reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
A ja dzwoniłam do Gina co zrobić z tym dentystą ... Jeśli ząb mnie nie boli i się nie rusza- mam poczekać. Starać się jeść drugą stroną. W mojej sytuacji wyrywanie zęba może być ...no może nie jakoś strasznie niebezpieczne, ale lepiej poczekać i nie ryzykować.
Wizyta kontrolna u stomatologa nie zaszkodzi. Może da się jakoś zabezpieczyć ząb.
Ząb może nie boleć bo np jest martwy. Masz czekać aż zakażenie przejdzie na kość?
Czemu nie sprawdzić u specjalisty co się stało? Może wystarczy zabezpieczyć...
Uważam że rada ginekologa jest błędem.

Mnie nawet piersi nie bolą jedyne co to mnie głowa codziennie troszke pobolewa, ale może jeszcze cokolwiek się rozkręci to dopiero 5 tc + 1 - czasami się zastanawiam czy ja aby na pewno w ciąży jestem musiałam trzy razy betą się upewniać jak czytam tutaj o Waszych objawach [emoji2962]
Ciesz się tym stanem, masz jeszcze czas na mdłości itp. Może to wystąpić już za parę dni 😁 mnie właśnie walnęło, mam 6+5, czuje ze dzisiaj już nie jest fajnie, nie mogę wyjść z łóżka, chce mi się jeść, a jak patrzę na jedzenie to mi niedobrze.. 🤢 jak pomyślę, że może być tak przez miesiąc to chciałabym wysiąść z tego pociągu 😉

A ja dzwoniłam do Gina co zrobić z tym dentystą ... Jeśli ząb mnie nie boli i się nie rusza- mam poczekać. Starać się jeść drugą stroną. W mojej sytuacji wyrywanie zęba może być ...no może nie jakoś strasznie niebezpieczne, ale lepiej poczekać i nie ryzykować.
Jezu... co ten gin gada.. ja mam aparat na zębach i co miesiąc latam na kontrolę itp. Tydzień temu miałam piaskowanie i nikt żadnych przeciwwskazań nie widzi. Wszyscy uważają łącznie z moim ginem, że w ciąży o zęby trzeba dbać i kontrolować. Dentysta doskonale wie co może zrobić u ciężarne, a co nie. Koniecznie Idź, bo narobisz sobie problemów.

Ciesz się tym stanem, masz jeszcze czas na mdłości itp. Może to wystąpić już za parę dni [emoji16] mnie właśnie walnęło, mam 6+5, czuje ze dzisiaj już nie jest fajnie, nie mogę wyjść z łóżka, chce mi się jeść, a jak patrzę na jedzenie to mi niedobrze.. [emoji1785] jak pomyślę, że może być tak przez miesiąc to chciałabym wysiąść z tego pociągu [emoji6]

Współczuje i trzymam kciuki, żeby przeszło jak najszybciej. A ja z jednej strony wiem, że powinnam się cieszyć, że się dobrze czuje i nic mi nie jest, ale z drugiej jakoś tak dziwnie mi z tego powodu po wizycie jak zobaczę, że jest ok pewnie mi przejdzie [emoji4]

reklama
Moja pierwsza ciąża niestety zakończyła się w
7tc, nie wykształcił się zarodek. Od tego czasu minęło 2,5 roku. Dziś jestem 6+5 i na pierwszej wizycie moja pani Doktor nic nie wspominała żeby powstrzymać się od seksu, ja tez nie zapytałam. Teraz po Waszych wpisach sama nie wiem co myśleć 😬

Do góry