reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Zjadłam zapiekankę z łososiem. Stwierdziłam, że łosoś wędzony to tak bardzo nie będzie śmierdzieć a i tak idzie do piekarnika. No ja mam jakieś parcie na ryby. W lodówce sałatka ze śledziem, marzę o paście z makreli a wciągnęłam na obiad zapiekankę z łososiem i tego łososia to garściami mogłabym zjadać.

reklama
Ja dzisiaj zupka cebulowa z grzankami, a wieczorem zjem ‚schabowego’ z indyka czytałam, ze raz w tygodniu to można na małym oleju i mocno wysmażony :)

Ja dzisiaj zupka cebulowa z grzankami, a wieczorem zjem ‚schabowego’ z indyka czytałam, ze raz w tygodniu to można na małym oleju i mocno wysmażony :)
Szczerze to jakbym miała ochotę na schabowego zwykłego to bym go śmiało jadła. Oczywiście warto jeść zdrowo, ale to zarówno w ciąży jak i poza nią ;) natomiast ja mam takie przeczucie, że jednak Te ciążowe zachcianki to organizm nam podpowiada czego nam bardzo brakuje. Po ciąży w pierwszych tygodniach jak karmiłam synka bardzo źle się czułam i miałam takie parcie na czekoladę, że miałam potrzebę opędzlować całą czekoladę wielką w ciągu dnia. Oczywiście kiepski pomysł i ile mogłam to się hamowałam. Okazało się później, że miałam skrajne braki magnezu i uaktywniła mi się tężyczka. No nie wierzę w przypadek, szczególnie, że ja za czekoladą nie przepadam i jem ją od święta.

Dziewczyny. Tak sie wkrecilam w nadrabianie i zapoznawanie sie, ze wczoraj do 1 w nocy czytalam wpisy. Dzis jestem w pracy nieprzytomna 😴. Kurcze i powiem Wam ze sie zaniepokoilam ze z moim bobo jest cos nie tak. Czytam ze wy na usg ponad 5 tydz mialyscie zarodki albo pecherzyki z cialkiem zoltym. Ja mialam usg 5t5d i byl tylko pecherzyk. Nastepne 25.11. Noi zlapalam stresa.ze.cos jest nie tak :(

Szczerze to jakbym miała ochotę na schabowego zwykłego to bym go śmiało jadła. Oczywiście warto jeść zdrowo, ale to zarówno w ciąży jak i poza nią ;) natomiast ja mam takie przeczucie, że jednak Te ciążowe zachcianki to organizm nam podpowiada czego nam bardzo brakuje. Po ciąży w pierwszych tygodniach jak karmiłam synka bardzo źle się czułam i miałam takie parcie na czekoladę, że miałam potrzebę opędzlować całą czekoladę wielką w ciągu dnia. Oczywiście kiepski pomysł i ile mogłam to się hamowałam. Okazało się później, że miałam skrajne braki magnezu i uaktywniła mi się tężyczka. No nie wierzę w przypadek, szczególnie, że ja za czekoladą nie przepadam i jem ją od święta.
Póki co chyba nie mam żadnych zachcianek i od niczego mnie nie odrzuca, ale jestem 4+5, więc wszystko przede mną :)

Natomiast zapewne jest tak jak piszesz organizm jest bardzo cwany i potrafi sam się regulować :)

Dziewczyny. Tak sie wkrecilam w nadrabianie i zapoznawanie sie, ze wczoraj do 1 w nocy czytalam wpisy. Dzis jestem w pracy nieprzytomna 😴. Kurcze i powiem Wam ze sie zaniepokoilam ze z moim bobo jest cos nie tak. Czytam ze wy na usg ponad 5 tydz mialyscie zarodki albo pecherzyki z cialkiem zoltym. Ja mialam usg 5t5d i byl tylko pecherzyk. Nastepne 25.11. Noi zlapalam stresa.ze.cos jest nie tak :(
Nie stresuj się na zapas nie ma co porównać ciąży do ciąży. Co lekarz Ci powiedział?

@izabela.keska@vp.pl to pewnie też nieraz czytałaś, że nie ma dwóch takich samych ciąż i u każdej wygląda to jednak nieco inaczej 😉

ja też mam stresa przed drugą wizytą, czy poszło do przodu, też bym już chciała to serduszko, a potem i tak stres bo dziewczyny czasami piszą że serduszko było ... a potem nagle zrobiło stop i było po ciąży ... co mam nadzieję, że ominie mnie ( i nas tu wszystkie ) szerokim łukiem i ciąże będą się rozwijać w pełni prawidłowo ❤

@izabela.keska@vp.pl to pewnie też nieraz czytałaś, że nie ma dwóch takich samych ciąż i u każdej wygląda to jednak nieco inaczej 😉

ja też mam stresa przed drugą wizytą, czy poszło do przodu, też bym już chciała to serduszko, a potem i tak stres bo dziewczyny czasami piszą że serduszko było ... a potem nagle zrobiło stop i było po ciąży ... co mam nadzieję, że ominie mnie ( i nas tu wszystkie ) szerokim łukiem i ciąże będą się rozwijać w pełni prawidłowo ❤
No osiwiec idzie 😉

reklama
Dziś byłam oddać mocz i krew do badań... i właśnie miałam telefon , że w laboratorium mieli jakiś wypadek ( nie wnikałam jaki ) i wszystkie próbki musiały iść do utylizacji.
W poniedziałek powtórka z oddawaniem krwi 😑🙈

Do góry