reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Przy pierwszej ciąży dostałam skierowanie w 10tc i juz ciężko bylo z terminem. Pani w rejestracji mówiła, ze najlepiej w 8tc już się zapisywać z więc śmiało dzwoń i sie rejestruj
O to akurat będę mieć wizytę w 8tygodniu to od razu zapytam o skierowanie na prenatalne skoro faktycznie takie kolejki.
Dziewczyny, powiedzcie mi co byście zrobiły…
W pęcherzyku nie widac jeszxze zarodka, a Pani doktor skierowała mnie już na toxo, różyczkę HIV itp.
Zastanawiam się czy robić już te badania bo to spory koszt czy poczekać te 2 tyg aż będzie potwierdzone ze jest zarodek…
A te toxo, HIV i różyczka to z NFZ się nie da ?

reklama
Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??[emoji3166] miłego dnia!!!
Ja akurat leczę się kilka lat.

Dziewczyny a myślicie ile wcześniej trzeba pisać się na prenatalne na nfz? Dzwonić już czy przesada? Ja 8 tydzień, tzn 7+1 dziś i skierowanie już mam, w poprzednich ciążach byłam prywatnie na prenatalnch to wiadomo że termin znajdą zawsze[emoji846]
Ja rowniez mam 7+1 dziś [emoji6] ja idę raczej prywatnie więc chyba w poniedziałek po wizycie się umowie .

Wszystkie miałyście badane TSH? Ja chociaż jestem tutaj jedna z najdłużej w ciąży to na razie żadnego skierowania nie mam na pół badań. Raz w życiu miałam TSH robione w kwietniu i było 1,75. Ale chyba nie panikuje / zrobię w pakiecie do 10 tyg jak piszą, ale widzę ze wiele z Was pisze, chyba ze problemy z tarczyca miałyście przed ciąża??🧐 miłego dnia!!!
Ja mimo, ze nie choruje na nic to moja Pani Doktor od razu jak się dowiedziała o ciąży zaleciła stos badań m.in. Tsh i wiele wiele innych. Wyniki mam przynieść na wizytę 25.11 i wtedy będę 8+5.

Ja też do prywatnego. Troszkę chciałam na NFZ przejśc, ale mój chłop mówi że woli co 2tygodnie zapłacić za prywatne wizyty ale będę stale pod kontrolą i na konkretnym sprzęcie. A w przychodni mam spoko rodzinnego i prywatne skierowania na badania przepisuje mi na NFZ . Wiadomo, czego się nie da to będziemy musieli sami zapłacić.

reklama
Do góry