reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny a myślicie ile wcześniej trzeba pisać się na prenatalne na nfz? Dzwonić już czy przesada? Ja 8 tydzień, tzn 7+1 dziś i skierowanie już mam, w poprzednich ciążach byłam prywatnie na prenatalnch to wiadomo że termin znajdą zawsze🙂

Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!
Ja kilka lat temu miałam idealne. W poprzedniej ciąży również. Zrobiłam w tym roku, przed staraniami tak profilaktycznie. Siostra mnie namówiła bo sama ma problemy. I dlatego potem badałam jeszcze kilka razy. Ginekolog od razu dał mi skierowanie do endo, bo powiedział że za wysokie tsh na ciążę.

Dziewczyny a myślicie ile wcześniej trzeba pisać się na prenatalne na nfz? Dzwonić już czy przesada? Ja 8 tydzień, tzn 7+1 dziś i skierowanie już mam, w poprzednich ciążach byłam prywatnie na prenatalnch to wiadomo że termin znajdą zawsze🙂
Ja bym chyba już próbowała się umawiać jeśli masz skierowanie:)
Na NFZ to nigdy nic nie wiadomo lepiej wcześniej probowac :)

Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!
Ja się leczę 8 lat chyba (już straciłam rachubę).

ja jeszcze nie byłam na wizycie, ale mój lekarz mi napisał smsa żebym sobie zrobiła drugi raz bhcg, progesteron i tsh. To chyba taka podstawa

U mnie tsh w sobotę 4,07 brałam do tej pory letrox 100, w sobotę umówiłam przez PZU teleporadę z endokrynologiem i już mam od niedzieli zwiększony letrox do 125/150 na przemian.
U mnie wynosi 4,24 [emoji51]
Korzystam z aplikacji, ale chyba stara wersja - pobrałem ja w 2019r a jak chciałam ją zaktualizować to się nie dało, tylko pobrało mi dodatkowo nowa to wygląda zupełnie inaczej...

Kłucia nie czuje na razie, ale pamiętam to uczucie z poprzedniej. Ogólnie każdy organizm jest inny i inaczej reaguje na hormony - to że ktoś ma wodnisty śluz, nie oznacza, że wszyscy musimy go mieć [emoji6]

Bądźmy dobrej myśli [emoji3526]

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujace [emoji3590]

Przy pierwszej ciąży dostałam skierowanie w 10tc i juz ciężko bylo z terminem. Pani w rejestracji mówiła, ze najlepiej w 8tc już się zapisywać z więc śmiało dzwoń i sie rejestruj

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi co byście zrobiły…
W pęcherzyku nie widac jeszxze zarodka, a Pani doktor skierowała mnie już na toxo, różyczkę HIV itp.
Zastanawiam się czy robić już te badania bo to spory koszt czy poczekać te 2 tyg aż będzie potwierdzone ze jest zarodek…

Do góry