reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Czy ktorej z Was dokucza, ze tak powiem, kichanie? Ja rano i wieczorem woda z nosa. I kichanie juz mnie wkur… Przeziebienie odpada bo mam tylko to. Alergikiem nie jestem. Pomijam fakt, ze czasami nie zdaze zmienic pozycji i ciagnie mnie wtedy podbrzusze. Mam nadzieje, ze to niczym nie grozi.
Ja tak kicham od tygodnia :)
Chyba ze mną źle 🙈 przeczytałam i zaczęłam kichać.

A jak już o kosmetykach mowa - macie jakiś pomysł jak się obronić przed ROZSTĘPAMI 😬
I czy któraś z Was ma tatuaże, które przeżyły już ciążę i może powiedzieć jak wyglądają po?
W pierwszej ciąży stosowałam mustelle, ale teraz chyba wybiorę bioOil.
Moja siostra która nie dawno rodziła i ani jednego rozstępu:)
A ma 33 lata:)
A ja mam krwawienie, tzn zobaczyłam coś jak poszłam się kapać i na razie jakieś delikatne ale bardzo się boje. Lekarz kazał przyjmować duphaston 3 razy zamiast 2 i dopiero jak krwawienie będzie mocniejsze zgłosić się do szpitala. Założyłam podpaske, na razie na niej nic nie ma, ale chyba się spać dzisiaj z nerwow nie położę 😢😢😢
:(
Odpoczywaj.
Trzymam kciuki żeby było wszystkondobrze i żeby się już nie powtórzyło…

Ja po 4 becie, czekam na wynik…
Wszystkie objawy jakie miałam mi minęły nawet spac mi się nie chce…
Wręcz czuje jakbym miała więcej sił..

reklama
Dziękuje dziewczyny za wszystkie kciuki! Mam nadzieje, że będzie dobrze stresuje jak nie wiem tym bardziej, że właściwie nie mam żadnych objawów 🥵 To będzie bardzo długi dzień, bo wizyta dopiero o 20:40 😫 @Ewelina& trzymam mocno kciuki ✊
20:40 😱
loooo pani!!!
No to grzecznie czekamy z wami dziewczyny, nie panikujemy i zajmujemy mysli czymkolwiek innym.

U mnie tez objawow juz brak z wyjatkiem nietykalnych piersi. Spie w staniku sportowym bo sie nie da 🙈

Ja tez nie mam ochoty na seks, co więcej bliskość innej osoby mnie drażni. Ale to chyba jeszcze szok po tej informacji :)

Dziś idę na druga betę i zapisuje się do lekarza.

20:40 [emoji33]
loooo pani!!!
No to grzecznie czekamy z wami dziewczyny, nie panikujemy i zajmujemy mysli czymkolwiek innym.

U mnie tez objawow juz brak z wyjatkiem nietykalnych piersi. Spie w staniku sportowym bo sie nie da [emoji85]

Mnie nawet piersi nie bolą jedyne co to mnie głowa codziennie troszke pobolewa, ale może jeszcze cokolwiek się rozkręci to dopiero 5 tc + 1 - czasami się zastanawiam czy ja aby na pewno w ciąży jestem musiałam trzy razy betą się upewniać jak czytam tutaj o Waszych objawach [emoji2962]

A ja dzwoniłam do Gina co zrobić z tym dentystą ... Jeśli ząb mnie nie boli i się nie rusza- mam poczekać. Starać się jeść drugą stroną. W mojej sytuacji wyrywanie zęba może być ...no może nie jakoś strasznie niebezpieczne, ale lepiej poczekać i nie ryzykować.

Mnie nawet piersi nie bolą jedyne co to mnie głowa codziennie troszke pobolewa, ale może jeszcze cokolwiek się rozkręci to dopiero 5 tc + 1 - czasami się zastanawiam czy ja aby na pewno w ciąży jestem musiałam trzy razy betą się upewniać jak czytam tutaj o Waszych objawach [emoji2962]
Ja tez już nic nie czuje. Rano po prysznicu mnie tylko sutki bolą, ale nie trwa to długo 😁 jestem 4+5

reklama
Mi lekarz powiedzial ze jemu nie przeszkadza znieczulenie. Nawet kilka dni po owu mialam podane a okazalo sie ze ciaza. Ale z kolei dentystka odlozyla wizyte 🤷🏼‍♀️
Ponieważ planowe wizyty można przekładać na 2 trymestr (najbezpieczniej).
Często spotkanie że stomatologiem wiąże się zestresem. Natomiast jeśli ząb jest zakwalifikowany po usunięcia i dodatkowo złamany poddziaslowo to błędem jest czekanie na rozwinięcie się większego stanu zapalnego. Aktualnie nawet zdj RTG można robić w szczególnych przypadkach. (Dawka promieniowania małego zdjęcia jest zbyt mała by mogła realnie wpłynąć na ciażę)

Do góry