reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Tak, badanie z krwi również wykonam. Wiem, że ma swoich zwolenników i przeciwników (także na naszym forum :)), ale wychodzę z założenia, że proponowało mi to trzech niezależnych lekarzy i jestem zdecydowana.

W którym tygodniu najlepiej sie umówić na te badanie? Miedzy 11-14. Ale najlepszy tydzien to który?

reklama
Witaj i rozgość się :) myślę że jak pójdziesz wtedy na wizytę to już wszystko będzie ładnie widać. U mnie wczoraj w 6t6d było serduszko [emoji169] Możemy sobie rękę podać bo mojej też wychodzą trójki..
U nas tak w miarę przechodzi to zabkowanie tylko noce są ciężkie bo wstaje pierdylion razy napije się i idzie spać. Jednak na dłuższą metę jest to dosyć męczące

Ja jestem zapisana na 8 stycznia ale muszę się w sumie dowiedzieć czy krew pobierają tego samego dnia czy wcześniej, a dlaczego zalecają pobrać krew kilka dni przed USG?
A to robicie ten test Pappa?
Bo np we Francji jak jest to badanie robione to krew i USG muszą być pobrane tego samego dnia. Pytam bo nwm jak to jest w Pl ponieważ połowę ciąży miałam prowadzona we Fr. I każdy robi taki podwójny ten test?

W którym tygodniu najlepiej sie umówić na te badanie? Miedzy 11-14. Ale najlepszy tydzien to który?
Ja będę wtedy mniej-więcej w 12 tygodniu. Myślę, że dużo zależy od lekarza i oceny wieku ciąży na usg. Z miesiączki wychodzi, że aktualnie jestem w 11 tygodniu, a według wyliczeń lekarza i położnej, która umówiła mnie na badanie jestem w 10 tygodniu i mam przyjść właśnie za niecałe 2 tygodnie.

A to robicie ten test Pappa?
Bo np we Francji jak jest to badanie robione to krew i USG muszą być pobrane tego samego dnia. Pytam bo nwm jak to jest w Pl ponieważ połowę ciąży miałam prowadzona we Fr. I każdy robi taki podwójny ten test?
Mi też kazano pobrać krew do testu tego samego dnia, co usg.

a któraś z Was robi tylko usg prenatalne bez krwi? Bo ja nie moge sie zdecydować czy robic tylko usg czy usg +krew.

Ja będę wtedy mniej-więcej w 12 tygodniu. Myślę, że dużo zależy od lekarza i oceny wieku ciąży na usg. Z miesiączki wychodzi, że aktualnie jestem w 11 tygodniu, a według wyliczeń lekarza i położnej, która umówiła mnie na badanie jestem w 10 tygodniu i mam przyjść właśnie za niecałe 2 tygodnie.
Może liczysz rozpoczęty tydzień a lekarz liczy tygodnie skończone? Ja według lekarza mam 9t2d, lekarz mowi 9 tydzień. A leci mi 10. Ja liczę, że to dziesiąty tydzień, bo 9 pełnych skończyłam 2 dni temu i jestem w drugim dniu dziesiatego tygodnia. Wedlug usg ciąża jest 2 dni młodsza. Ale wiadomo to się bedzie zmieniało. W pierwszej ciąży wedlug usg miałam termin o 21 dni prędzej niż wedlug OM a w efekcie urodziłam 28 dni po terminie z usg.

reklama
Do góry