reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Mój lekarz wysłał mnie na betę, nie wiedział o co chodzi z ta duża różnica pewnie :/ ale u Ciebie jak się usg z OM spinalo to nie ma co gadać :))

Mi nie założył karty ciąży, powiedział ze jak będzie ❤️ to karta plus oczywiście informacja jakiś wyniki mam zrobić. Myślałam, ze to zasada , na opisie mam „ciąża (jeszcze) niepotwierdzona”, wiec myślałam ze póki nie ma ❤️ dla lekarza nie ma ciąży potwierdzonej i nie zakłada karty. Ale to fajnie. Możesz robić badania itd. Czyli różnie działają :)
Ja mam niwa lekarkę, chodzę do niej od lutego…
I jest cudowna…
Dziś dała mi już nawet swój prywatny numer telefonu, kazała wyslac wyniki badań, bo mam cukier za duzy i w tym tyg już mam zrobic obciążenie glukoza…
I kazała dzwonić jakby się coś działo…
Bety nie kazała już robić, ale zrobie ja i tak w środę przy okazji glukozy…
Powiedziała ze progesteron za niski, kazała brać duphaston 3 razy..
Dała luteinę na wszelki wypadek gdyby spadał…
I pocieszała ze miała pacjentkę z progesteronem 12 mimo suplementacji i udało im się donosić ciąże :)

Chciała mnie wyslac na L4, zapytałam czy jest konieczność, stwierdziła ze konieczności nie ma..wiec nie wzięłam zwolnienia…
Teraz trochę żałuje…

reklama
Dziewczyny a powiedzcie mi jaki macie teraz śluz? Ja zauważyłam że u mnie jest białawy i czasem jest go tyle że lecę do łazienki sprawdzić czy to nie @🤯

Ja mam taki śluz jakby troche na owulacje...w sensie nie ma go jakos duzo, ale raz na jakis czas większa ilość sie pojawi. Na początku latałam do wc, bo myślałam, ze to @

Powiem Wam, ze jestem zdziwiona po dzisiejszej wizycie. Byłam prywatnie, ale wspomniałam, że chciałabym skorzystać też z NFZ i zapisałam się do niego na fundusz. On, ze spoko, dal mi numer, mam napisać smsa i przypomnieć się to poszuka mi jakis termin szybciej niż ten 12.01. Rozmawiałam z nim o prenatalnych i sam zaproponował skierowanie na usg +paapa w szpitalu. Co prawda nie wiem czy to skierowanie przejdzie, bo jest naciągane.. ale z rozmowy wynikało, że doktor szuka chociaż malutkiej przesłanki, abym cokolwiek podała w wywiadzie rodzinnym żeby mogl wpisać. Dziewczyny czy w tym wywiadzie na prawdę można nasciemniac i przez to uzyskać skierowanie? To takie proste jeżeli lekarz chce swoim pacjentkom te badania zalecać..? Ogólnie jestem w szoku, bo mój poprzedni gin był nastawiony typowo na kasę, a po tym nie odczuwa się takiego ciśnienia..

Kurcze nie mogę odpisywać na kilka postów jednocześnie cały czas... Czy któraś z Was też ma taki problem?

Gratuluję wszystkim udanych dzisiejszych wizyt [emoji3590]

Widziałam pytanie o śluz - ją mam wodnisty, nie jest go dużo, się czuje się często mokro. Jaki plus bagaże, że w ciąży z synem miałam identycznie [emoji3526]

Kurcze nie mogę odpisywać na kilka postów jednocześnie cały czas... Czy któraś z Was też ma taki problem?

Gratuluję wszystkim udanych dzisiejszych wizyt [emoji3590]

Widziałam pytanie o śluz - ją mam wodnisty, nie jest go dużo, się czuje się często mokro. Jaki plus bagaże, że w ciąży z synem miałam identycznie [emoji3526]
Kurde to ja zaczynam się martwić, bo prawie go nie mam!

reklama
Do góry