reklama
malina2312
Fanka BB :)
Kobietki pamiętajcie, że od 21 tygodnia każdej ciężarnej należy się opieka położnej w ramach NFZ. W poprzedniej ciąży korzystałam z tej opieki i byłam bardzo zadowolona o wszystko można zapytać, położna sprawdzi ułożenie dziecka, bada puls detektorem. Odpowiada na wszystkie pytania. Naprawdę fajna sprawa, a nasza położna to cudowna kobieta
Link do: Gdzie rodzić - Opieka położnej podstawowej opieki zdrowotnej w ciąży i po porodzie
Link do: Gdzie rodzić - Opieka położnej podstawowej opieki zdrowotnej w ciąży i po porodzie
Misty29
Ja również bardzo Ci polecam szkołe rodzenia. W poprzedniej ciąży chodziliśmy z Mężem i byliśmy zadowoleni. Teraz jeszcze wszystko pamiętamy to bez sensu, ale dla kogoś kto rodzi pierwszy raz super sprawa.Powiem Wam, ze nie sądziłam że wszystkie wypowiecie sie tak jednogłośnie za szkoła rodzenia. No i oczywiscie dzieki za rozwianie watpliwosci, nie ma to jak rady kogos bardziej doświadczonego
renisus
Post mi trafilo [emoji849]
Z ta dieta przy cukrzycy to nie chodzi o glodzenie sie i Marta raczej miala na mysli ze nie moze podjadac. Ja np mialam jesc male porcje a czesto, ale nie czesciej niz 2 godziny bo musialam cukier sprawdzic. No i przekaski niestety podnosily mi cukier, tak wiec wolalam odpuscic je i zjesc normalny posilek. Jak wykryli mi cukrzyce, to bylo po 25 tyg, mialam 19kg na plusie. Do konca ciazy schudlam 3 kg. Nie chodzilam glodna, ale nie moglam sobie pozwolic na takie delicje jak inne ciezarowki. W sumie przykra sprawa, bo gofry po nocach mi sie snily [emoji16]
Ja nie bylam w szkole rodzenia i bardzo tego zaluje. Jakbym mogla cofnac czas,.chodzilibysmy.Teraz juz nie ide bo ide na cc.
Z ta dieta przy cukrzycy to nie chodzi o glodzenie sie i Marta raczej miala na mysli ze nie moze podjadac. Ja np mialam jesc male porcje a czesto, ale nie czesciej niz 2 godziny bo musialam cukier sprawdzic. No i przekaski niestety podnosily mi cukier, tak wiec wolalam odpuscic je i zjesc normalny posilek. Jak wykryli mi cukrzyce, to bylo po 25 tyg, mialam 19kg na plusie. Do konca ciazy schudlam 3 kg. Nie chodzilam glodna, ale nie moglam sobie pozwolic na takie delicje jak inne ciezarowki. W sumie przykra sprawa, bo gofry po nocach mi sie snily [emoji16]
Ja nie bylam w szkole rodzenia i bardzo tego zaluje. Jakbym mogla cofnac czas,.chodzilibysmy.Teraz juz nie ide bo ide na cc.
Aguu
Doula fajna sprawa. Warto mieć wsparcie. Dla jednej będzie to mąż, mama, koleżanka a inna rodząca wybierze jeszcze doulę.Ja raczej nie dam rady do szkoły rodzenia. Zajęcia są zwykle popołudniu albo wieczorem a ja pracuje codziennie do 19 albo dłużej. Ale mój mąż już jedno dziecko wychował, wiec dużo pamięta. Znowu koleżanki mówią, ze albo nie były albo wszystko pozapominaly. Ja jestem zdecydowana na opłacenie douli. Zależy mi, żeby w trakcie porodu był ktoś, kto nie popadnie w histerie i będzie mógł komunikować się z lekarzami i pilnować, czy wszystko ok przebiega. Czy ktoś ma doświadczenie z doula?
Właśnie dziś oglądałam film o porodzie głuchej mamy z doulą.
Nie wiem czy każda zobaczy, bo z fb
Never_Give_Up
Powiem Wam że wcześniej w ogóle jakoś nie myślałam o szkole rodzenia, ale jak tak Was czytam, wasze opinie i argumenty to twierdzę że również muszę się za jakaś rozejrzeć! Matko chyba ta pierwsza ciaza jest najgorsza no czuje się jak dziecko we mgle
reklama