reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Marta1233 witaj [emoji16]

Wy tu o większych rozm a ja wczoraj weszłam na wage i 6 kg w dół [emoji15][emoji15] wszystko przez moje weekendowe osłabienie, tzn wymioty, biegunka i niechęć do jedzenia... Z drugiej strony mnie to mnie martwi bo i tak mam sporo nadprogramowych kg. Pewnie po chorobie nadrobie[emoji1][emoji1] ciazowych ciuchów mam baardzo mało po poprzednich i chyba znów będą królować leginsy i tuniki lub dluzsze koszulki i swetry [emoji16]
Ada trochę zazdroszczę wagi[emoji6] ale szczerze współczuję choroby. Ale pewnie wydobrzejesz i ładnie to nadrobisz[emoji846]

reklama
Jeśli chodzi o moje zdanie z pieluchami wielorazowymi to sobie tego nie wyobrażam. Bo co się robi jak dziecko pobrudzi pieluchę ? Prać ją w ręku? Czy moczyć i czekać 3 dni aż się pralka nazbiera ? To ile wtedy trzeba by ich było mieć, poza tym też słabo pieluchy prać razem z ubraniami .
Ja mam dwuletnią córeczkę i miesiąc temu sama zrezygnowała z pampersa , zaczęła płakać że nie chce go zakładać . Więc odpieluchowanie to nie zawsze musi być problem .
Julianign, ja mialam pieluszki bambosowe. W zestawie jest wiadro z przykrywka plus krople zapachowe z jakiegos tam drzewa. Oczywoscie kupe zapierasz, jak musisz. Miedzy wkladem a pupcia idzie jeszcze cos w rodzaju fliseliny, ktora laduje z kupka w kibelku. Kwestia do ogarniecia, owszem pampersy sa latwiejsze. Czasami jednak dupcia niemowlaka decyduje inaczej i zadne jednorazowki sie nienadaja.
15 tyg? A nie 11? Przynajmniej tak było jeszcze te 2 lata temu, jak byłam w poprzedniej ciąży, no chyba że coś się zmieniło [emoji6]
Tfu, ftu 11tyg. 15tyg to ostateczny termin na przedstawienie formy MATB i chyba poinformowanie o ciazy.

Julianign, ja mialam pieluszki bambosowe. W zestawie jest wiadro z przykrywka plus krople zapachowe z jakiegos tam drzewa. Oczywoscie kupe zapierasz, jak musisz. Miedzy wkladem a pupcia idzie jeszcze cos w rodzaju fliseliny, ktora laduje z kupka w kibelku. Kwestia do ogarniecia, owszem pampersy sa latwiejsze. Czasami jednak dupcia niemowlaka decyduje inaczej i zadne jednorazowki sie nienadaja.Tfu, ftu 11tyg. 15tyg to ostateczny termin na przedstawienie formy MATB i chyba poinformowanie o ciazy.
Czyli po staremu [emoji4] też wlasnie skojarzyłam że 15 tyg to jest czas na przedstawienie matb1.
A masz wskazanie do cc czy sama wybrałaś? U mnie niby termin 12.07 ale też zapewne wszystko się odbędzie około tydzień wcześniej

Czyli po staremu [emoji4] też wlasnie skojarzyłam że 15 tyg to jest czas na przedstawienie matb1.
A masz wskazanie do cc czy sama wybrałaś? U mnie niby termin 12.07 ale też zapewne wszystko się odbędzie około tydzień wcześniej
Cc wybralam sama, po poprzednim porodzie nie widze siebie rodzacej sn.

reklama
Witam z rana ;)
U mnie wizyty co 4, Max 3 tyg. Czasem wypadanie co 5. Co 2 to w 9miesiacu.

Ale mrozi, byle do wiosny.

Jak zdrowie chorych?
Marta macica spokojna?
@wszystkozajete jak w szpitalu?

Do góry