reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Hej dziewczyny :) to ja sie niesmialo witam ☺
Termin 7 lipiec, 37 lat dziecię 3cie . W dorobku 13 letni syn i 7 letnia córka 😁 Narazie troszke zestresowana bo za wczesnie polecialam do ginekologa ( a niby powinnam wszystko wiedziec) i na.usg byl widoczny tylko pecherzyk wiec teraz stres.co bedzie za te dwa tyg na kolejnej wizycie. Trzymam kciukasy za wszystkie przyszle mamusie :)

reklama
Mój syn ma 5 urodziny niedługo ,to będzie 6+1 Tc i chciałabym mu jakoś obwieścić na imprezie urodzinowej że będzie miał rodzeństwo. Bądź co bądź to on nas do tego zmusił😂 Myślałam żeby mu dać w pudełeczku smoczek i powiedzieć że będzie mógł go dać, jak się dzidziuś urodzi. Myślałam też nad zrobieniem kalendarza gdzie będzie mógł skreślać dni do narodzin. Co myślicie? Na razie nic nie wie do puki nie będziemy mieli pewności że jest serduszko.

Witaj, ja się jeszcze bardziej pospieszylam bo nic nie było widać😅
Hej dziewczyny :) to ja sie niesmialo witam ☺
Termin 7 lipiec, 37 lat dziecię 3cie . W dorobku 13 letni syn i 7 letnia córka 😁 Narazie troszke zestresowana bo za wczesnie polecialam do ginekologa ( a niby powinnam wszystko wiedziec) i na.usg byl widoczny tylko pecherzyk wiec teraz stres.co bedzie za te dwa tyg na kolejnej wizycie. Trzymam kciukasy za wszystkie przyszle mamusie :)
Tylko spokój nas uratuje. Trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze. Musisz odpoczywać. Tule mocno.
A ja mam krwawienie, tzn zobaczyłam coś jak poszłam się kapać i na razie jakieś delikatne ale bardzo się boje. Lekarz kazał przyjmować duphaston 3 razy zamiast 2 i dopiero jak krwawienie będzie mocniejsze zgłosić się do szpitala. Założyłam podpaske, na razie na niej nic nie ma, ale chyba się spać dzisiaj z nerwow nie położę 😢😢😢

A ja mam krwawienie, tzn zobaczyłam coś jak poszłam się kapać i na razie jakieś delikatne ale bardzo się boje. Lekarz kazał przyjmować duphaston 3 razy zamiast 2 i dopiero jak krwawienie będzie mocniejsze zgłosić się do szpitala. Założyłam podpaske, na razie na niej nic nie ma, ale chyba się spać dzisiaj z nerwow nie położę 😢😢😢
Jeśli masz możliwość, oszczędzaj się też z fizycznej strony ( nie noś, nie szarp, nie stój zbyt długo na nogach ) .
No to wyobraź sobie co się ze mną działo gdy mi totalnie bieliznę zalało i całą podpaskę zanim się uspokoiło ... Teraz już jest dobrze, ale łykam Dupha x3 i nic nie robię.

Będzie dobrze tylko uważaj na siebie 😊

A ja akurat poodkurzalam mieszkanie… Ale tez mąż mi podnosil ten odkurzacz jak było trzeba… ja nic nie podnosilam 😢
Ale to zawsze wysiłek. Musimy się oszczędzać. Ja też wstałam zjadłam śniadanie i a tu akwaria ogarnęłam, a to pranie powiesiłam a tu psa wykąpałam i obiad od razu z dwóch dan i też pisalam ze boli mnie brzuch. Po obiedzie jak poleżałam 3h to już mu przeszło.

Ale to zawsze wysiłek. Musimy się oszczędzać. Ja też wstałam zjadłam śniadanie i a tu akwaria ogarnęłam, a to pranie powiesiłam a tu psa wykąpałam i obiad od razu z dwóch dan i też pisalam ze boli mnie brzuch. Po obiedzie jak poleżałam 3h to już mu przeszło.
Ja w poronionej ciąży też tak miała i teraz pewnie będzie podobnie 🤷 jak tylko zrobiłam chwilę coś więcej to brzuch bolał 🤦 kładłam się i jak ręką odjął. Teraz planuję zostać trochę w pracy, żeby nie zwariować w domu. Ostatnio byłam wysłana na L4 od samego początku z uwagi na warunki szkodliwe i styczność z dużą ilością bakterii i wirusów. Teraz nie chce 🙈

Spokojnie kochana , staraj sie nie panikowac
😘

reklama
A ja akurat poodkurzalam mieszkanie… Ale tez mąż mi podnosil ten odkurzacz jak było trzeba… ja nic nie podnosilam 😢

Ja w ciąży używałam bio Oil. Żadnych rozstępów. A przytyłam ponad 20kg więc myślę że działa. Właśnie wczoraj odebrałam zamówienie z witaminami i bio oilem 🙂
A właśnie, bierzecie już witaminy czy tylko kwasik?
Ja.biore witaminy osobno tez kwas i witamine d . Lekarz zapisal mu dufoston ( chyba dobrze napisalam) 😁 nie to ze.cos sie dzialo a na.wszelki chyba z uwagi na moj podstarzaly wiek ;)
A jak sie zapatrujecie na.to ze cala zima przed nami a czasy dosyc specyficzne...

Ja mam mocno racjonalne podejscie ale nie powiem ze sie nie stresuje na wypadek gila

Do góry