reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Mi się przetłuszczają od zawsze - muszę myć głowę codziennie... [emoji849] Jedynie w połogu co 3 dni i były ok.
Czy któraś ma też problem ze zbyt szybko przetłuszczającymi się włosami ? Chodząc do pracy ( fizyczna ) spokojnie myłam co 2-3dni. Teraz siedzę w domu, leżę i pachnę a włosy muszę myć codziennie.

hmm nigdy nie robiłam peelingu na głowie ... ale spróbuję.
Teraz wyczytałam na googlach , że to normalne. Piękne włosy robią się brzydkia, a te brzydkie znowu nabierają blasku.
Z twarzą to samo. Ja miałam problem z trądzikami i porami, a od paru tygodni kompletnie nie mam z tym problemu.

Witam nowe mamusie. [emoji16] Spokojnej i nudnej ciąży Wam życzę. [emoji6]

Za nasze dzisiejsze ' wizytówki' trzymam kciukasy [emoji110][emoji110][emoji3590]

Ja dziś się obudziłam z jakąś pozytywną energią, zero zmęczenia ( jeszcze) prócz tragicznie obrzmiałych i bolących piersi jest super. ! Miłego dnia dziewczyny. [emoji4]

Dziewczyny, dołączam do Was. Zwykle właśnie o tej godzinie robiłam sobie "drugą zmianę" (czyli przygotowanie do zajęć, sprawdzanie prac, praca na kompie), tak teraz po prostu leżę. I nawet książki nie czytam. Myślicie, że takie stany są przejściowe? Kiedy to minie?
Rok po porodzie 😂 drugi trymestr powinien być lepszy, wtedy przeważnie jest przypływ energii. Moglam robić wszystko w 2. Za to trzeci to okres wieloryba 😧 - może nie dla wszystkich, ale u mnie była typowa ociężałość. Co do koncentracji to ja dopiero w 3 trymestrze przeczytałam całą książkę, bo wcześniej musiałam czytać jedno zdanie kilka razy, a i tak nie moglam się skupić. Nawet przestałam jeździć samochodem, po tym jak pierwszy raz w życiu chciałam przestawić samochód teścia moim samochodem 😂

Cześć Dziewczyny,
aktualnie jestem w 7tc+4, już po dwóch usg - jest zarodek z pięknie bijącym serduszkiem.
Niestety moja ciąża nie będzie należała do tych łatwych i przyjemnych, z powodu macicy dwurożnej oraz nietoleracji gluzkozy. Od 5tc zmagam się z plamieniami, dlatego bardzo proszę o same pozytywne myśli i trzymanie kciuków :)

reklama
hmm nigdy nie robiłam peelingu na głowie ... ale spróbuję.
Teraz wyczytałam na googlach , że to normalne. Piękne włosy robią się brzydkia, a te brzydkie znowu nabierają blasku.
Z twarzą to samo. Ja miałam problem z trądzikami i porami, a od paru tygodni kompletnie nie mam z tym problemu.
Idziemy tak samo 😁 tez mam gładka cerę, a włosy przetłuszczają się. To samo miałam w ciąży z synem. Na przełomie 1 i 2 trymestru raz mnie wysypało na twarzy - taka drobna kaszka ktora sama znikła, a tak to cera taka, że malować się nie trzeba, a chłopy się oglądają 🤣. Mam wrażenie, że w ciąży zamieniam się w zwierzaka, bo wydzielam tak specyficzny zapach potu, jak jakaś nutria 😲

Do góry