reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Czy ktorej z Was dokucza, ze tak powiem, kichanie? Ja rano i wieczorem woda z nosa. I kichanie juz mnie wkur… Przeziebienie odpada bo mam tylko to. Alergikiem nie jestem. Pomijam fakt, ze czasami nie zdaze zmienic pozycji i ciagnie mnie wtedy podbrzusze. Mam nadzieje, ze to niczym nie grozi.
Kichanie to był mój pierwszy objaw. Dosłownie szok, co chwilę. Teraz nadal ake już troszkę mniej, i jak leżę to też tak jak by nos zatkany a w środku nic a nic. I to też nic z przeziębienia. Ja mam alergie na rzepak no ale teraz rzepak nie kwitnie 😜

reklama
Ostatnia edycja:
Ja mam tatuaż, dosyć nisko 😆 możesz się domyślić 🙂 w każdym razie na okres ciąży rozciągnął się ale teraz już wygląda normalnie. Lekarz straszył że jak będzie cc to mi go zniszczą. Bo ja z tych mega szczupłych jestem 169cm wzrostu i waga ok. 47kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg i wszystko od razu ze mnie poleciało. W 4 dni po porodzie nie wyglądałam jakbym w ciąży była jeszcze przed chwilą 😆 liczę na powtórkę. A i poród sn 🙂
Kurcz3 tak samo jak ja. Też chudzielec byłam i też 20 kg w ok 6 miesięcy samo spadło. Teraz ważę 53 więc myślę że po 30-tce może już nie być tak łatwo ro zrzucić. Niestety brzuch mi został więc to dzieciątko ma zapas miejsca 😅

@Ewelina&, @NattNatt trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.. [emoji110]
Wczoraj padłam przed 20 także [emoji1751] masakra.. nie wiem co się ze mną dzieje[emoji39][emoji39]
Ja mam niecała 4 łatkę w domu.. od małego ładnie mi spala, później jako niecały 2 latek przesypiała całe noce a od pół roku przylazi w nocy.[emoji31] Nie zawsze, ale często...[emoji6] mam nadzieję że to jakies chwilowe bo ja lubię mieć dużo miejsca.[emoji23] Albo stary zmieni miejsce na jakiś czas.[emoji39] Co do sexu, ja odkąd wiem że jestem w ciąży nie mam na niego kompletnie ochoty, mam nadzieję że to też chwilowe.[emoji23]

Ja w ogóle nie funkcjonuje, o 20 chodzę spać i śpie po 12h. Posprzątanie domu i spacer z psem to dla mnie mega wysiłek. Ostatni raz się tak czułam jak miałam covida 😅
Mam dokładnie to samo. Właściwie dlatego się tu tak rzadko wypowiadam xD jak już mam chwilę by usiąść i nadrobić to odrazu mnie zmula i muszę iść spać. Jak któregoś dnia miałam pełno rzeczy do ogarnięcia, że w łóżku byłam dopiero o północy to ze zmęczenia się popłakałam i dopiero zasnęłam xD
W ogóle teraz bez drzemki w ciągu dnia to czuję się na wieczór jakbym miała zemdleć...
I oprócz sporadycznych mdłości i zadyszki od przejścia metra raźnym krokiem to nie mam żadnych innych objawów.

Szczerze to ja już ledwo daje też radę w pracy. Te zmęczenie po 3 sekundach robienia czegokolwiek i potrzeby drzemek sprawiają, że czuje się jak wkurwione zombie. Wizyta u mojej ginekolog dopiero 25, ja nie wiem jak dotrwam :(

Ja mam tatuaż, dosyć nisko 😆 możesz się domyślić 🙂 w każdym razie na okres ciąży rozciągnął się ale teraz już wygląda normalnie. Lekarz straszył że jak będzie cc to mi go zniszczą. Bo ja z tych mega szczupłych jestem 169cm wzrostu i waga ok. 47kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg i wszystko od razu ze mnie poleciało. W 4 dni po porodzie nie wyglądałam jakbym w ciąży była jeszcze przed chwilą 😆 liczę na powtórkę. A i poród sn 🙂
ale rozciągnął się tylko czy zrobiły się na nim rozstępy?
Mnie nic przed rozstępami nie uchroniło. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które bardziej siedzą w temacie i podobno, jeśli ktoś ma mieć rozstępy to będzie je mieć beż względu na to, czy się olejkuje, czy nie. Ja przytylam w ciazy ponad 20kg, smarowałam się cały czas i nic nie pomogło.
no właśnie tego się obawiam. Ja już mam masę rozstępów, które pojawiły się u mnie jak bardzo szybko urosłam w okresie dojrzewania i ogólnie mam skórę ze skłonnościami do wszystkiego co najgorsze 🤦🏽‍♀️

Hej kobitki.
A mnie właśnie gdzieś w zębie strzeliło przy śniadaniu. Gdzieś pod dziąsłem. Obawiam się a jestem wręcz pewna , że ząb jest do wyrwania ... Dolna 5tka.

Nie wiem teraz czy umówić się z dentą czy poczekać do wizyty u ginekologa którą mam za tydzień.

reklama
Do góry