Masz rację to był 16 listopada.Na pewno? Na forum 17 listopada napisałaś "wczoraj dowiedziałam się o ciąży". To byłaby jednak różnica. Fakt już powinno być więcej widać, ale jeśli sprzęt słaby to czasem serduszko widać później. No nic i tak trzeba czekać.
reklama
U
użytkownik 902
Gość
No to prawie tak jak u mnie. Na USG dzidek wczoraj miał wymiary odpowiadające bodajże 7w 4d. Czekaj i idź na USG do kogoś kto ma dobry sprzętA nie źle mówi. Nie pamiętam kiedy. 23 października miałam pierwszy dzień OM a test wyszedł pozytywny 6 dni przed kolejna spodziewana więc w takim razie musiało być 15 listopada.
Karolcia.DE
Fanka BB :)
@UKmama tak jak dziewczyny piszą musisz iść na kolejną wizytę i może faktycznie lepiej do innego gina. Kurczę szkoda że mieszkasz w UK bo w Polsce pewnie nie byli by problemu żeby pójść prywatnie do kogoś innego. Skoro tak wcześniej wyszedł Ci pozytywny test to raczej ciąża powinna być wg ostatniej @. Duza ta rozbieżność ale jak sprzęt do dupy to i takie rozbieżności mogą wyjść. Trzymaj się ciepło
Konwalia90
@UKmama ja bylam na wizycie w 7+1 wedlug OM i zobaczylam tylko pecherzyk z cialkiem zołtym...a za 2 tygodnie w 9+3 zobaczylam dzidzie z bijacym serduszkiem...okazalo sie ze ciąża jest 9 dni mlodsza niz wychodzilo z terminu OM...a teraz juz 13 tydzien i wszystko ok
Druga sprawa to na ostatniej wizycie dziecko sie tak odwróciło ze ginekolog nie mogla znalezc serca a z wielkosci plodu wychodzilo ze przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm...uslyszalam ze ciaza przestala sie rozwijać...ale gin ogladala dalej dobre 5 minut i dziecko sie odkrecilo pokazalo glowe, nogi i bijące serce...strasznie kiepski sprzęt tam był....a ja juz plakalam na fotelu i zastanawialam sie jak mężowi to powiem i co spakuje do szpitala...
Także nie powinnaś do konca tracic nadzei...masz mozliwosc isc do innego lekarza?
Druga sprawa to na ostatniej wizycie dziecko sie tak odwróciło ze ginekolog nie mogla znalezc serca a z wielkosci plodu wychodzilo ze przez 2 tygodnie urosło tylko 1mm...uslyszalam ze ciaza przestala sie rozwijać...ale gin ogladala dalej dobre 5 minut i dziecko sie odkrecilo pokazalo glowe, nogi i bijące serce...strasznie kiepski sprzęt tam był....a ja juz plakalam na fotelu i zastanawialam sie jak mężowi to powiem i co spakuje do szpitala...
Także nie powinnaś do konca tracic nadzei...masz mozliwosc isc do innego lekarza?
U
użytkownik 902
Gość
Kolejny raz,czy pierwszy? Jak kolejny to bez paniki, spokojnie jakas masc typu zovirax możnaDziewczyny chyba robi mi się opryszczka na wardze. Mam się martwić? Coś mogę stosować?
Konwalia90
Dziewczyny chyba robi mi się opryszczka na wardze. Mam się martwić? Coś mogę stosować?
Nie masz czym sie martwić. Zupelnie. Grozna jest tylko opryszczka miejsc intymnych i to tylko podczas porodu. A ta opryszczke powoduje zupelnie inny wirus niz ten ktory powoduje opryszczke na ustach wiec spokojnie
Smarowac mozna podobno masciami. Ja mialam juz 2 razy w tej ciazy smarowalam pasta do zębów żeby zaschlo a potem miodem zeby sie zagoilo
Misty29
Właśnie w tym problem że nie wiem. Na pewno długo długo nie miałam bo bym pamiętała. Może jako dziecko. Nie mam pojęcia niestety.Kolejny raz,czy pierwszy? Jak kolejny to bez paniki, spokojnie jakas masc typu zovirax można
Martkaaa5
Polecam pastę cynkową wysusza fajnieDziewczyny chyba robi mi się opryszczka na wardze. Mam się martwić? Coś mogę stosować?
reklama
Konwalia90
Link do: Opryszczka w ciąży - Opowiadam historie z życia i przemycam wiedzę medyczną dla KobietWłaśnie w tym problem że nie wiem. Na pewno długo długo nie miałam bo bym pamiętała. Może jako dziecko. Nie mam pojęcia niestety.