U
użytkownik 902
Gość
Facetom całe życie jest łatwiej, nawet jak są niemowlakami mam 2 synów i córki zdecydowanie chlopiec jest łatwiejszy w oblsudze, chyba,że zaczyna się coś dziać typu stulejka, to wtedy już mniej..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A ja sie tego siusiora obawiam. Nie wiem, nie czuje nawet w sobie tego ze moglabym pokochac chlopca. Ale ogolnie ostatnio mam dziwne mysli i obawy. Jak ja sie odnajde, jak to bedzie z miloscia, czy dam rade kochac tak samo, czy bede faworyzowac starsze itd? Z Julka czulam taki ogrom od samego poczatku a teraz, mimo ze planowane i chciane i drze za kazdym razem o zdrowie i bezpieczenswto malenstwa. To nie czuje tego, momentami jakbym byla obok. Jakos tak trzezwo patrze na drugie dziecko, a nie przez rozowe ciazowe okulary.Ja uważam, że chłopiec jest "łatwiejszy w obsłudze"
Tak robiłam, po usg wszystko ok, czekam na wyniki peepa i rozmowe z lekarzem, bo w naszym roczniku inaczej nie wydają wyników. Plamiwnia miałam w poprzedniej ciąży, ale po lekach i odpoczynku wszystko było ok. U Ciebie tez tak będzie.Hej .Mamy dużo wspólnego ..
Jestem tu jakiś czas Ale na temacie ciąża po 40 .jestem tez z rocznika 79..mam córki bliźniaczki..17 lat ..I teraz suprise
Termin na 7.lipca..,ale troszkę z problemami ciąża..plamilam od 8 tc.jestem na lekach. Na zwolnieniu 5 tygodni . Teraz wróciłam na trochę do pracy. Plamienie pojawiło się jeszcze 2 razy..mimo leków. Na razie jest ok. Napisz czy robiłaś prenatalne..ze wzg na wiek ?
Fajnie że nas 40stek coraz więcejTak robiłam, po usg wszystko ok, czekam na wyniki peepa i rozmowe z lekarzem, bo w naszym roczniku inaczej nie wydają wyników. Plamiwnia miałam w poprzedniej ciąży, ale po lekach i odpoczynku wszystko było ok. U Ciebie tez tak będzie.
Nie wiem jak ty, ale ja ta ciążę przezywam jak pierwsza.
Hej .Mamy dużo wspólnego ..
Jestem tu jakiś czas Ale na temacie ciąża po 40 .jestem tez z rocznika 79..mam córki bliźniaczki..17 lat ..I teraz suprise
Termin na 7.lipca..,ale troszkę z problemami ciąża..plamilam od 8 tc.jestem na lekach. Na zwolnieniu 5 tygodni . Teraz wróciłam na trochę do pracy. Plamienie pojawiło się jeszcze 2 razy..mimo leków. Na razie jest ok. Napisz czy robiłaś prenatalne..ze wzg na wiek ?
Normalka. To w końcu jakaś nowość. Też to miałam. Ale potem widzisz że miłość się mnoży I kocha się jakoś inaczej każde, nie znaczy, że gorzej. Z każdym dzieckiem jakaś zmiana. Ja przy 3 bałam się jak to będzie, bo przecież ręce mam dwie, jak tu trzeciego pilnowaćA ja sie tego siusiora obawiam. Nie wiem, nie czuje nawet w sobie tego ze moglabym pokochac chlopca. Ale ogolnie ostatnio mam dziwne mysli i obawy. Jak ja sie odnajde, jak to bedzie z miloscia, czy dam rade kochac tak samo, czy bede faworyzowac starsze itd? Z Julka czulam taki ogrom od samego poczatku a teraz, mimo ze planowane i chciane i drze za kazdym razem o zdrowie i bezpieczenswto malenstwa. To nie czuje tego, momentami jakbym byla obok. Jakos tak trzezwo patrze na drugie dziecko, a nie przez rozowe ciazowe okulary.
Hej .Mamy dużo wspólnego ..
Mam to samo. I obawa że po porodzie nie będę wiedziała jak się zająć własnym dzieckiem. Nie dość że pierwsza ciąża to jeszcze tak naprawdę nigdy nie miałam doczynienia z niemowlakami
Mam takie same myśli. Czy będę kochać tak samo jak starsze, czy będę faworyzować.. Pewnie to wszystko samo przyjdzie.A ja sie tego siusiora obawiam. Nie wiem, nie czuje nawet w sobie tego ze moglabym pokochac chlopca. Ale ogolnie ostatnio mam dziwne mysli i obawy. Jak ja sie odnajde, jak to bedzie z miloscia, czy dam rade kochac tak samo, czy bede faworyzowac starsze itd? Z Julka czulam taki ogrom od samego poczatku a teraz, mimo ze planowane i chciane i drze za kazdym razem o zdrowie i bezpieczenswto malenstwa. To nie czuje tego, momentami jakbym byla obok. Jakos tak trzezwo patrze na drugie dziecko, a nie przez rozowe ciazowe okulary.
A ja sie tego siusiora obawiam. Nie wiem, nie czuje nawet w sobie tego ze moglabym pokochac chlopca. Ale ogolnie ostatnio mam dziwne mysli i obawy. Jak ja sie odnajde, jak to bedzie z miloscia, czy dam rade kochac tak samo, czy bede faworyzowac starsze itd? Z Julka czulam taki ogrom od samego poczatku a teraz, mimo ze planowane i chciane i drze za kazdym razem o zdrowie i bezpieczenswto malenstwa. To nie czuje tego, momentami jakbym byla obok. Jakos tak trzezwo patrze na drugie dziecko, a nie przez rozowe ciazowe okulary.
Bo to już większa świadomość. Ja z kolei nastawiłam się na chłopca. Nie wiem czemu, po prostu przeczucie. Ale przecież wiem, że może być dziewczynką. Mam w domu parkę więc teoretycznie powinno mi być wszystko jedno. I też ciągle się martwię, czy wszystko ok. Podejrzewam, że już za kilka tygodni się okaże, czy będę podcierała chłopca czy dziewuszkę a potem będzie czas na oswojenie z sytuacją.A ja sie tego siusiora obawiam. Nie wiem, nie czuje nawet w sobie tego ze moglabym pokochac chlopca. Ale ogolnie ostatnio mam dziwne mysli i obawy. Jak ja sie odnajde, jak to bedzie z miloscia, czy dam rade kochac tak samo, czy bede faworyzowac starsze itd? Z Julka czulam taki ogrom od samego poczatku a teraz, mimo ze planowane i chciane i drze za kazdym razem o zdrowie i bezpieczenswto malenstwa. To nie czuje tego, momentami jakbym byla obok. Jakos tak trzezwo patrze na drugie dziecko, a nie przez rozowe ciazowe okulary.