reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

Lili91 mój ma 20 ms, noszę normalnie gdy trzeba. Trenuje też i biegam, choć wiadomo, że nie na wynik, ale dobrze mi to na głowę robi. Współczuje takiego gadania teściowej, nigdy nie zrozumiem takiego wciskania nosa w cudze życie i oceniania, conajmniej jakby to ona miała to dziecko donosić i wykarmić :/ Nie daj sobie zabrać radości z ciąży takim gadaniem!

reklama
hej dziewczynki ja juz po wizycie... lezec lezec i jeszcze raz lezec... duphaston + luteina zero nerwow i wysilku... z usg wychodzi ze 6 tydzien serduszka narazie brak z terminu miesiaczki powinien byc 7+4 ale gin powiedziala ze jak w zeszlym miesiacu btlo poroninenie to cykl byl rozlegulowany i do zaplodnienia doszlo pozniej... krwawienie nie ustalo ale od strony macicy wszytsko wporzadku. takze musze odpoczywac i wierzyc ze sie uda...
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

Wow to zaszalała - jak mogla tak powiedzieć, przecież to nie jej decyzja. U mnie podejrzewam, że będzie OK tylko mama lubi gadać więc wszystkie ciocie się od razu dowiedzą a kiedyś jedna "ciocia" rodzinę (normalna, spkojną bez nałogów itp itd ) z trójka dzieci nazwała niezbyt przychylnie ( w stylu robią dzieci bo jest 500+) i sama jestem zła na siebie bo na dobrą sprawę o to dzieciątko tak samo staraliśmy się jak o dwójkę poprzednich a w głowie zostały słowa ciotki :( brrr
To jest właśnie głupota ludzi. Moja szwagierka tez usłyszała że 500+ działa bo już mają trójkę dzieci. Z czego żadnego nie planowali

Woow. I jak to wszystko widzisz? Godzisz? Bo moja to już chodzi więc tego noszenia nie ma tak strasznie dużo. A taki bobasek to chyba potrzebuje noszenia. Mówię tylko na podstawie mojej małej
No niestety ale cóż dam radę hehe ;*będzie dobrze znam przypadki że dzieci są z tego samego roku jedno z początku roku drugie z końca ;)

Takie pytanie też mam, planujecie za jakiś czas zamknąć wątek? Bo gdybyśmy jakieś zdj wstawialy czy coś to może lepiej na zamkniętym niż na takim gdzie wszyscy mają dostęp. Nwm co o tym myslicie

Dzień dobry :)
Witam się z fotela u fryzjera ;) Zapytałam wprost fryzjerkę, tak jak któraś mi poradziła. Powiedziała,że farby dobre, bez amoniaku,panie farbują.

Było coś o mdlościach....ja to wteranka. Pierwsza ciaza, rzyganko 9miesiecy. 4 pierwsze miesiące wymiotowałam tak,że nie wychodziłam z łóżka, wymiotowałam od mrugnięcia okiem. Mąż podawał mi wody na łyżeczce,ale nic nie przyjmowałam. Ciągle kroplówki itd....koszmar. W drugiej ciąży też była jazda, ale 3 miesiące. Teraz póki co cisza,ale się martwię tym faktem, bo jakos wmowilam sobie,że muszą być mdłości w ciazy :/ Aaaaa no i u mnie jeszcze cukrzyca ciążowa była dwa razy więc w razie czego wespre w tym temacie ;) Teraz już tylko czekam aby iść na badania.
Ja mam końcówkę 6 tygodnia, to też powinnam ogarniać wszystkie badania, bo widzę,że część z Was już robi badania???
Poprzednio robiłam 8-9tydzien...

W mordę jeża... To się nameczyłaś bidulko.

Mnie dzisiaj tak wymęczyło wszystko na raz, że nie dałam rady iść do pracy. Jutro wizyta, więc mam nadzieję, że mi wypisze L4 wstecz...

hej dziewczynki ja juz po wizycie... lezec lezec i jeszcze raz lezec... duphaston + luteina zero nerwow i wysilku... z usg wychodzi ze 6 tydzien serduszka narazie brak z terminu miesiaczki powinien byc 7+4 ale gin powiedziala ze jak w zeszlym miesiacu btlo poroninenie to cykl byl rozlegulowany i do zaplodnienia doszlo pozniej... krwawienie nie ustalo ale od strony macicy wszytsko wporzadku. takze musze odpoczywac i wierzyc ze sie uda...

To leż, odpoczywaj i rośnijcie zdrowo :)

reklama
Takie pytanie też mam, planujecie za jakiś czas zamknąć wątek? Bo gdybyśmy jakieś zdj wstawialy czy coś to może lepiej na zamkniętym niż na takim gdzie wszyscy mają dostęp. Nwm co o tym myslicie
Ja bym chciala. Ale moze poczekajmy jeszcze dwa tygodnie niech sie ustabilizuje ekipa, co? Bo wciaz ktos dolacza z tego co widze.

Do góry