Melduję się po wizycie
Aleksander to silny chłopak z wagą 1866g, termin z USG nadal 01.07.2019 i lekarz stwierdził, że raczej będzie lipcowym niż czerwcowym dzieckiem.
Malutki dzisiaj mocno dokazywał podczas USG i tak kopał, że aż lekarz był w szoku, że tak mocno potrafi.
No i jak na synka przystało - niepokorny od początku - już był wciśnięty główką w doł, po czym się odwrócił pośladkowo. Tak jak czułam dwa dni temu - wtedy te ruchy były bardzo specyficzne i mocne, nie myliłam się mówiąc że się odwrócił. Będziemy obserwować co i jak. W drugiej ciąży do 37tc może zmienić pozycję, jeśli nie to wtedy gwarantowane cc.
No i dostałam pozwolenie na lot, więc Turcjo nadchodzę!
Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku <3
Zobacz załącznik 970418
[/QUOTE
Betty super wieści, duży chlopczyk i jaki silny.Zdjecie cudowne To kiedy lecicie?
reklama
Betty93
Fanka BB :)
@Myslniczek @Dolore @Justella Dziękuję za miłe słowa :*
Cudowny będzie czas jak będziemy się wszystkie rozpakowywać i informować o nowych maluszkach na świecie
Moja szyjka na dziś jest twarda i zamknięta, więc mały jeszcze się nie pcha.
Co do puchnięcia to w pierwszej ciąży rodziłam 13 lipca, a stopy zaczęły mi puchnąć już w kwietniu, ale takie apogeum miałam czerwiec/lipiec, czyli czas upałów.
Na wakacje lecimy w piątek po 23, więc w dzień się jeszcze będę pakować, a i do chrześniaka będę jechać bo ma roczek 10.05
Cudowny będzie czas jak będziemy się wszystkie rozpakowywać i informować o nowych maluszkach na świecie
Moja szyjka na dziś jest twarda i zamknięta, więc mały jeszcze się nie pcha.
Co do puchnięcia to w pierwszej ciąży rodziłam 13 lipca, a stopy zaczęły mi puchnąć już w kwietniu, ale takie apogeum miałam czerwiec/lipiec, czyli czas upałów.
Na wakacje lecimy w piątek po 23, więc w dzień się jeszcze będę pakować, a i do chrześniaka będę jechać bo ma roczek 10.05
wszystkozajete
Moderatorka
Poważnie , takie problemy ze stopkami macie ?
Pytanie do Pań już rodzących wcześniej, to na ile przed porodem Wam zwykle puchły ?
Kwestia osobnicza. Mi się rozmiar nie zmienił, nie puchłam wcale.
PaskuPaska
Melduję się po wizycie
Aleksander to silny chłopak z wagą 1866g, termin z USG nadal 01.07.2019 i lekarz stwierdził, że raczej będzie lipcowym niż czerwcowym dzieckiem.
Malutki dzisiaj mocno dokazywał podczas USG i tak kopał, że aż lekarz był w szoku, że tak mocno potrafi.
No i jak na synka przystało - niepokorny od początku - już był wciśnięty główką w doł, po czym się odwrócił pośladkowo. Tak jak czułam dwa dni temu - wtedy te ruchy były bardzo specyficzne i mocne, nie myliłam się mówiąc że się odwrócił. Będziemy obserwować co i jak. W drugiej ciąży do 37tc może zmienić pozycję, jeśli nie to wtedy gwarantowane cc.
Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku Zobacz załącznik 970418
Super wieści [emoji106] fota śliczna [emoji4]
Mi wczoraj właśnie lekarz mówił żeby trzymać się terminu tego z pierwszego badania genetycznego bo on jest najbardziej wiarygodny .
Poważnie , takie problemy ze stopkami macie ?
Pytanie do Pań już rodzących wcześniej, to na ile przed porodem Wam zwykle puchły ?
Moich dwoch lekarzy uważa tak samo, w książce ciąży mam wpisany termin z prenatalnych. Później każde dziecko rośnie w swoim tempie, jedne rodzą się 3200g., inne ponad 4kg. [emoji4]Więc moim zdaniem branie pod uwagę terminu z usg np. z 30tyg. jest niemiarodajne. Bo co w przypadku, gdy w 35tyg dziecko bedzie już ważyło 3500g? [emoji3] ano nic, urodzi się po prostu większe w 40tyg, przecież nikt nam nie powie że nagle urosło i się termin przesunął na dzisiaj [emoji3] [emoji14]
Misty29
Gratulacje. Przystojniak Ci rośnieMelduję się po wizycie
Ps. Jestem zakochana w tym słodkim pysiaczku Zobacz załącznik 970418
Dzień dobry [emoji8]
U Was też taka słaba pogoda? Bez kawy to się dzisiaj chyba nie obejdzie.
Myslniczek
No ciemno i pada [emoji14]Gratulacje. Przystojniak Ci rośnie
Dzień dobry [emoji8]
U Was też taka słaba pogoda? Bez kawy to się dzisiaj chyba nie obejdzie.
Betty super zdjęcie
dziewczyny moje kochane weźcie mi doradzcie. Bo mój mały wcześniej kopał jak szalony, a od poniedziałku kopnie może raz na godzinę albo I mniej :/ chyba zmienił pozycję, ale trochę mnie to martwi. III usg mam za 2 tygodnie, ale zastanawiam się czy nie pójść prywatnie teraz. Nie wiem czy tak sobie wymyślam czy faktycznie to sprawdzić? Co myślicie?jak Wasze dzieciaczki? Miały takie dni?
dziewczyny moje kochane weźcie mi doradzcie. Bo mój mały wcześniej kopał jak szalony, a od poniedziałku kopnie może raz na godzinę albo I mniej :/ chyba zmienił pozycję, ale trochę mnie to martwi. III usg mam za 2 tygodnie, ale zastanawiam się czy nie pójść prywatnie teraz. Nie wiem czy tak sobie wymyślam czy faktycznie to sprawdzić? Co myślicie?jak Wasze dzieciaczki? Miały takie dni?
reklama
Myslniczek
Młody mój tez tak miewa.Betty super zdjęcie
Powinno sie czuc przynajmniej 10 ruchow w ciagu 12h
Ale jeśli cie to martwi to mozesz sprawdzić. Bedziesz spokojniejsza a i dzieciaczek nie bedzie sie stresować.