reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Marta leze plackie, nic nie robie. Mam nadzieje ze to jakas zylka.

Ada za tydzien, ale jak sie cos pogorszy to zadzwonie na MAU.

Serio, zanim urodze to bede miec same siwe wlosy.
Dawaj znac jak coś. Trzymam kciuki by jednak się nie pogorszyło! Z tym usg prywatnym też lipa i też słyszałam że to sie dla lekarza nie liczy. Ja w ostatniej ciąży ledwo wyprosilam od gp zwolnienie lekarskie do pracy, bo będąc w pl po moich krwawieniach dostałam zakaz pracy, zwolnienie i nawet je sobie przetlumaczylam, ale nasz gp się upierał że można pracować i ze on nie słyszał o przypadku że kobieta musi mieć zwolnienie na cały okres ciąży...No ale udało mi się ale jaka zagotowana stamtąd wyszłam [emoji53]

reklama
Ja też jutro USG,ale wieczorem. Córka nie idzie jutro do szkoły, więc już w ogóle będę miała dom wariatów z trójką sama..ale przynajmniej dzień mi szybko minie

Dobry wieczór.

@renisus oby to nic poważnego i taka "Twoja uroda" w tej ciąży! Też bym chociaż dla siebie chciala zobaczyć na usg czy wszystko jest dobrze.

@wyjątkowaMarta, ale odwaliłaś numer na stacji hehe [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Jejku dziewczyny Wy musicie same w piecu palić, tego Wam nie zazdroszczę. Doceniam w tym wypadku swoje ogrzewanie podłogowe i operowanie tylko temperatura w danym pokoju.

My byliśmy na imprezce i bawiliśmy się do 4 rano. Dzisiaj dopiero późno po południu wróciliśmy do domu, odrazu poszłam na godzinną drzemkę. Jeszcze pewnie jutro będę czuła skutki tego niedospania. Dobrze, ze zaczynam urlop, tyle że i tak planujemy rano jechać oglądać auta. Ale grunt, że wolne od pracy.

I ja chyba doczekałam się pukania naszego synka [emoji7] od czasu do czasu czuję puknięcie i podejrzewam, ze to to [emoji16]
A wczoraj znajomi jak mnie zobaczyli, że to dopiero 4 miesiąc a tu taki brzuszek, to było w szoku. No i podobno nadal ładnie wyglądam więc wg nich synek pozostanie i nie może być inaczej [emoji4]

Dla mnie ogolnie to paranoja, zaczynajac od czopka na infekcje o ktorym poinformowala mnie apteka a nie lekarz. Widze teraz ze obok mnie jest klinika, zadzwonie jutro czy mnie przyjma bo online dopiero wtorek popoludniu maja wolne.
Brzuch mnie nie boli, malenstwo bryka wiec wierze ze dobrze wszystko.

Dobry wieczór.

@renisus oby to nic poważnego i taka "Twoja uroda" w tej ciąży! Też bym chociaż dla siebie chciala zobaczyć na usg czy wszystko jest dobrze.

@wyjątkowaMarta, ale odwaliłaś numer na stacji hehe [emoji1787][emoji1787][emoji1787]

Jejku dziewczyny Wy musicie same w piecu palić, tego Wam nie zazdroszczę. Doceniam w tym wypadku swoje ogrzewanie podłogowe i operowanie tylko temperatura w danym pokoju.

My byliśmy na imprezce i bawiliśmy się do 4 rano. Dzisiaj dopiero późno po południu wróciliśmy do domu, odrazu poszłam na godzinną drzemkę. Jeszcze pewnie jutro będę czuła skutki tego niedospania. Dobrze, ze zaczynam urlop, tyle że i tak planujemy rano jechać oglądać auta. Ale grunt, że wolne od pracy.

