reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Witam nowe mamusie!!! :biggrin2:
Ale u nas będzie blizniakow :D

Dziewczyny, mam straszny problem z cerą... Nigdy w życiu nie miałam tak brzydkiej ceryjak teraz. Na pierwszy rzut oka niby ok a jak się przyjrzeć to pod skórą okropna, hormonalna kasza :( z Maxem miałam cudną cerę i włosy a teraz... Już zaczynam się czuć nieatrakcyjne:baffled: i jakaś taka blada jestem. To chyba przez te.ciagle mdłości :( coś kiepski dziś dzień mam:(
Ja też mam kłopot z cerą co chwilę jakaś mega krosta i z też włosami ledwo umyte a wyglądają jakbym z tydzień nie myła

Wymyślacie sliczne imiona, my mamy problem, zawsze chciałam Antosia albo Jasia ale to teraz najpopularniejsze imiona wiec odpada, myślimy o Stasiu albo Franku ale jakos nie jestem przekonana, a jeśli chodzi o imię dla dziewczynki to chcieliśmy dać imię po mami czyli Lidka i bardzo sie do niego przywiązałam juz mam milion propozycji na zarobienia ale każdy odradza bo bedzie sie kojarzyć tylko ze śmiercią mamy i bedzie wieczny smutek choć ja tak nie mysle... kiedyś bardzo chciałam Gabrysię ale jak powstała propozycja Lidki to juz nawet to mi nie podchodzi ;)
Nie wierz w to gadanie. Kuzynka dała imię po swojej zmarłej mamie, nikt tego w ten sposob nie kojarzy a raczej wszyscy myślą, że to piękny gest z jej strony.

Twoje pierwsze maluchy? U nas tak. Przeżyliśmy wczoraj szok na usg. Z jakiegoś powodu, moja starsza siostra, jak tylko się dowiedziała, że udało się zaciążyć, to powtarzała, ze to będą bliźnięta. I masz :)
Właśnie nie. Mam już syna 8 letniego. To u mnie koleżanka cały czas żartowała że będą blizniaki . I jej się sprawdziło. :-D

Nie wierz w to gadanie. Kuzynka dała imię po swojej zmarłej mamie, nikt tego w ten sposob nie kojarzy a raczej wszyscy myślą, że to piękny gest z jej strony.
Dokładnie, poza tym imiona się powtarzają, zawsze znajdzie się ktoś, kto umarł ;) Mi by się raczej kojarzyło z dobrymi wspomnieniami niż z tym, że dana osoba zmarła.

Też idę na wizytę jak będzie 6+6 ale w poniedziałek dopiero. Mam nadzieję że doczekamy się tych upragnionych serduszek. Też dopiero wtedy tak bardziej w to uwierzę! I oby później do końca pierwszego trymestru żeby chociaż trochę spokojniej było.
Będę mocno trzymała kciuki za Wasze wizyty będzie dobrze! ❤️

reklama
Kolejne bliźniaki - wow! Aż boję się dziś na wizytę iść, bo ciąża mnoga chyba zaraźliwa wśród lipcówek :p a tak serio to trzymajcie kciuki za serduszko :)

Minimalna dawka skuteczna duphastonu to 2*1 mniejszych raczej się nie stosuje na podtrzymanie ciąży. Jestem po kilku poronieniach i kilku zagrożonych ciążach, keodys rozmawiałam o tym ze swoim ginekologiem

Jagodka ma racje. Mniej to placebo.

Czy któraś z Was miała w ciąży problem z bólem zatok? Dopadło mnie przeziebienie i od wczoraj bolą zatoki po prawej stronie - taki piekąco-drapiąc dyskomfort. Nigdy nie miałam takich dolegliwości, większość leków na które patrzyłam w ciąży się nie nadaje.

Do góry