reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Czy ktorej z Was dokucza, ze tak powiem, kichanie? Ja rano i wieczorem woda z nosa. I kichanie juz mnie wkur… Przeziebienie odpada bo mam tylko to. Alergikiem nie jestem. Pomijam fakt, ze czasami nie zdaze zmienic pozycji i ciagnie mnie wtedy podbrzusze. Mam nadzieje, ze to niczym nie grozi.
Kichanie to był mój pierwszy objaw. Dosłownie szok, co chwilę. Teraz nadal ake już troszkę mniej, i jak leżę to też tak jak by nos zatkany a w środku nic a nic. I to też nic z przeziębienia. Ja mam alergie na rzepak no ale teraz rzepak nie kwitnie 😜

reklama
Ostatnia edycja:
Ja mam tatuaż, dosyć nisko 😆 możesz się domyślić 🙂 w każdym razie na okres ciąży rozciągnął się ale teraz już wygląda normalnie. Lekarz straszył że jak będzie cc to mi go zniszczą. Bo ja z tych mega szczupłych jestem 169cm wzrostu i waga ok. 47kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg i wszystko od razu ze mnie poleciało. W 4 dni po porodzie nie wyglądałam jakbym w ciąży była jeszcze przed chwilą 😆 liczę na powtórkę. A i poród sn 🙂
Kurcz3 tak samo jak ja. Też chudzielec byłam i też 20 kg w ok 6 miesięcy samo spadło. Teraz ważę 53 więc myślę że po 30-tce może już nie być tak łatwo ro zrzucić. Niestety brzuch mi został więc to dzieciątko ma zapas miejsca 😅

@Ewelina&, @NattNatt trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. [emoji110]
Wczoraj padłam przed 20 także [emoji1751] masakra.. nie wiem co się ze mną dzieje[emoji39][emoji39]
Ja mam niecała 4 łatkę w domu.. od małego ładnie mi spala, później jako niecały 2 latek przesypiała całe noce a od pół roku przylazi w nocy.[emoji31] Nie zawsze, ale często...[emoji6] mam nadzieję że to jakies chwilowe bo ja lubię mieć dużo miejsca.[emoji23] Albo stary zmieni miejsce na jakiś czas.[emoji39] Co do sexu, ja odkąd wiem że jestem w ciąży nie mam na niego kompletnie ochoty, mam nadzieję że to też chwilowe.[emoji23]

Ja w ogóle nie funkcjonuje, o 20 chodzę spać i śpie po 12h. Posprzątanie domu i spacer z psem to dla mnie mega wysiłek. Ostatni raz się tak czułam jak miałam covida 😅
Mam dokładnie to samo. Właściwie dlatego się tu tak rzadko wypowiadam xD jak już mam chwilę by usiąść i nadrobić to odrazu mnie zmula i muszę iść spać. Jak któregoś dnia miałam pełno rzeczy do ogarnięcia, że w łóżku byłam dopiero o północy to ze zmęczenia się popłakałam i dopiero zasnęłam xD
W ogóle teraz bez drzemki w ciągu dnia to czuję się na wieczór jakbym miała zemdleć...
I oprócz sporadycznych mdłości i zadyszki od przejścia metra raźnym krokiem to nie mam żadnych innych objawów.

Szczerze to ja już ledwo daje też radę w pracy. Te zmęczenie po 3 sekundach robienia czegokolwiek i potrzeby drzemek sprawiają, że czuje się jak wkurwione zombie. Wizyta u mojej ginekolog dopiero 25, ja nie wiem jak dotrwam :(

Ja mam tatuaż, dosyć nisko 😆 możesz się domyślić 🙂 w każdym razie na okres ciąży rozciągnął się ale teraz już wygląda normalnie. Lekarz straszył że jak będzie cc to mi go zniszczą. Bo ja z tych mega szczupłych jestem 169cm wzrostu i waga ok. 47kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg i wszystko od razu ze mnie poleciało. W 4 dni po porodzie nie wyglądałam jakbym w ciąży była jeszcze przed chwilą 😆 liczę na powtórkę. A i poród sn 🙂
ale rozciągnął się tylko czy zrobiły się na nim rozstępy?
Mnie nic przed rozstępami nie uchroniło. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które bardziej siedzą w temacie i podobno, jeśli ktoś ma mieć rozstępy to będzie je mieć beż względu na to, czy się olejkuje, czy nie. Ja przytylam w ciazy ponad 20kg, smarowałam się cały czas i nic nie pomogło.
no właśnie tego się obawiam. Ja już mam masę rozstępów, które pojawiły się u mnie jak bardzo szybko urosłam w okresie dojrzewania i ogólnie mam skórę ze skłonnościami do wszystkiego co najgorsze 🤦🏽‍♀️

Hej kobitki.
A mnie właśnie gdzieś w zębie strzeliło przy śniadaniu. Gdzieś pod dziąsłem. Obawiam się a jestem wręcz pewna , że ząb jest do wyrwania ... Dolna 5tka.

Nie wiem teraz czy umówić się z dentą czy poczekać do wizyty u ginekologa którą mam za tydzień.

reklama
Do góry