reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny, ten druk usg jest standardowy i wszędzie macie takie kolumny z napisem : gravida para ectopic aborta(w prawym rogu).. bo ja już zaczynam ostro świrować, że ten moj gin nie mówi mi ze jest coś nie tak.. bierze mnie chyba przed poniedziałkową wizyta 😬 przeglądam usg, szukam informacji.. mnie też już ogarnia panika ciążowa 😶Zobacz załącznik 1336350
nie mam tego, ale googe mowi, ze gravida to ilość ciąż, para to ilość porodów, ectopic to ciąże pozamaciczne, więc to pewnie tylko rubryki do wypełnienia z info o kobiecie i nijak to się ma do tego USG :) wszystko ok, nie ma co się martwić :)

reklama
Podpinam się pod pytanie. Również byłam aktywna fizycznie, ale od wiadomości od ciąży przestałam przez obawy o poronienie, czekam na wizytę i podpytam na pewno swojego gin ale i jestem ciekawa waszych opinii. [emoji16]
W pierwszej ciąży ćwiczyłam z Lewandowska ćwiczenia dla kobiet w ciąży, 6 tyg po porodzie wróciłam na personalne.. również mam tendencje do szybkiego tycia.[emoji31] Dlatego chciałabym coś robić w tej ciąży jeżeli dostanę zielone światło.
ja 6 tygodni przed ciaza zaczelam joge i pilates. Teraz dalej smigam 3–4 razy w tygodniu, tylko juz nie na te cieple i troche spokojniesze. Mam zamiar dolozyc jeszcze basen.

Dziewczyny mam pytanie odnośnie tarczycy : jakie macie TSH w ciąży ja mam 2,1 i zastanawiam się czy to jest ok czy raczej powinnam zaczac to obniżać ? słyszałam, że do 2,5 w ciąży jest ok a powyżej już trzeba by się zacząć martwić. Jakie macie z tym doświadczenie ?
Powinni być w okolicy 1~1,5

Hej, nieśmiało chciałabym do Was dołączyć [emoji3526] Bhcg wczoraj 76.32, dzisiaj 140,72 [emoji3526] to moja trzecia ciąża, w domu mam syna z kwietnia 2020 [emoji3526]
IMG_20211113_191924.jpeg

reklama
ja 6 tygodni przed ciaza zaczelam joge i pilates. Teraz dalej smigam 3–4 razy w tygodniu, tylko juz nie na te cieple i troche spokojniesze. Mam zamiar dolozyc jeszcze basen.
ja chodziłam intensywnie na air jogę, ale chyba ten rodzaj jogi nie jest wskazany w ciąży. Dziś wybrałam się na vinyasa i teraz boli mnie podbrzusze, więc zupełnie nie wiem co począć.

Do góry