z nami nie spala A teraz jej się czasami zdąży ma 7 lat . Ale za to synek śpi praktycznie pół nocy w łóżeczku A pół nocy że mną i tak jest od początku ma już prawie 16mc i jeszcze cyca ciaga😁😁😁😁

Wy się zastanawiacie nas kwestią spania, a ja się zastanawiam co będzie z karmieniem. Jeżeli się uda chciałabym lipcowego malucha karmić piersią lub odciągać i karmic z butli. Syn nigdy nie był karmiony piersią, ale jak zobaczy, że dzidzia je mleko z piersi, to on może też będzie chciał... I co wtedy? Dać mu czy nie dać... Aktualnie pije mleko owsiane 2 razy dziennie. Jak się małych urodzi Młody będzie miał 2 lata 3 miesiące. Jakie macie podejście?

A co z usuwaniem kamienia? Wybierałam sie od dwóch msc do dentysty i teraz sie zastanawiam czy moge w ogóle
Wszelkie zabiegi najlepiej wykonywać w 2 trymestrze. Idź na przegląd i zobaczysz co Ci lekarz powie. Ja się tak uczyłam właśnie, że 2 trymestr to jest najlepszy czas na zabiegi (leczenie, scaling, ekstrakcje).

Wy się zastanawiacie nas kwestią spania, a ja się zastanawiam co będzie z karmieniem. Jeżeli się uda chciałabym lipcowego malucha karmić piersią lub odciągać i karmic z butli. Syn nigdy nie był karmiony piersią, ale jak zobaczy, że dzidzia je mleko z piersi, to on może też będzie chciał... I co wtedy? Dać mu czy nie dać... Aktualnie pije mleko owsiane 2 razy dziennie. Jak się małych urodzi Młody będzie miał 2 lata 3 miesiące. Jakie macie podejście?
Z doświadczenia moich koleżanek takie smyki spróbowały i później już zlewały temat. Ja bym dała, ale to dlatego, że dla mnie normalna sprawa karmienie dziecka piersią powyżej 2 r.ż. Ważne by kobiecie i dziecku pasowało. Jeśli jednak Ty masz się z tym czuć nieswojo to możesz tłumaczyć maluchowi, że to dla dzidziusia itd. Najważniejsze byś Ty się z tym dobrze czuła. Jak napisałam wyżej, ja nie widzę w tym nic złego, a zalecenia WHO mówią by karmić piersią do 2 r.ż.

reklama
Moja siostra ma 2 młodszych córek, różnica 2,5r. Obie karmione piersią były. Jednak kiedy urodziła się najmłodsza to ta starsza już była dawno odstawiona i nie chciała 😉 mimo że widziała.

Do góry