reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Dzień dobry[emoji2]
Ja już dziś po wizycie w laboratorium, za komplet badań z przeciwciałami zapłaciłam 480 zł[emoji29] Najważniejsze jednak, że dałam radę zajechać i wrócić autkiem, strasznie się denerwowałam bo ostatnio z rana dopada mnie duży głód, a jak nie zjem mdłości się nasilają. Teraz tylko czekać na wyniki, oby wszystko było ok.
Trzymam kciuki za wszystkie najbliższe wizyty [emoji109][emoji173][emoji109]
o mamo! to ja za komplet z przeciwciałami wydałam 405 i myślałam, że chyba więcej się nie da:errr: to teraz trzymam kciuki żeby dobrze wyszły :)))

dziewczyny, pilnujecie spożywania odpowiedniej dawki wapnia? Tak się dziś zastanawiam, że nie wypijam codziennie ani litra mleka/kefiru itp., ani nie spożywam za dużo szpinaku czy jarmżu ani nasion strączkowych. Nie wiem czy nie przegadać tego z ginem...

Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty!

@Martkaaa5 to my w październiiku podobny kilometraż po Krecie (skąd przywiozłam fasolkę :D). Również na Hondach ale enduro.

reklama
U mnie to chyba lokalizacja niestety robi swoje, jak zawsze :-) W diagnostyce wycenili mi na 520 pln. Cały pakiet to: mocz, morfologia, glukoza, tsh, progesteron,grupa krwi, cmv, różyczka,kila,toksoplazm, hiv, anty hcv i hbs antygen.

AsiaGj co było takie drogie bo to naprawdę dużo pieniędzy. Ja narazie miałam robioną morfologie grupę krwi tsh glukozę kiłę i mocz i za komplet dałam 70 zł.
Przeciwciała najdroższe, ale tak patrzę, że za badania o których piszesz u siebie zapłaciłabym 115 zł [emoji29]

Hej, mam dziś dużo energii, sprzątam od rana. Piersi miękkie, mniejsze i mniej tkliwe, nawet kawę wypiłam od której mnie odrzucało do tej pory. Ale wolę o tym nie myśleć za dużo.... [emoji51]

Karciaa Wyobrażam sobie co przeżyłaś i przeżywasz. Dobrze, że z maluszkiem wszystko było dobrze, że serduszko biło. Wierzę, że tak zostanie [emoji8][emoji8][emoji8]

Ostatnia edycja:
Hej. Jestem załamana. W czwartek miałam wizytę, wszystko super. Wczoraj byłam z mężem na zakupach. Po 2 godzinach weszłam drugi raz do toalety. I co? I miałam dużo czerwonej, żywej krwi. Dzwonię do gina. Mówi że mnie przyjmnie za godzinkę, więc szybko pojechaliśmy do domu, umylam się ogarnęłam w miarę możliwości i pojechaliśmy. Lekarz mi zmierzył ciśnienie oczywiscie wysokie. Potem zaprosił na fotel. Zobaczyłam bijące serduszko, uspokoiłam się . Byłam szczęśliwa a zarazem przerażona. Lekarz powiedział, że z dzieckiem jest wszystko w porządku. Mam małego krwiaka, więc być może od tego krwawie. Dostałam tym razem luteine pod język 2 razy dziennie i dupka 4 razy dziennie. Lekarz powiedział że mogę mieć jeszcze krwawienia, plamienia i żeby za wczasu się nie martwi. Wróciliśmy do domu. I znowu miałam krew- mniej. Cały czas od wczoraj się utrzymuje ta krew na szczęście jest jej mniej. Jest tylko w środku ze śluzem i nie jest już tak czerwona jak wczoraj. Boję się, martwię o moje dziecko. :sad:W czwartek tylko na usg idę. Miała któraś podobną sytuację? Musi być dobrze.
Ściskam mocno i współczuję takiego okropnego stresu. Odpoczywaj dużo i oszczędzaj się, wszystko będzie dobrze :-)

Ja mam wszystko na NFZ, płacę tylko za cytomegalię i rozyczkę... A robię wszystko jutro od razu. Więc mąż niezbędny, co bym nie padła na czczo ;)

Polecam jarmark bożonarodzeniowy we Wrocku ale nie w weekend byliśmy teraz w sobotę masakra ile ludzi zero przyjemności z chodzenia ;)
U mnie badania też na NFZ na szczescie ale powiedzcie jak następna wizytę mam dopiero na 21 stycznia to już robić te badania czy poczekać jeszcze?

Polecam jarmark bożonarodzeniowy we Wrocku ale nie w weekend byliśmy teraz w sobotę masakra ile ludzi zero przyjemności z chodzenia ;)
U mnie badania też na NFZ na szczescie ale powiedzcie jak następna wizytę mam dopiero na 21 stycznia to już robić te badania czy poczekać jeszcze?
Ja zapytałam położnej ( bo wiadomo, na niektóre wyniki trzeba czekać) i powiedziała, że tydzień przed wizytą robić. Mają być w miarę świeże wyniki. Ale u mnie tydzień przed wypada wigilia więc robię jutro, żeby potem nie było, że święta i wyników nie ma.

Karciaaa w pierwszej ciazy plamilam 2 razy, raz na brazowo a potem w 12 tygodniu krwia. Moze nie w duzej ilosci ale jak sikalam to spadala do kibla. Ani tubulcy ani polski prywany gin nie widzial przyczyny. Teraz plamilam od 5 tyg do 11tego. W wiekszosci na brazowo, raz swierza krwia a potem przestalam bo lezalam a jak wstalam to poszly skrzepy brazowowe. Od tygodzina wydaje sie ok. Wiem ze trudno, ale staraj sie nie stresowac i badz pozytywnie nastawiona. Bedzie dobrze.

Ja jutro ma pierwsze usg, naczekalam sie no ale systemu nie przeskoczysz.

UKmama jak podroz do polski?

reklama
Na 18 stycznia umówiłam się właśnie na usg prenatalne będzie równo 12 t
4 dni przed mam zrobić test papa jeśli chce żeby był wynik na wizytę i myślę że chyba chce :)

Do góry