reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Kurcze nie mogę odpisywać na kilka postów jednocześnie cały czas... Czy któraś z Was też ma taki problem?

Gratuluję wszystkim udanych dzisiejszych wizyt [emoji3590]

Widziałam pytanie o śluz - ją mam wodnisty, nie jest go dużo, się czuje się często mokro. Jaki plus bagaże, że w ciąży z synem miałam identycznie [emoji3526]
Tak, też nie mogę odpowiedzieć kilka osoba na raz.[emoji17]

Obecnie nie ale pamiętam gdy kiedyś tak miałam ( dokładnie, kłucie w pochwie, takie szczypanie co jakiś czas ) to za chwilę dostałam zapalenie układu moczowego.
Mam nadzieję że u ciebie to po prostu od takie tam 😉

Mnie czasami zaboli ale w podbrzuszu jak na okres. Na samym początku (4tydzień) bolał mnie non stop jak przed okresem, potem od czasu do czasu. Teraz (7tydzień) zaboli tak 1x na dzień przez minutkę.
i to by sie moglo zgadzać, bo czasami po wysikaniu sie piecze mnie na dole. Dzisiaj mam wizę to powiem lekarzowi

Powiem Wam, ze jestem zdziwiona po dzisiejszej wizycie. Byłam prywatnie, ale wspomniałam, że chciałabym skorzystać też z NFZ i zapisałam się do niego na fundusz. On, ze spoko, dal mi numer, mam napisać smsa i przypomnieć się to poszuka mi jakis termin szybciej niż ten 12.01. Rozmawiałam z nim o prenatalnych i sam zaproponował skierowanie na usg +paapa w szpitalu. Co prawda nie wiem czy to skierowanie przejdzie, bo jest naciągane.. ale z rozmowy wynikało, że doktor szuka chociaż malutkiej przesłanki, abym cokolwiek podała w wywiadzie rodzinnym żeby mogl wpisać. Dziewczyny czy w tym wywiadzie na prawdę można nasciemniac i przez to uzyskać skierowanie? To takie proste jeżeli lekarz chce swoim pacjentkom te badania zalecać..? Ogólnie jestem w szoku, bo mój poprzedni gin był nastawiony typowo na kasę, a po tym nie odczuwa się takiego ciśnienia..
Ja mam 34 lata czyli teoretycznie mi się jeszcze na nfz nie należy ale gin mój też mówi że mi zapisze jakieś wskazania żebym miała. Szwagierce moja jej lekarka pisała ze widzi nieprawidłowości ma usg, a nic nie widziała, żeby ona miała na nfz.

Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!

Ja pewnie pierwsze skierowanie na badania dostanę dzisiaj i moze tsh bedzie. W pierwszej ciazy mialam 4,11 i euthyrox bralam cała ciążę, a w drugiej tsh było okej. To chyba loteria 😂🤷

reklama
Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!
Ja też chyba jedna z pierwszych i ja badałam ale dlatego że leczę się na tarczyce. W pierwszej ciąży badałam dopiero jak gin mi kazał.

Do góry