reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2019

reklama
Witam was dziewczyny. Moja Majka ma już 19 tyg. Cały czas kp. Mała jest dzieckiem bezbutelkowym i bezsmoczkowym. Waży 7,5 kg. Mały klopsik z niej. Ostatnio odkryła że może przewracać się na brzuszek i teraz gdy chcę przebrać pieluszkę to odrazu się przekręca. Tak więc normalna zmiana pieluchy graniczy z cudem.
Jakie te nasze dzieciaczki już duże są. A niedawno z brzuchami chodziłyśmy.
Pozdrawiam.

Witam was dziewczyny. Moja Majka ma już 19 tyg. Cały czas kp. Mała jest dzieckiem bezbutelkowym i bezsmoczkowym. Waży 7,5 kg. Mały klopsik z niej. Ostatnio odkryła że może przewracać się na brzuszek i teraz gdy chcę przebrać pieluszkę to odrazu się przekręca. Tak więc normalna zmiana pieluchy graniczy z cudem.
Jakie te nasze dzieciaczki już duże są. A niedawno z brzuchami chodziłyśmy.
Pozdrawiam.

U Nas Alesio już będzie miał 8kg! [emoji85] I też wyłącznie kp. W sobotę zaczął przewracać się na brzuszek, a dzisiaj skończył 4msc :)
Na przewijaku na szczęście jest jeszcze w miarę spokojny, chociaż czasem podnosi tyłek i tak „podskakuje” przez co nie można go spuścić z oka. No i jak ma grubszą poduszkę pod plecami, czy jak jest na kolanach to się spina do siadania i trochę to mnie martwi, że za wcześnie. Broń boże go nie sadzam (a widziałam w necie jedną matkę co 3msc dziecko sadzała i się śmiała, że głowy nie trzyma🤦🏼‍♀️).
Z innej beczki, jaki rozmiar ubranek noszą Wasze maluszki? Bo my niektóre rzeczy na 68 mamy już małe! 🤭 Jestem w szoku, jak maluszek szybko rośnie. [emoji5]

U Nas Alesio już będzie miał 8kg! [emoji85] I też wyłącznie kp. W sobotę zaczął przewracać się na brzuszek, a dzisiaj skończył 4msc :)
Na przewijaku na szczęście jest jeszcze w miarę spokojny, chociaż czasem podnosi tyłek i tak „podskakuje” przez co nie można go spuścić z oka. No i jak ma grubszą poduszkę pod plecami, czy jak jest na kolanach to się spina do siadania i trochę to mnie martwi, że za wcześnie. Broń boże go nie sadzam (a widziałam w necie jedną matkę co 3msc dziecko sadzała i się śmiała, że głowy nie trzyma[emoji2360]).
Z innej beczki, jaki rozmiar ubranek noszą Wasze maluszki? Bo my niektóre rzeczy na 68 mamy już małe! [emoji2960] Jestem w szoku, jak maluszek szybko rośnie. [emoji5]
Nat waży 6200 ale my tylko mm. Ubieramy 68 chociaż na upartego niektóre 62 się naciagna ;p
5 dni temu skończył 4 miesiące ale u nas bez rewelacyjnych nowych umiejętności .

Mój dzidek na przewijaku tez tak pupę unosi i skacze jak żaba [emoji16]
We wtorek skończył 5 miesięcy, nie wiem ile wazy ale około 8 kg. Ciuszki nadal 68 ale już napięte wiec na dniach wchodzimy w 74. Z umiejętności, ze względu na obniżone napięcie mięśniowe muszę go mocno zachęcać do podnoszenia raczek do góry gdy leży na pleckach, ale coraz częściej już sięga po zabawki. Przewraca się na brzuszek i z brzuszka na plecki, przemieszcza się wokół własnej osi. Zauważyłam tez kilka razy ze zjada swoje stopy. Różne dźwięki wydaje, jest bardzo wesoły i pogodny. Mało płacze, dużo obserwuje i się uśmiecha. W nocy wstajemy teraz raz, około 2-3. Ćwiczymy mocno asymetrię, dwa razy w tygodniu rehabilitacja i są efekty.

Mój okruszek ma lekko ponad 6kg ;) 4 miesiące stuknęły 4. Obraca się na brzuch i z powrotem. Zaczał podnosić pupę i odpycha się nogami. Na brzuszku kręci się jak w zegarku. Przewijak poszedł w odstawke. A o ile pampersa da zmienić tak ubieranie po kąpieli to nie lada wyczyn, bo się obraca [emoji23]

Na przewijaku na szczęście jest jeszcze w miarę spokojny, chociaż czasem podnosi tyłek i tak „podskakuje” przez co nie można go spuścić z oka. No i jak ma grubszą poduszkę pod plecami, czy jak jest na kolanach to się spina do siadania i trochę to mnie martwi, że za wcześnie. Broń boże go nie sadzam (a widziałam w necie jedną matkę co 3msc dziecko sadzała i się śmiała, że głowy nie trzyma[emoji2360]).
Z innej beczki, jaki rozmiar ubranek noszą Wasze maluszki? Bo my niektóre rzeczy na 68 mamy już małe! [emoji2960] Jestem w szoku, jak maluszek szybko rośnie. [emoji5]
Bez obaw, dzieci nie siadają z leżenia na plecach. To normalny odruch ale właśnie dlatego powinny leżeć na płaskim [emoji6]

U nas też podskoki, na brzuchu podnosi tyłek i próbuje się odpychać. No i kręci na boki. Obrotów jeszcze brak. Mamy 3,5m. Nosimy 68, w porywach do 74.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry