reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny szybkie pytanie czy na bete zawsze chodźcie po 48 H? Czy może np po 40 H? Jeśli chodzi o witaminy to biorę mama dha Premium plus i duphostan 2x1.

reklama
To Twój w wieku 4 lat dopiero przesypia noce... weź mnie nie osłabiaj, bo zaraz zasłabne 😃 liczyłam, że skoro mój w miarę śpi (ma 20 miesiecy) to z nim już nie będzie większych problemów nocnych 🙈 to będzie jakiś armagedon.. a ja tak lubię spać 🛌😭
Moja ma prawe 19 miesięcy, spi od 19:30 do 6:30/ 7:00, budzi się w nocy sporadycznie, nie załamuj się:D

Chyba ze mną źle 🙈 przeczytałam i zaczęłam kichać.

A jak już o kosmetykach mowa - macie jakiś pomysł jak się obronić przed ROZSTĘPAMI 😬
I czy któraś z Was ma tatuaże, które przeżyły już ciążę i może powiedzieć jak wyglądają po?
Ja mam tatuaż, dosyć nisko 😆 możesz się domyślić 🙂 w każdym razie na okres ciąży rozciągnął się ale teraz już wygląda normalnie. Lekarz straszył że jak będzie cc to mi go zniszczą. Bo ja z tych mega szczupłych jestem 169cm wzrostu i waga ok. 47kg. W poprzedniej ciąży przytyłam 9kg i wszystko od razu ze mnie poleciało. W 4 dni po porodzie nie wyglądałam jakbym w ciąży była jeszcze przed chwilą 😆 liczę na powtórkę. A i poród sn 🙂

Chyba ze mną źle 🙈 przeczytałam i zaczęłam kichać.

A jak już o kosmetykach mowa - macie jakiś pomysł jak się obronić przed ROZSTĘPAMI 😬
I czy któraś z Was ma tatuaże, które przeżyły już ciążę i może powiedzieć jak wyglądają po?

Mnie nic przed rozstępami nie uchroniło. Rozmawiałem z kilkoma osobami, które bardziej siedzą w temacie i podobno, jeśli ktoś ma mieć rozstępy to będzie je mieć beż względu na to, czy się olejkuje, czy nie. Ja przytylam w ciazy ponad 20kg, smarowałam się cały czas i nic nie pomogło.

To Twój w wieku 4 lat dopiero przesypia noce... weź mnie nie osłabiaj, bo zaraz zasłabne 😃 liczyłam, że skoro mój w miarę śpi (ma 20 miesiecy) to z nim już nie będzie większych problemów nocnych 🙈 to będzie jakiś armagedon.. a ja tak lubię spać 🛌😭
Mój zaczął dobrze spać koło 2 lat, 2,5 … jednak te półtorej roku względnie dobrego snu minęło mi dużo szybciej niż te 2,5 roku okropnego snu.. Młody budził się co 3 godziny przez 2,5 roku. Śpi od zawsze bardzo mało bo np teraz jeszcze jest na nogach a wstaje przed 8 rano. W ciągu dnia to jest małe tornado. Taki charakter. Mam nadzieję jednak, że drugie będzie ciuuut spokojniejsze ;) Nie chcę dużo, ale jakby już spało jak człowiek byłoby spoko.

Za to muszę oddać sprawiedliwości, że teraz śpi naprawdę super, nie choruje specjalnie, super chodzi do lekarzy jak trzeba, przyjmuje szczepionki czy je też ok. No każde dziecko inne i każde ma coś co da nam w kość i coś co będzie super. Ostatnio byłam na tym basenie. Dwójka bliźniaków Ok 2 lat Z rodzicami. Jedno.. darło się w niebogłosy że nie chce wychdozić (Oczywiście to przypadło mamie :p ) a drugie lajtowe, robiło wszystko co tata kazał. No i co? Dwoje dzieci.. z jednego jaja nawet :p a tak skrajnie różne postawy ;) No nic.. ja tak marzę o tym spaniu i by nie miało kolek. To najgorsze wspomnienie mojego macierzyństwa to właśnie kolki :(

reklama
Dziewczyny pozwoliłam sobie zrobić listę, która kiedy ma termin wizyty, powiedzcie co Wy na to i piszcie kogo dopisać 🙂 łatwiej nam będzie zapamiętać i możemy się wspierać szczególnie w tych w dniach. Mam nadzieję że nic nie pomyliłam. Widziałam taką listę na czerwcówkach, stąd inspiracja 😜

Wizyty u ginekologa 🤰🍀

15.11 - @Aniela112 , @natusia.mamusia86
22.11 - @StKarolina , @Andziulka30+
23.11 - @Cactus1 , @A może by...
24.11 - @Merlot , @Maarimbaa , @Agniecha13
30.11 - @Aaagaa
Ja mam 16.11 😉

Do góry