reklama
marta021993
Fanka BB :)
Wystarczy, że lekarz napisze na skierowaniu, że zauważył, ze jest cos nie tak na usg. W moim miescie jedna lekarka tak robi,bo uważa, ze prenatalne powinno się należeć każdej ciężarnej. Ja dostaje tez skierowanie od swojego, ale ja mam niepełnosprawna siostrę i dlatego.Powiem Wam, ze jestem zdziwiona po dzisiejszej wizycie. Byłam prywatnie, ale wspomniałam, że chciałabym skorzystać też z NFZ i zapisałam się do niego na fundusz. On, ze spoko, dal mi numer, mam napisać smsa i przypomnieć się to poszuka mi jakis termin szybciej niż ten 12.01. Rozmawiałam z nim o prenatalnych i sam zaproponował skierowanie na usg +paapa w szpitalu. Co prawda nie wiem czy to skierowanie przejdzie, bo jest naciągane.. ale z rozmowy wynikało, że doktor szuka chociaż malutkiej przesłanki, abym cokolwiek podała w wywiadzie rodzinnym żeby mogl wpisać. Dziewczyny czy w tym wywiadzie na prawdę można nasciemniac i przez to uzyskać skierowanie? To takie proste jeżeli lekarz chce swoim pacjentkom te badania zalecać..? Ogólnie jestem w szoku, bo mój poprzedni gin był nastawiony typowo na kasę, a po tym nie odczuwa się takiego ciśnienia..
U mnie też za wysokie tsh dokładnie 3,3 ale jestem już na lekach i pod opieką endokrynologa we wrześniu to w ogóle mi skakało między 3,5 a 4,5 a u Ciebie ile wynosi?Cześć dziewczyny miłego dnia dla Was ja dzisiaj mam wizytę, dostałam wczoraj resztę wyników i TSH mam za wysokie, trzeba zbić
marta021993
Wgl dziewczyny czy tez tak macie, ze od czasu do czasu przez chwile kłuje was cos w pochwie jakby igiełka?
Madzia86G
To ja jak nie narzrę się przed samym spaniem ( maks 20) to potem budzę się o 3 w nocy z takim ssaniem w brzuchu że wytrzymać nie mogę.Witam was dziewczynki apropo bezsenności to już znalazłam przyczynę nie rzreć tyle na noc. Faktycznie jak zjadłam o 18 ostatni posiłek spałam jak zabita. Wręcz bym powiedziała że bym mogła jeszcze pospać miłego dnia wam życzę lipcóweczki
Madzia86G
Obecnie nie ale pamiętam gdy kiedyś tak miałam ( dokładnie, kłucie w pochwie, takie szczypanie co jakiś czas ) to za chwilę dostałam zapalenie układu moczowego.Wgl dziewczyny czy tez tak macie, ze od czasu do czasu przez chwile kłuje was cos w pochwie jakby igiełka?
Mam nadzieję że u ciebie to po prostu od takie tam
Mnie czasami zaboli ale w podbrzuszu jak na okres. Na samym początku (4tydzień) bolał mnie non stop jak przed okresem, potem od czasu do czasu. Teraz (7tydzień) zaboli tak 1x na dzień przez minutkę.
Ja sobie przypomniałam jak u mnie było w 1 ciąży. Też miałam robione usg prenatalne w 2 trymestrze w szpitalu na nfz. Lekarz napisał, że podejrzewa zaburzenia rytmu serca u dziecka. Uspokoił mnie oczywiście że to tylko ściema, bo wszystko wygląda w porządku, a musiał coś napisać żebym nie musiała płacić po tym usg byłam spokojna że z dzieckiem wszystko ok. Wszystko prawidłowo no i pierwszy raz widziałam buźkę mojego synka w 4DPowiem Wam, ze jestem zdziwiona po dzisiejszej wizycie. Byłam prywatnie, ale wspomniałam, że chciałabym skorzystać też z NFZ i zapisałam się do niego na fundusz. On, ze spoko, dal mi numer, mam napisać smsa i przypomnieć się to poszuka mi jakis termin szybciej niż ten 12.01. Rozmawiałam z nim o prenatalnych i sam zaproponował skierowanie na usg +paapa w szpitalu. Co prawda nie wiem czy to skierowanie przejdzie, bo jest naciągane.. ale z rozmowy wynikało, że doktor szuka chociaż malutkiej przesłanki, abym cokolwiek podała w wywiadzie rodzinnym żeby mogl wpisać. Dziewczyny czy w tym wywiadzie na prawdę można nasciemniac i przez to uzyskać skierowanie? To takie proste jeżeli lekarz chce swoim pacjentkom te badania zalecać..? Ogólnie jestem w szoku, bo mój poprzedni gin był nastawiony typowo na kasę, a po tym nie odczuwa się takiego ciśnienia..
Gryfin
U mnie wynosi 4,24U mnie też za wysokie tsh dokładnie 3,3 ale jestem już na lekach i pod opieką endokrynologa we wrześniu to w ogóle mi skakało między 3,5 a 4,5 a u Ciebie ile wynosi?
reklama
Mam czasami jakby mi ktoś igle wbijał…Wgl dziewczyny czy tez tak macie, ze od czasu do czasu przez chwile kłuje was cos w pochwie jakby igiełka?
Ale to są sekundy…