reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Hej ! :) Od wczoraj zbieram się żeby do Was dołączyć i wreszcie się zebrałam. To moja pierwsza ciaza, ktora jest dla nas nie malym zaskoczeniem. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza. 6t5d wg OM. Na usg jest już bijące serduszko, termin na 12.07.2019. Lekarz wyznaczył termin kolejnej wizyty na 5.12. Bardzo tu u Was miło, mam nadzieję że uda mi się aktywnie uczestniczyć we wszystkich rozmowach, bo na codzień sporo pracuje a jak już wracam po pracy to sen atakuje mnie odrazu po wejściu do domu, natomiast rano przed pracą swój wolny czas spędzam w toalecie w związku z porannymi mdlosciami..
Witaj witaj im nas więcej tym fajniej

reklama
Słuchajcie... nie jem mięsa od kilku lat, a tak chcę mi się kebaba z kurczakiem, że oszaleję. Jem tylko ryby (to też mięso, wiem :D). Chyba nie wytrzymam :o
Ja mam to samo. Aż się popłakałam kilka razy i zaczęłam jeść kurczaka i indyka. Od razu lepiej. Nie namawiam ale jednak wolę zjeść niż mam się męczyć
Hej ! :) Od wczoraj zbieram się żeby do Was dołączyć i wreszcie się zebrałam. To moja pierwsza ciaza, ktora jest dla nas nie malym zaskoczeniem. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u lekarza. 6t5d wg OM. Na usg jest już bijące serduszko, termin na 12.07.2019. Lekarz wyznaczył termin kolejnej wizyty na 5.12. Bardzo tu u Was miło, mam nadzieję że uda mi się aktywnie uczestniczyć we wszystkich rozmowach, bo na codzień sporo pracuje a jak już wracam po pracy to sen atakuje mnie odrazu po wejściu do domu, natomiast rano przed pracą swój wolny czas spędzam w toalecie w związku z porannymi mdlosciami..
Witaj i gratki.

Gratulacje :)

Witamy u nas ;D

My w przyszłym roku mieliśmy leciec na dwa tygodnie do USA, do przyjaciół. Już szykowaliśmy się na wyrabianie wiz, miała być 30 w Las Vegas :D
Teraz wiem, że najpiękniejszy prezent jaki mogłabym dostać to dziecko :) A do Stanów polecimy w trójkę, za jakiś czas :)
My też mieliśmy lecieć za granicę i polecę jak dobrze pójdzie na porodówkę a all inclusive będę miała przy cycku hahaha

Gdzieś padło pytanie odnośnie tego czy mowilyscie już bliskim, czy w pracy o ciąży. Ja miałam mega mieszane uczucia. Ale w rezultacie powiedzieliśmy jednym i drugim rodzicom oraz najbliższej parze przyjaciół. Bo tak z jednej strony jasne żeby jak to mówią nie zapeszyć, ok zgadzam się poniekąd, ale jednak nam osobiście ciężko było to ukrywać, naszą radość przed najbliższymi nam osobami. A co do pracy, mam zamiar powiedzieć na początku stycznia. Mam też zamiar pracować do końca kwietnia, chociaż to takie optymistyczne założenie bo wczoraj na wizycie lekarz już mi proponował L4.. Ale narazie żyje sobie swoim optymistycznym scenariuszem ;)

My też mieliśmy lecieć za granicę i polecę jak dobrze pójdzie na porodówkę a all inclusive będę miała przy cycku hahaha

Kurczę ja właśnie myślę żeby jeszcze gdzieś wyskoczyć tak we dwoje na jakiś wywczas ale nie bardzo wiem czy to będzie dobry pomysł. W sensie samolot, wyższa temperatura w innym kraju.

Hej ;) dzisiaj miałam 1 usg i wyszło 5 tydz i 4 dzien jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nie ma jeszcze zarodka, troche sie denerwuje ze nie ma jeszcze tego zarodka, ale pani doktor powiedziała ze na ten etap wszystko jest okej... ale jednak ehh :(

reklama
Hej ;) dzisiaj miałam 1 usg i wyszło 5 tydz i 4 dzien jest pęcherzyk ciążowy i ciałko żółte ale nie ma jeszcze zarodka, troche sie denerwuje ze nie ma jeszcze tego zarodka, ale pani doktor powiedziała ze na ten etap wszystko jest okej... ale jednak ehh :(

Hej :) Rozumiem, że się stresujesz ale ja wczoraj przed wizytą przeczytałam tyle forów i artykułów bo martwiłam się o wszystko, ale skoro doktorka twierdzi że jest ok to jest ok :) na kiedy masz kolejną wizytę?

Do góry