reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Czy ktorej z Was dokucza, ze tak powiem, kichanie? Ja rano i wieczorem woda z nosa. I kichanie juz mnie wkur… Przeziebienie odpada bo mam tylko to. Alergikiem nie jestem. Pomijam fakt, ze czasami nie zdaze zmienic pozycji i ciagnie mnie wtedy podbrzusze. Mam nadzieje, ze to niczym nie grozi.
Miałam tak 2 dni, kichalam chyba 20 razy w ciągu godziny do tego wodnisty katar..progesteron miałam 111 ng/ml gdzieś wyczytałam że to może być od tego. Również co jakiś czas mam uczucie rozciągania w podbrzuszu. I z objawów to chyba tyle.

reklama
I co z kosmetykami z retinolem? Stosujecie? Może któraś z Was jest po kosmetologii, ma jakieś pojęcie. Kupiłam wspaniałe serum dermaquest i nie wiem, czy stosować. Też nie zapytałam gina o to... Ech...
Ja odstawiłam 🤷🏼‍♀️
Dałam mężowi 😉
Sama stosuję teraz serię kosmetyków z phDoctor :-)
Kwas mlekowy itp. są przebadane pod kątem ciąży 👍

Miałam tak 2 dni, kichalam chyba 20 razy w ciągu godziny do tego wodnisty katar..progesteron miałam 111 ng/ml gdzieś wyczytałam że to może być od tego. Również co jakiś czas mam uczucie rozciągania w podbrzuszu. I z objawów to chyba tyle.
Tylko to moje to jest takie zaklucie albo w chwili kichniecia albo chwile po. Zakluje i koniec.

Dokładnie tak :D A jak już dziecko zaczęło przyspiać noce to wariatka wpadłam na pomysł drugiego i ostatnio tak obudziłam się w weekend i zaczęłam myśleć czy to był dobry pomysł I czy ja to zniosę..
To Twój w wieku 4 lat dopiero przesypia noce... weź mnie nie osłabiaj, bo zaraz zasłabne 😃 liczyłam, że skoro mój w miarę śpi (ma 20 miesiecy) to z nim już nie będzie większych problemów nocnych 🙈 to będzie jakiś armagedon.. a ja tak lubię spać 🛌😭

... no co ty ...😶
to ja może ... przemilczę moją częstotliwość 🙄
Mi by wystarczyło raz w miesiącu, oczywiście dopiero owulacja mnie wzywa 😆 mój maz mówi, że jestem kobiecym impotentem 🤭 w ciąży to właściwie wcale nie musialabym, w poprzedniej popełniłam ten błąd, że nie chciałam, no i miałam trudny poród SN.. a położna ostrzegała, ze seks przed porodem (oczywiście jeżeli nie ma przeciwwskazan) to dobry trening 🤷‍♀️ także tym razem maz chyba nie będzie pościł, bo zamierzam lepiej przygotować się do zawodów 😁😚

Chyba ze mną źle 🙈 przeczytałam i zaczęłam kichać.

A jak już o kosmetykach mowa - macie jakiś pomysł jak się obronić przed ROZSTĘPAMI 😬
I czy któraś z Was ma tatuaże, które przeżyły już ciążę i może powiedzieć jak wyglądają po?

A jak już o kosmetykach mowa - macie jakiś pomysł jak się obronić przed ROZSTĘPAMI 😬
I czy któraś z Was ma tatuaże, które przeżyły już ciążę i może powiedzieć jak wyglądają po?
Ja w ciąży używałam bio Oil. Żadnych rozstępów. A przytyłam ponad 20kg więc myślę że działa. Właśnie wczoraj odebrałam zamówienie z witaminami i bio oilem 🙂
A właśnie, bierzecie już witaminy czy tylko kwasik?

Ja się chcę zaopatrzyć w serię Tołpa Mum, wersja do biustu i do brzucha/ud/pośladków plus olejek .

reklama
Ja w ciąży używałam bio Oil. Żadnych rozstępów. A przytyłam ponad 20kg więc myślę że działa. Właśnie wczoraj odebrałam zamówienie z witaminami i bio oilem 🙂
A właśnie, bierzecie już witaminy czy tylko kwasik?
Biorę mama dha+ Zaczęłam jeszcze przed ciążą, ale dobrze, że mi przypomniałaś. Dziś nie brałam jeszcze.

Do góry