reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Hej , to i ja się pochwalę 🙂 wczoraj pierwsza wizyta, według om 5t1d , termin na 22.07.2022. Pani doktor powiedziała ze serduszko zobaczę na kolejnej wizycie ale w opisie usg mam że widoczne echo zarodka , więc bardzo się cieszę 😍
Ja mam wizytę w piątek i będę w 5t+3 dni i mam nadzieję że też już będzie widoczny zarodek 😍😍😍 nie mogę się doczekać ☺☺☺

reklama
Dziewczyny, jak poruszony został ten temat to powiedziałyscie już rodzinie o ciąży ? Nie mam na myśli jakiś ciotek i dalszej rodziny tylko tą najbliższą: rodzice, rodzeństwo? Ja jestem według OM 7+2 a według USG 6+2 i nie wiem czy Wy już na takiej wczesnej ciąży mówicie czy jeszcze czekacie. Na USG w 5+4 było widać bicie serca, ale nie słyszałam bo zarodek jeszcze troszeczkę był za mały.
U nas plan był zupełnie inny. Teściowie i przy okazji szwagier z rodziną mieli się dowiedzieć dzisiaj bo teść ma urodziny.
A następnego dnia ( jutro) mieliśmy jechać do moich rodziców i do obu babć.
Ale wyskoczył mi SOR dzień przed moimi urodzinami.
I wszystko się wydało od razu następnego dnia.

A mi zaczynają się pierwsze mdłości 🤢Któraś z Was też miała tak szybko (4+5)? Jakie są Wasze najlepsze sposoby, żeby się ich pozbyć albo chociaż zmniejszyć?

A mi zaczynają się pierwsze mdłości 🤢Któraś z Was też miała tak szybko (4+5)? Jakie są Wasze najlepsze sposoby, żeby się ich pozbyć albo chociaż zmniejszyć?
ja miałam na początku 4 tygodnia przez chwilę, a później samo przeszło i teraz zupełnie nic. Trzymam kciuki żeby tobie też przeszło 😬 po tylu miesiącach starań chociaż w ten sposób niech nas te ciążę oszczędzą 🙈🙈

Mi się chcą bardzo spać i jest mi nie dobrze 🙈 wczoraj miałam smaka na maka a dziś jak ręką odjęło, ale weźmiemy dzieci i zrobimy sobie wycieczkę i pojedziemy do tego MC Donald, muszę trochę się ruszyc bo tak cały dzień tylko leze 🙈

Dziewczyny, jak poruszony został ten temat to powiedziałyscie już rodzinie o ciąży ? Nie mam na myśli jakiś ciotek i dalszej rodziny tylko tą najbliższą: rodzice, rodzeństwo? Ja jestem według OM 7+2 a według USG 6+2 i nie wiem czy Wy już na takiej wczesnej ciąży mówicie czy jeszcze czekacie. Na USG w 5+4 było widać bicie serca, ale nie słyszałam bo zarodek jeszcze troszeczkę był za mały.
My czekam chyba do prenatalnych. Ostatnim razem powiedzieliśmy niepotrzebnie 😔 dlatego teraz wiedzą tylko najbliżsi znajomi.

Wydaje mi się, że rodziłam taaaak dawno, że już nic nie pamiętam. Z poprzednich córeczek nie zostało mi nic, wszystko porozdawałam ostatecznie pół roku temu myśląc, że już definitywnie koniec z dziećmi. 😉
Ja mam 3 pudła samych ciuszków dla dziewczynki. Kocyki też, także jak będzie syn nie mam nic bo wszystko w kolorach neutralnych dałam szwagierce

reklama
Ja mam 3 pudła samych ciuszków dla dziewczynki. Kocyki też, także jak będzie syn nie mam nic bo wszystko w kolorach neutralnych dałam szwagierce
Ja też nie mam już nic :p wszystko rozdane ale to chyba takie fajne jak się idzie i kupuje takie małe ciuszki ta cała wyprawke :) wiadomo ze koszt mały nie jest ale też nie trzeba kupować wszystko w 1 miesiąc można to rozłożyć, ja będę kupować od 7 miesiąca co miesiąc coś aż do narodzin :)

Do góry