I ja chyba doczekałam się pukania naszego synka [emoji7] od czasu do czasu czuję puknięcie i podejrzewam, ze to to [emoji16]
A wczoraj znajomi jak mnie zobaczyli, że to dopiero 4 miesiąc a tu taki brzuszek, to było w szoku. No i podobno nadal ładnie wyglądam więc wg nich synek pozostanie i nie może być inaczej [emoji4]
Mój maluch dziś dość mocno daje czadu ;) I też brzuch mam już spory a gdzie tu do lipca ;)

Ada ze zwolnieniami nie mam problemu, tylko co tydzien musze przedluzac. No chyba ze lozysko bedzie przodujace to wtedy juz mnie uziemia.

Powodzenia na wizytach jutro[emoji4]
Ja sobie przypomnialam ze mala jutro do przedszkola prowadze.

No to witam w klubie ;) ja na 9-tą

Renisus tak, ogarnij sobie prywatnie. Moze to nic ale musisz to sprawdzić. Dla mnie z tym usg to po prostu paranoja. Przecież to się nerwicy można nabawić w takich sytuacjach [emoji52] oby jutro juz nic nie było...
ja muszę być o 8 u położnej a lekarka przyjmuje od 9. Do 11 max powinnam wejsc. Potem jade do teściów po dzieci :) Mam nadzieję, że będę miała jakieś nowiny co do płci ;)

Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!!

Co do metod antykoncepcji to u mnie wszelkie hormonalne metody odpadają z powodu podwyższonego ryzyka zakrzepicy. Teraz przed zajściem w ciążę miałam miedzianą spiralę. W sumie nie było źle ale miesiączki trwały dłużej niż te 2-3dni do których jestem przyzwyczajona.
Ja się śmieje z moim P, że pewnie jeszcze zaliczymy wpadkę po porodzie, gumek stosować na pewno nie będziemy a przy naszej częstotliwości współżycia to szybko pójdzie zaciążyć [emoji1787] dlatego auto lepiej kupić odrazu 7 osobowe hehe.

Nie moge, znowu jakas krew mi sie pojawila. Narazie tylko na papierze...oszaleje[emoji58]
O rany @renisus współczuję i mam nadzieję że wszystko będzie ok i tak twoja "uroda"po prostu w tej ciąży ale dziewczyny dobrze mówią idź prywatnie to może się uspokoisz. Trzymaj się cieplutko.

Rano wizyta, chyba nie zasnę :)
No to witam w klubie ;) ja na 9-tą

Renisus tak, ogarnij sobie prywatnie. Moze to nic ale musisz to sprawdzić. Dla mnie z tym usg to po prostu paranoja. Przecież to się nerwicy można nabawić w takich sytuacjach [emoji52] oby jutro juz nic nie było...

@slodkatrojeczka , @Wyjątkowa Marta trzymam kciuki , o 9 to będę jeszcze spać więc teraz piszę;) ciekawa jestem jak z płcią wyjdzie u Was czy coś się zmieni czy zostanie pierwsza wersja Marta jak myślisz? Będzie córka? 8-);)

reklama
Ada ze zwolnieniami nie mam problemu, tylko co tydzien musze przedluzac. No chyba ze lozysko bedzie przodujace to wtedy juz mnie uziemia.

Powodzenia na wizytach jutro[emoji4]
Ja sobie przypomnialam ze mala jutro do przedszkola prowadze.
Później też już nie miałam, co 4 tyg wystarczyło że tylko zadzwoniłam do przychodni i na recepcji odbieralam a że pracę miałam zaraz obok to od razu zanosilam. Tylko tego pierwszego nie chciał mi fiut wypisać i tak się zdenerwowalam.

Ja jutro wizyta ale tylko z położną o 11:20, M w tym czasie idzie do szkoły rozmawiać jakie postępy robi najstarszy i musi zabrać najmłodszego ze sobą. Niby mogłabym wziąć go ze sobą ale jak był ze mną na pierwszej wizycie to ciągle musiałam do niego gadać zamiast z położną a i ona up próbowała zabawić. To niech teraz z tatusiem pójdzie [emoji16]

Do góry