reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Mój odkąd się odwrócił pupką w dół też jest jakby mniej ruchliwy. Wszystkie niepokoje chyba warto sprawdzić niż się denerwować, a najlepiej jak jest możliwość zadzwonienia do lekarza prowadzącego ciąże. Mój zawsze mówi, żeby dzwonić o każdej porze dnia i nocy i nie zdarzyło się, żeby nie odebrał.
Na na takie niepokoje kupiłam sobie na początku ciąży detektor tętna, dzięki czemu zawsze mogę sobie sprawdzić jak bije serduszko. :) Teraz też zabieram go ze sobą do Turcji, a ewentualną łączność ze swoim lekarzem będę miała przez WhatsApp'a.

W ogóle wczoraj sobie pogrzebałam w papierach z pierwszej ciąży i odkryłam, że w tym samym tygodniu ciąży co teraz jestem, córeczka ważyła już 2,5kg!!! To jednak Aleksander wydaje się być przy Niej okruszkiem z wagą 1866g :D Może urodzi się jednak z masą poniżej 4kg :)
Z tym lekarzem masz fajnie, zawsze odbiera, kontakt na WhatsApp'a:)Moj w sumie tez dał mi tel kom.ale przewaznie dopiero oddzwania.On zreszta wie ze jestem panikarą straszna i przez to ze juz mnie dobrze zna to chyba tak jest bo w 1 ciazy z bliźniakami odbieral zawsze od razu.To jest napewno mega komfort psychiczny ze odbierze, zadzwoni na izbe ze jade itp.Ja nie porownuje z poprzednia ciaza bo bliźniacza troche innymi prawami sie rzadzi:yes:

reklama
Tzn mój Mały trochę się rusza, tylko jakby dobrze to określić to z 100% jego aktywność spadła na 15%. Moja położna powiedziała, że jak coś się dzieje to pojechać na izbę przyjęć I mnie zbadają. Ale chyba wolę pójść prywatnie niż siedzieć z 5h na izbie. Dzięki dziewczyny :-*
Pewnie jak masz taka mozliwosc to idz prywatnie, na izbie jak nie ma twojego lekarza to mozesz sie oczekac.Lepiej pojsc i spr. i mieć spokojna glowe. Ja mam odwrotnie, moj chlopczyk jest mega aktywny, az sie martie czasami dlaczego on tak sie szarpie.Tak jak pisalam ostatnio pojechalam na izbe bo cala noc tak bumelowal, ze spalam moze z 1h w sumie:/Oczywiscie powodu nie znaleźli jakiegos szczególnego.

A moje dwie dziewczyny dzisiaj w nocy przeszły same siebie. Fakt, że wczoraj robiłam trochę porządków, ale bez przesady. One się cały czas ruszają. Tak mnie wymęczyły, że do 4 rano nie zmrużyłam oka z bólu- plecy w dole po lewej stronie mi rozrywało. Łyknęłam paracetamol i przespałam do 8 i dalej jazda

A moje dwie dziewczyny dzisiaj w nocy przeszły same siebie. Fakt, że wczoraj robiłam trochę porządków, ale bez przesady. One się cały czas ruszają. Tak mnie wymęczyły, że do 4 rano nie zmrużyłam oka z bólu- plecy w dole po lewej stronie mi rozrywało. Łyknęłam paracetamol i przespałam do 8 i dalej jazda
A jak dziewczynki rosną, duże już są? Wiadomo co z porodem? :)

z om 31+6, USG 33+3 :)
u mnie ta różnica w wadze wynika chyba z tego, że w poprzedniej ciąży codziennie jadłam lody i pizze :D Takie uzależnienie miałam i do tego coca-cole, której nie znosiłam przed ciążą.
W tej ciąży przez pierwszą połowę w ogóle nie miałam ochoty na lody, coca-cola przestała mi smakować i jedynie na początku miałam może miesiąc zachcianek na frytki z batatów, potem przez chwilę na pistacje, ale nic poza tym. Teraz dużo sałatek jem i potem cierpię bo mam zgagę po pomidorach. :D
U mnie 31+4 :) Młody 29+3 miał 1605g. Z tym, że ja jestem na diecie z racji cukrzycy i jestem teraz taka fit, że szaleństwo [emoji23] a w pierwszej ciąży jadłam dużo grzeskow toffi ;) a wagowo podobnie było na tym etapie.

A jak dziewczynki rosną, duże już są? Wiadomo co z porodem? :)
Rosną mega dobrze, miałam usg we wt- 1416 i 1417 gr. (29tc)Dolna od początku ułożona miednicowo. Górna na ostatnim badaniu główkowo, a 2 tyg wcześniej również miednicowo. Niestety zapewne cc. Ubolewam, ale co zrobić
A jak waga u Ciebie?

Dziewczyny czy korzystacie z rogali do spania? Możecie coś polecić?

Myślałam, że dam radę bez, jednak dzisiejsza noc dała mi w kość i trzeba się ratować.

reklama
Do góry