reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Witam.

Dawno pisałam, ale mdłości mnie dobiły i brak sił... u mnie już są od 8 tygodni. Na szczęście ustępują.

U nas 11t6d. Ostatnia wizyta 4 tygodnie temu. Dzisiaj byliśmy na prenatalnym USG i po nim pobrali krew. Wyniki za dwa, trzy tygodnie.

Lekarz niewiele mówił, ale wszystko dobrze. Narządy ok, przezierność też. Rączki, nóżki są. Pączek ma już 6 cm. I co najważniejsze, tak jak chcieliśmy (i jak mi się śniło) Dziewczynka. :-) :)
Lekarz tak naciskał brzuch, że poczułam kopnięcie... w zasadzie muśnięcie. :blink:
Super cudowne wieści:tak:Dobrze że wszystko ok i płeć się zgadza ;-) ;) oby się nie zmieniło i sobie też tego życzę. ;)
Ja już po prenatalnych. Miałam robione przez brzuch oraz dodatkowo dopochwowo.
Wszystko w porządku. Na 90% chłopiec. Nie wiem jak lekarz widział i że aż w 90% procentach jest pewny płci no ale niechaj będzie. Od początku ciąży miałam przeczucie że to chłopiec więc kobieca intuicja działa :)

Zobacz załącznik 930041

I u Was super wieści :tak: A zdjęcie mnie rozczuliło i patrzyłam jak na swoje ;) w sumie na tym etapie to wszystkie maluszki jednakowe :p8-) gratulacje.

reklama
Hej dziewczyny! Mało pisze bo wiecznie coś, samopoczucie nie najlepsze, ciągle mdłości i okropna słabość.

Jutro pobieram krew na test pappa, ile czeka się na wyniki, czytałam że wiele z was ma to już za sobą. Pobieram w Alabie

a ja sama nie wiem co bedzie. pierwszy raz urodzilam dwa dni przed terminem, za drugim skurcze 3 dni po terminie rozwiazane cesarką. w lutym operacja endometriozy nie mam pojecia czy bedą próbować naturalnie czy cc. w sumie nie wiem co gorsze :unsure:
Miałaś laparotomię czy laparoskopię? Ja też mam endo i miałam laparotomię, czyli zwykłe cięcie, blizna jak po cc. Przy pierwszej wizycie w ciąży u ginekologa lekarka zauważyła bliznę - myślała, że miałam cc. Jak powiedziałam o zabiegu, zapytała jaki czas temu był zabieg. No ale u mnie minęły 4 lata więc normalnie mogę rodzić sn. Jeśli miałaś właśnie laparotomię to w tak krótkim czasie jest to wskazaniem do cc. Co do laparoskopii to nie mam pojęcia, podejrzewam że blizny nie rzucają się aż tak w oczy i mogą Cię nie zapytać o to, musisz podpytać sama :)

Hej dziewczyny! Mało pisze bo wiecznie coś, samopoczucie nie najlepsze, ciągle mdłości i okropna słabość.

Jutro pobieram krew na test pappa, ile czeka się na wyniki, czytałam że wiele z was ma to już za sobą. Pobieram w Alabie
Ja pobierałam 21 grudnia i dziś odebrałam. Ale zwróć uwagę na przerwę świąteczną, więc pewnie byłoby szybciej. Myślę, że ok. tygodnia.

Ja w Diagnostyce miałam zrobić na 4 dni przed badaniem usg ale jak już zrobiłam okazało się że oni to wysyłają do Krakowa i na wynik owszem czeka się do 4 dni ale po drodze miałam Sylwestra i Nowy Rok więc mimo że USG miałam dziś to wynik będzie jutro pewnie dopiero ale lekarz powiedział żeby się nie martwić bo on to jutro przeliczy zgodnie z dzisiejszym USG i pełny wynik mogę odebrać jutro popołudniu.

reklama
Co do pytania co lepsze - cc czy sn.. Indywidualna sprawa. Każda odczuwa inaczej. Ja rodziłam dwa razy sn. Pierwszy poród był naprawdę ciężki. Nie miałam nigdy cc ale po tej laparotomii stwierdziłam, że nigdy w życiu nie chciałabym mieć cc. To była jakaś masakra a przecież nie miałam przecinanej macicy i nie musiałam zajmować się noworodkiem.

Do góry