reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
hmm nigdy nie robiłam peelingu na głowie ... ale spróbuję.
Teraz wyczytałam na googlach , że to normalne. Piękne włosy robią się brzydkia, a te brzydkie znowu nabierają blasku.
Z twarzą to samo. Ja miałam problem z trądzikami i porami, a od paru tygodni kompletnie nie mam z tym problemu.
No twarz to mam teraz idealna zawsze taka cgce :) włosy w sumie nie są takie źle. Co do włosów to martwie się co to będzie po porodzie. Po ciazy z córką to mi garściami leciały

Cześć Dziewczyny,
aktualnie jestem w 7tc+4, już po dwóch usg - jest zarodek z pięknie bijącym serduszkiem.
Niestety moja ciąża nie będzie należała do tych łatwych i przyjemnych, z powodu macicy dwurożnej oraz nietoleracji gluzkozy. Od 5tc zmagam się z plamieniami, dlatego bardzo proszę o same pozytywne myśli i trzymanie kciuków :)
Kochana nawet mnie nie strasz bo ja też mam ciągłe brunatne plamienia i póki co jestem leżąca 😂
23.11 się dowiem co dalej

Poszłam od rana ponownie na betę i proga - nadzieja umiera ostatnia... może wcześniej był jakiś błąd w laboratorium, a na 16 mam lekarza. Dziewczyny Bardzo proszę o trzymanie kciuków! 🙏
oczywiście trzymamy z całej siły ❤ musimy wszystkie być twarde i dobrej myśli ❤👄

Ja od dziś zaczynam mój romans z łóżkiem - byłam na chwilę w pracy, zabrać swoje rzeczy i poinformować że nie wracam. Chwilę się poruszałam i brzuch znowu boli. Także najbliższy miesiąc mam na leżąco. Macie pomysł czym zająć umysł i ręce? Z książkami ciężko, bo mam problem ze skupieniem się nad tym co czytam 😬 może któraś robi na drutach, szydełku albo coś? Coś polecacie? 🙈

oczywiście trzymamy z całej siły ❤ musimy wszystkie być twarde i dobrej myśli ❤👄

Ja od dziś zaczynam mój romans z łóżkiem - byłam na chwilę w pracy, zabrać swoje rzeczy i poinformować że nie wracam. Chwilę się poruszałam i brzuch znowu boli. Także najbliższy miesiąc mam na leżąco. Macie pomysł czym zająć umysł i ręce? Z książkami ciężko, bo mam problem ze skupieniem się nad tym co czytam 😬 może któraś robi na drutach, szydełku albo coś? Coś polecacie? 🙈
Ja sobie wyszywam haftem krzyżykowym. Raz sobie zimą kupiłam i tak to leży już 3.rok hehe , teraz mam okazję skończyć ale leci mi drugi tydzień takiego leżakowania i mam kapkę dość.
Oglądam czasami stare filmy na CDA, wyszukuję różne przepisy na necie, siedzę tu na forum, dzisiaj np robię na lamptopie pożądek ze wszystkimi zdjęciami ( są ich seeetki ). Taki czas że akurat pochmurno jest i zima za pasem.
Wyszukuję sobie takie domowe pierdołki. Mam np trochę roślinek w domu więc 1 dzień przeleci mi na spokojnym czyszczeniu liści na każdej z nich ale to są plany 1dniowe.

Ja mam dzisiaj lekki stres 🤦 trochę dźwignęłam w pracy i teraz czuję ciągnięcie w macicy 🙈 po tym poronieniu człowiek jest taki głupi, że masakra. Jestem 4+5 (wg preglife) mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu zaostrzą się objawy, bo narazie co jakiś czas lekko mnie mdli i bardzo szybko reaguje odruchem wymiotnym na niektóre zapachy, jedyne co mnie uspokaja to ciągły ból i napięcie piersi i zmęczenie 😂 jeszcze 2 tygodnie i może się czegoś dowiem 🤦

hmm nigdy nie robiłam peelingu na głowie ... ale spróbuję.
Teraz wyczytałam na googlach , że to normalne. Piękne włosy robią się brzydkia, a te brzydkie znowu nabierają blasku.
Z twarzą to samo. Ja miałam problem z trądzikami i porami, a od paru tygodni kompletnie nie mam z tym problemu.
To ja właśnie nigdy nie miałam problemu z cerą, nawet w pierwszej ciąży a teraz mam ewidentnie trądzik, a pory to jak kratery i przetłuszcza mi się buzia przy tym jest przesuszona skóra i schodzi płatami.. bleeehhhh..

No twarz to mam teraz idealna zawsze taka cgce :) włosy w sumie nie są takie źle. Co do włosów to martwie się co to będzie po porodzie. Po ciazy z córką to mi garściami leciały
Ja też łysiałam. No prześwity miałam. Najgorzej, że po 4 miesiącach myślałam że mnie ominie, a zaczęły wypadać po 5 i to garściami. No okropnie się czułam. Wstydziłam się tego jak wyglądam :( Szczególnie, że u mnie w rodzinie babcia i mama mają bardzo mało włosów i martwię się, że podzielę ich los.

reklama

Pograj na kompie :p Dzieci sobie porób w simsach :D Taki trening przed rzeczywistością. Sprawdź na jakim etapie nie ogarniasz :D

Do góry