reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
A nie macie gdzies w okolicy polskiego gina prywatnie? Wiem ze w uk dziewczyny czasem korzystają ale jak to na wyspach w różnych rejonach to nie wiem.
Aguu mam jakies 30min drogi ode mnie, ale tylko w weekendy.
A który Ty masz teraz tc?

W pierwszej ciąży w I trym miałam zakaz wszystkiego najpierw zw na implementacje, a później przyszły plamienia i krwawienie :/ ani ruchu intensywniejszego niż spacer ani seksu. Dopiero w 2 trym poszłam na jakieś pilatesy i jogi dla ciężarówek. Więc teraz korzystam póki jest ok, dobrze mi aktywność fizyczna na głowę robi, tylko wiadomo, z umiarem wszystko. Na niskim tętnie, bez spiny, na treningu bez ciężarów itp
Jutro zaczne 11 tydzien. W pierwszej ciazy tez mialam duzo zakazow, ale wlasnie od polskiego ginekologa.

Skrzepy ustaly, moze rzeczywiscie to cos co mialo wyleciec 2 tyg temu a nie wylecialo bo lezalam. Obiecalam sobie ta ciaze bez stresow no i zamiast tego mam nerwa. Nawet zaczelo mnie mdlic na nowo i doszly zawroty glowy. Jezu jeszcze 2 tyg i do 2 trymestru i do usg. A najlepiej zeby byly swieta juz i zebym mogla pospac[emoji4]

Aguu mam jakies 30min drogi ode mnie, ale tylko w weekendy.Jutro zaczne 11 tydzien. W pierwszej ciazy tez mialam duzo zakazow, ale wlasnie od polskiego ginekologa.

Skrzepy ustaly, moze rzeczywiscie to cos co mialo wyleciec 2 tyg temu a nie wylecialo bo lezalam. Obiecalam sobie ta ciaze bez stresow no i zamiast tego mam nerwa. Nawet zaczelo mnie mdlic na nowo i doszly zawroty glowy. Jezu jeszcze 2 tyg i do 2 trymestru i do usg. A najlepiej zeby byly swieta juz i zebym mogla pospac[emoji4]
Kiedy masz usg? Ja mam za tydzień w czwartek a dziś zaczęłam 11 tydzień

Ale wam fajnie, ze jesteście już po jednej, a niektóre już po dwóch wizytach. Ja pierwsza wizytę mam dopiero 12.12 i już bym chciała wiedzieć, czy wszystko ok.

Ahhh ta ciąża, niby piękny czas a tak naprawdę stres od wizyty do wizyty, od badania do badania hehe
Ja już bym chciała mieć maluszka w ramionach! Ale trzeba jakoś przeżyć te wszystkie kontrole ;)

Mi dokucza tylko ból piersi, w pierwszej ciąży wymiotowałam raptem 5 razy, ale nie pamietam w którym tygodniu ciąży. Dziś jestem 6t4d także oby już tak bezobjawowo zostało, bo czuje się naprawdę ok.

Ja mieszkam w Hiszpanii i tu test Pappa jest w standardzie każdej ciąży, nie płaci się za niego osobno, choć ja i tak mam prywatne ubezpieczenie wiec i tak bym go zrobiła.
Tu na NFZ tez normalnie przysługuje 3 usg na cała ciąże, nie wyobrażam sobie tego.

Ja nie mogę spać, dziecko śpi, mąż śpi a ja już od 5:30 wiercę się w łóżku i wkoncu wzięłam telefon i zaczęłam nadrabiać kilka stron na forum bo miałam lekkie zaległości. Może zaraz uda mi się zasnąć , do 8:00 jeszcze trochę czasu zanim budzik zadzwoni :)

Ale wam fajnie, ze jesteście już po jednej, a niektóre już po dwóch wizytach. Ja pierwsza wizytę mam dopiero 12.12 i już bym chciała wiedzieć, czy wszystko ok.

Ahhh ta ciąża, niby piękny czas a tak naprawdę stres od wizyty do wizyty, od badania do badania hehe
Ja już bym chciała mieć maluszka w ramionach! Ale trzeba jakoś przeżyć te wszystkie kontrole ;)

Mi dokucza tylko ból piersi, w pierwszej ciąży wymiotowałam raptem 5 razy, ale nie pamietam w którym tygodniu ciąży. Dziś jestem 6t4d także oby już tak bezobjawowo zostało, bo czuje się naprawdę ok.

Ja mieszkam w Hiszpanii i tu test Pappa jest w standardzie każdej ciąży, nie płaci się za niego osobno, choć ja i tak mam prywatne ubezpieczenie wiec i tak bym go zrobiła.
Tu na NFZ tez normalnie przysługuje 3 usg na cała ciąże, nie wyobrażam sobie tego.

Ja nie mogę spać, dziecko śpi, mąż śpi a ja już od 5:30 wiercę się w łóżku i wkoncu wzięłam telefon i zaczęłam nadrabiać kilka stron na forum bo miałam lekkie zaległości. Może zaraz uda mi się zasnąć , do 8:00 jeszcze trochę czasu zanim budzik zadzwoni :)
Witaj :)
Też nie mogę spać przez pół nocy a jak o 5 30 dzwoni budzik to wtedy najlepszy sen u mnie dzisiaj na 9 45 wizyta i też się denerwuje czy wszzustko ok i tak będzie wlasnie cała ciążę ;)od wizyty do wizyty
Miłego dnia dziewczyny

reklama

W Polsce na NFZ też masz tylko te 3 duże usg refundowane, niektórzy lekarze jeśli mają sprzęt i możliwość robią częściej. W UK chyba tylko dwa.

Do góry