reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2019

Niby wszystko ok ale podobno mogą wystąpić jakieś szmery po urodzeniu u jednego z chłopców. A ty już po badaniu?
Tak. Miałam we wtorek. Mi Pani doktor powiedziała że serduszko jest zdrowe i żeby tymi plamkami się nie przejmować bo nie mają na nic wpływu. Najczęściej wchłaniają się koło 30 tygodnia. Z córką tak właśnie miałam. Podobno tylko na super sprzęcie je widać. Podkręcała mi specjalnie ostrość żeby pokazać i faktycznie jak trochę obniżyła parametry to nie było nic widać. Ja się czuję uspokojona po tej wizycie.

reklama
Hej Dziewczyny, przepraszam za zmianę tematu :) Czy któraś z Was jest obeznana w tematyce badania glukozy? Moje wyniki to: na czczo 61, po 1h 118, po 2h 112. Czy powinnam się martwić tą hipoglikemią na czczo?
Może Cię skierować do diabetologa. A może to jednorazowe. Ja w poprzedniej ciąży miałam 63 ba czczo i nikt mnie nigdzie nie wysyłał. Może po prostu słabiej jadłaś i stąd taki niski cukier :)

To jaka jest prawidłowy rozmiar szyjki.? Bo np. najpierw miałam 3.8cm potem 3.2 a potem 2.8 . Mam ciągle twardnienia brzucha tak , że nie mogę się ruszyć a lekarz mówi że wszystko ok. A to ciąża bliźniacza.
Minimum jak na nasza wielkość ciąży to 25mm, poniżej tej długości powinni coś zrobić

Dzień dobry ;) Co tu taka cisza. Co u Was słychać?
Przed chwilą to samo pomyślałam [emoji14]
Dzień dobry dziewczyny! U mnie jakiś spadek formy, nic mi sienie chce i ciagle jestem głodna.... Najpierw miałam ochotę na racuchy z jabłkiem, zrobiłam i raptem zjadłam 2 a teraz robię leczo :/ A ogólnie to mam ochotę na lody,ale jakoś mi się nie chce z domu ruszyć :p
Dzisiaj się zmusiłam i trochę posprzątałam :/

A jak u Was??

Dzień dobry dziewczyny! U mnie jakiś spadek formy, nic mi sienie chce i ciagle jestem głodna.... Najpierw miałam ochotę na racuchy z jabłkiem, zrobiłam i raptem zjadłam 2 a teraz robię leczo :/ A ogólnie to mam ochotę na lody,ale jakoś mi się nie chce z domu ruszyć [emoji14]

A jak u Was??
To u mnie różnie z tą formą. Jednego dnia jest energia a drugiego nic mi się nie chce. Dziś mnie przytkało i źle się oddychalo. Na szczęście przeszło. Za to na lody mam codziennie ochotę i zrobiłam zapasy więc mam teraz różne smaki w zamrażalniku :)

To u mnie różnie z tą formą. Jednego dnia jest energia a drugiego nic mi się nie chce. Dziś mnie przytkało i źle się oddychalo. Na szczęście przeszło. Za to na lody mam codziennie ochotę i zrobiłam zapasy więc mam teraz różne smaki w zamrażalniku :)
Zazdroszczę! U mnie nadzieja w narzeczonym :) Jak będzie miał sile po 12 h pracy wjechać po lody do sklepu, to oszaleje z radości a on dostanie miano faceta miesiąca! ;P

Dzień dobry dziewczyny! U mnie jakiś spadek formy, nic mi sienie chce i ciagle jestem głodna.... Najpierw miałam ochotę na racuchy z jabłkiem, zrobiłam i raptem zjadłam 2 a teraz robię leczo :/ A ogólnie to mam ochotę na lody,ale jakoś mi się nie chce z domu ruszyć [emoji14]

A jak u Was??

Ja dziś przeszłam samą siebie: zrobiłam dwa obiady, poodkurzałam i pomyłam podłogi [emoji16] siły i chęci dzisiaj są to muszę wykorzystać ;)

reklama
Do góry