reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Ennis92 też biorę metformax, lekarz powiedział że skoro na nim zaszła w ciążę to mam nie przestawić bo brać. Ale niestety cukier na czczo i tak wysoki...

reklama
Ennis92 też biorę metformax, lekarz powiedział że skoro na nim zaszła w ciążę to mam nie przestawić bo brać. Ale niestety cukier na czczo i tak wysoki...
U mnie było to samo i dostałam najpierw 6 jednostek a potem 10 insuliny na noc. Pomogło ale teraz doszedl problem z wieczornym cukrami mimo takiej samej diety

Cześć dziewczyny:-) tak okropnie mnie mdli że nawet nie miałam siły wczoraj zaglądać na forum.
Mam pytanie. Może wy mi pomożecie. W sobotę wybrałam wyniki i okazało się że tsh mam 3.65 czyli z tego co wiem to za wysokie bo dla kobiet w ciąży powinno być poniżej 2. Miałam identyczną sytuację będąc w ciąży z synkiem. Więc zadzwoniłam do giną kazał zrobić ft3 ft4 i umówić się do endokrynolog. Teraz też tak zrobiłam. zrobiłam ft3 ft4 i od razu anty tpo (bo wtedy endokrynolog po zrobieniu usg powiedziała że jest wszystko dobrze i jeśli anty Tpo będzie w normie to mam się nie martwic) i powtórzyłam tsh. Dziś odebrałam wynik. Tsh 1.93 czyli mniej niż 2. Ft3 ft4 i anty Tpo w normie. Tylko tu moje pytanie czy normy ft3 ft4 i anty Tpo są inne w ciąży niż te z laboratorium? Wizytę u endokrynolog mam dopiero we wtorek. W poprzedniej ciąży też tak miałam że pierwsze tsh podwyższone A kolejne 3 powtarzane co tydzień już były poniżej 2. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca. We wrześniu robiłam tsh i było 1.63.

Cześć dziewczyny:-) tak okropnie mnie mdli że nawet nie miałam siły wczoraj zaglądać na forum.
Mam pytanie. Może wy mi pomożecie. W sobotę wybrałam wyniki i okazało się że tsh mam 3.65 czyli z tego co wiem to za wysokie bo dla kobiet w ciąży powinno być poniżej 2. Miałam identyczną sytuację będąc w ciąży z synkiem. Więc zadzwoniłam do giną kazał zrobić ft3 ft4 i umówić się do endokrynolog. Teraz też tak zrobiłam. zrobiłam ft3 ft4 i od razu anty tpo (bo wtedy endokrynolog po zrobieniu usg powiedziała że jest wszystko dobrze i jeśli anty Tpo będzie w normie to mam się nie martwic) i powtórzyłam tsh. Dziś odebrałam wynik. Tsh 1.93 czyli mniej niż 2. Ft3 ft4 i anty Tpo w normie. Tylko tu moje pytanie czy normy ft3 ft4 i anty Tpo są inne w ciąży niż te z laboratorium? Wizytę u endokrynolog mam dopiero we wtorek. W poprzedniej ciąży też tak miałam że pierwsze tsh podwyższone A kolejne 3 powtarzane co tydzień już były poniżej 2. Nigdy nie miałam problemów z tarczyca. We wrześniu robiłam tsh i było 1.63.
TSH potrafi skakać i jednego dnia może być wyższe drugiego już spoko. Ft3 i ft4 są takie same jak dla wszystkich. Ja bym się nie martwiła jeśli wszystko jest w normie :)

Hej mamuski.
Będziecie robiły test pappa z krwi? W poprzednich ciazach nie robiłam, ale teraz lekarz zalecił tylko naczytalam się, że często mylnie wychodzą i tylko stresu się kobiety najadly. Sama nie wiem mam mętlik w głowie, bo to podobno tylko statystyki...
My rośnie tzn dzieciaczka rosną serduszka pięknie bija :)
Tylko mamusia z cukrem się zmaga. Od 1.5tyg mam dietę cukrzycowa i nie mogę zbić cukru na czczo. Pewnie bez insuliny się nie obedzie...
Miłego dnia :)
Ja nie robie ;)

Normy są takie same, różnica jest tylko taka, że zaleca się żeby TSH było poniżej 2. Co do skakania TSH to jest to normalne w pierwszym trymestrze bo jest to zależne od poziomu beta-hcg. Ja mam na przykład chwilowo ciążowa nadczynność tarczycy. Zawsze miałam raczej tendencje do niedoczynności, ale wysokie beta-hcg to tłumaczy. Jeśli kolejne TSH było w porządku to nie masz się czym martwić.

reklama
Cześć Dziewczyny
Jest tu nowa także witam Was wszystkie serdecznie
Na pierwszej wizycie bylam 21 listopada, prawie nic nie bylo widac. Dzisiaj mam kolejną, Już sie nie mogę doczekać to juz 7 tydzień. Trzymajcie kciuki.
Witaj :) będzie dobrze. Czekam na dobre wieści kciuki [emoji1696]

Do góry