reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Poprostu ten drugi poród był okropny chodzi mi o bóle. Parłam 45 min.gdy przestawałam przeć to mała cofała mi się zpowrotem do kanału. Dwie położne położyły mi się na brzuchu i ją wypychały na chwilę straciłam przytomność. Żebra całe posiniaczone. Tylko że ja jestem niska drobna i chudziutka i wyczynem dla mnie było urodzić 4kg.dziecko. Ale dałam radę. I dlatego tak się boję. Poprostu chyba uraz mi został.
Ojejej, współczuję. Leżałaś?
Super mimo wszystko, że dałaś radę. 4kg i drobna mama to jest wyczyn ;) ;)

reklama
Wszystkozajęte zdrówka! Pluczesz czymś to gardlo?
Zadziwiający jest ten żołądek ciężarnej, najpierw wywala cała zawartość, po to żeby za chwilę bez problemów przyjąć kanapki z ogórkami konserwowymi[emoji848][emoji849] wiedziałam,że jak zacznę brać duphaston to będzie jeszcze bardziej kolorowo z mdłościami[emoji1785] zacznę chyba ta wit.B brać, może coś załagodzi

Poprostu ten drugi poród był okropny chodzi mi o bóle. Parłam 45 min.gdy przestawałam przeć to mała cofała mi się zpowrotem do kanału. Dwie położne położyły mi się na brzuchu i ją wypychały na chwilę straciłam przytomność. Żebra całe posiniaczone. Tylko że ja jestem niska drobna i chudziutka i wyczynem dla mnie było urodzić 4kg.dziecko. Ale dałam radę. I dlatego tak się boję. Poprostu chyba uraz mi został.
Wspólczuję. Ciężki poród.
Też uważam, że ból zęba gorszy. Chyba miałam szczęscie, bo poród szybki i bez bóli krzyżowych, a to podobno mega fart.

Pewnie jeszcze mnie pamietacie :-D
Nie nadaze nie nadrobię poczytuje tylko ostatnio niestety ale jak nie szpital domowy to obowiązków multum i lekarze i wogole...

Oto i dzisiejszy test!!

Załączniki

• IMG_20181219_092830.jpg
    IMG_20181219_092830.jpg
    759,9 KB · Wyświetleń: 103
Jest słaba blada 2 kreska dziś miałam dostać okres. ...
W tamtym tygodniu miałam dzień jakiegoś zatrucia na drugi dzień przeszlo
Od niedzieli mnie mulilo ale nic nie wkręca łam sobie ale od poniedziałku zaczęły mnie okropnie piersi boleć (przenigdy mnie nie bolały) i jeszcze bóle podbrzusza i ciągnięcia.... Więc chyba mogę powiedzieć że się spodziewam kolejnego dzieciecia ❤️

Od niedzieli mnie mulilo ale nic nie wkręca łam sobie ale od poniedziałku zaczęły mnie okropnie piersi boleć (przenigdy mnie nie bolały) i jeszcze bóle podbrzusza i ciągnięcia.... Więc chyba mogę powiedzieć że się spodziewam kolejnego dzieciecia [emoji3590]
Gratulacje Kochana [emoji3590] idziesz na betę by potwierdzić? To będziesz sierpniówką tak? Zaglądaj do nas częściej. Wszystkiego dobrego :)

Od niedzieli mnie mulilo ale nic nie wkręca łam sobie ale od poniedziałku zaczęły mnie okropnie piersi boleć (przenigdy mnie nie bolały) i jeszcze bóle podbrzusza i ciągnięcia.... Więc chyba mogę powiedzieć że się spodziewam kolejnego dzieciecia ❤️
Super super, trzymam kciuki za prawidłowy rozwój ciąży ;) ;)

U mnie pierwszy poród też był długi... Od 1 skurczy z 20h, ale najboleśniejszy chyba drugi, na oksy. Trzeci szybka akcja ale najgorsze było leżenie pod ktg. Myślałam, że im powyrywam te wszystkie kabelki :D

reklama
@wszystkozajete zdrówka!
Mój mąż właśnie gardło chore i z gorączką leży, ja już czuję gulę.

Przykro mi, trzymaj się dzielnie.

Ojej a co się działo? Na pewno bedzie lepiej i warto o to zadbac na ile mozemy a czasem sporo mozemy.
Akurat wyrywanie na znieczuleniu :p

I zgaga! Marzyłam o porodzie.
Wybór jest zawsze, znam mamy rodzące sn po 3-4cc. Ale oczywiście nikt nie zmusi więc spokojna byc możesz.
Mój lekarz mi mówił że po 1 cc mogę próbować sn ale się nie udało bo synek był zle ułożony ale po 2 to tylko cc. Będę z nim jeszcze rozmawiać bliżej porodu. To też zależy na pewno od samej zagojonej rany i czasu.

Do góry