reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Cześć długo się nie odzywałam pierwszy trymestr to u mnie masakra nie do życia :/ teraz jestem 13+5 już myślałam że będzie lepiej to wczoraj wyszło mi zimno na ustach nie było by w tym nic strasznego gdyby nie fakt że to pierwsze zimno w życiu i może w znaczny sposób zaszkodzić dziecku i do tego jestem w Niemczech 7h drogi od mojego lekarza no masakra po prostu przepłakalam pół dnia w wczoraj po przeczytaniu kilku stron o tej opryszce mój lekarz prowadzoncy powiedział że muszę udać się szybko do lekarza po heviran 800mg po 4h jeżdżenia po lekarzach i dwóch szpitalach nie dostałam recepty tylko zalecenia smarowanie pastą do zębów śmiech po prostu do tego z nerwów bolał mnie brzuch całą noc po godzinie snu decyzja by jechać do Polski po jakiś 4h drogi znalazłam lekarza na jakimś wygwizdewie który bez mrugnięcia okiem wypisał receptę był w szoku że nikt mi nie chciał wypisać tego w Niemczech ogólnie ciężko mam pytanie czy może któraś z Was brała heviran w ciąży i czy było wszystko ok ? Z góry przepraszam za te gorzkie żale
Przeczytaj ten artykuł. Wynika z niego jasno, że należy martwić się opryszczką narządów płciowych, które pojawiają się przed porodem. Ze swojej strony polecam nie czytać tych artykułów pisanych przez pseudo znawców ze znanych stron bardziej plotkarskich, niż naukowych. Głowa do góry!
Link do: Opryszczka w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla Kobiet

Witam się i ja weekendowo:)

widziałam pytanko o auto 7 osobowe i fajne ostatnio oglądałam fajnego Forda GRAND CMAX z przesuwanymi tylnymi drzwiami- przy małych dzieciach to super wygoda i warto zwracać uwagę np na takie rozwiązania;)

Z dodatkowymi kilogramami podczas ciąż w pierwszej przybrałam 12 kg po 2 miesiącach od porodu zgubiłam 18kg więc było fajnie mniej niż przed ciążą ale 55kg przy 176cm

Przy drugiej 8 kg więcej, ale cukrzyca ciążowa była i dietka. Po porodzie wróciłam do swojej wagi

Na ta chwilę w trzeciej ciąży -3kg od wagi startowej, ale jadłam na siłę, bo nic nie wchodziło. Prawdopodobnie będzie powtórka z cukrzycą, bo cukier na czczo 98. Skierowanko do diabetologa.

Na prenatalne idę we wtorek będzie to 12t6d lekarz stwierdził, że wtedy będzie idealnie okaże się;)
Ja w dziesiątym tygodniu miałam cukier 98, i diabetolog wprowadził dietę i obserwację cukru. Po 2 tygodniach diety cukier sie nie zmienil i dla dobra dziecka wprowadzil insulinę. Najważniejsze jest dobro dziecka

C-max u nas odpadł, właśnie przez brak miejsca. Myślimy o S-maxie albo Galaxy, Ew. Jakiś VW. Zafira ma kanapę co nas nie satysfakcjonuje trochę, Honda 3+3 była brana pod uwagę, ale średnio widzę jazdę z dzieckiem z przodu między nami.

Zafira jest malutka. A ta honda 3+3 przestała byś produkowana w 2009 roku- bo piszesz o Frv? Więc u nas już na pewno odpada bo celujemy w coś nowszego

Miałaś laparotomię czy laparoskopię? Ja też mam endo i miałam laparotomię, czyli zwykłe cięcie, blizna jak po cc. Przy pierwszej wizycie w ciąży u ginekologa lekarka zauważyła bliznę - myślała, że miałam cc. Jak powiedziałam o zabiegu, zapytała jaki czas temu był zabieg. No ale u mnie minęły 4 lata więc normalnie mogę rodzić sn. Jeśli miałaś właśnie laparotomię to w tak krótkim czasie jest to wskazaniem do cc. Co do laparoskopii to nie mam pojęcia, podejrzewam że blizny nie rzucają się aż tak w oczy i mogą Cię nie zapytać o to, musisz podpytać sama :)
dzięki za info :) popytam na pewno ale jeszcze wydaje mi się za wcześnie. Poczekam aż sama coś powie albo coś będzie okazja podpytać. Na razie wolę o tym nie myśleć i nie chcę się stresować na zapas. Jak będzie bliżej to będziemy się motywować :) Na razie cieszmy się że dzieciaczki rosną i że mdłości ustępują hi hi

O to nawet nie orientowałam się, że już nie produkują. Wiem, że jest, ale nie rozglądaliśmy się za nimi.
Nam to jakoś specjalnie duży bagażnik potrzebny nie będzie. Ale miejsce w 3 rzędzie ważne by było jednak...

My się już teraz w kombii nie mieścimy jak na wakacje jedziemy, więc sobie nie wyobrażam przesiadki do jeszcze mniejszego bagażnika [emoji52] słaby wybór niestety w tym segmencie, a koszty tragiczne..

natka_z czytałam rekomendacje polskiego zwiazku położniczo ginekologiczngo z których korzysta większość lekarzy w Polsce i czytałam post mamyginekolog jako jedyna pisze odwrotnie nie odpisała z jakich źródeł korzystała ani nie odpisała na żaden komentarz który nawiązuje do pierwszego wirusa w ciąży a te rekomendacje są poparte wieloma badaniami i nie piszą tam dobrze przez to się stresuje a co do mamyginekolog nic do niej nie mam często czytam jej bloga ;)

reklama
natka_z czytałam rekomendacje polskiego zwiazku położniczo ginekologiczngo z których korzysta większość lekarzy w Polsce i czytałam post mamyginekolog jako jedyna pisze odwrotnie nie odpisała z jakich źródeł korzystała ani nie odpisała na żaden komentarz który nawiązuje do pierwszego wirusa w ciąży a te rekomendacje są poparte wieloma badaniami i nie piszą tam dobrze przez to się stresuje a co do mamyginekolog nic do niej nie mam często czytam jej bloga ;)
Kurcze a ja jej jakoś nie ufam [emoji55]

Do góry